„România Educată”: Guvernul Ciolacu taie din PNRR laboratoarele de informatică pentru 2.000 de școli și programul de reducere a abandonului școlar din 330 de școli

4
548
Iohannis și oamenii săi de încredere PSD și PNL practică dezinformarea la nivel de masă, infracțiune care se propagă de sus în jos în toate instituțiile statului. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, spune expertul Hari Bucur-Marcu

Finanțarea pentru ca 1.810 școli să fie echipate cu laboratoare de informatică a fost tăiată din PNRR de Guvernul Ciolacu, relevă documente văzute de jurnaliștii de la Edupedu.ro. De asemenea, s-a renunțat și la programul de reducere a abandonului școlar din 330 de școli, care era prevăzut să se facă tot cu bani europeni, pe gratis.

Guvernul PSD-PNL a trimis vinerea trecută la Bruxelles cererea de modificare a PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar printre schimbări apar tăieri masive de la cele mai vitregite domenii, Sănătatea și Educația.

Se renunță la 330 din cele 2.500 de școli care erau incluse în Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), adică la aproape 15% din total. Decizia s-a luat pe ascuns, fără ca vreun oficial guvernamental, de la premier până la ultimul secretar de stat de la Ministerul Educației, să nu sufle o vorbă despre această tăiere. În documentul trimis la Comisia Europeană, Guvernul PSD-PNL dă vina pe greva profesorilor pentru întârzierea mare cu care a răspuns (termenul limită era 21 august)!

S-au „ras” și 1.810 școli de pe lista inițială de minimum 5.200 care ar fi trebuit echipate cu laboratoare de informatică. Este o reducere de aproape 35% din total. S-a argumentat că, față de 2021, când s-a elaborat programul, s-au scumpit echipamentele. În loc să acopere diferența de bani din bugetul național, Guvernul a preferat să renunțe de tot la 1.810 școli.

Și numărul microbuzelor școlare electrice a fost tăiat la jumătate, de asemenea pe furiș. Nimeni n-a știut că Guvernul a trimis la Bruxelles solicitare pentru 1.600 de microbuze, în loc de 3.200, cum era prevăzut în PNRR. Acestea urmau să deservească localități izolate din zone rurale, unde copiii nu au cu ce să ajungă la școală. Indirect, și aceasta era tot o măsură de prevenire a abandonului școlar.

Și aici, Ministerul Educației condus de Ligia Deca, om de încredere al lui Iohannis, a întârziat masiv față de programul inițial. Microbuzele ar fi trebuit achiziționate deja – termenul limită era 30 iunie 2023. Nu s-a făcut însă absolut nimic și acum Guvernul PSD-PNL cere o amânare de un an și jumătate, până la 31 decembrie 2024!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here