Renumărarea voturilor în Wisconsin, solicitată de Donald Trump, a mărit avansul lui Joe Biden!

1
2124
Joe Biden - Donald Trump

Donald Trump a căzut din lac în puț! Echipa sa de campanie a cerut renumărarea voturilor în cel mai mare comitat al statului Wisconsin, iar efectul a fost contrar așteptărilor solicitantului: Joe Biden și-a mărit avansul cu aproximativ 130 de voturi, informează The Guardian.

Echipa lui Donald Trump a solicitat renumărarea voturilor în două dintre cele mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee și Dane. În ambele, Joe Biden a câștigat la diferențe mari și ambele sunt comitate care votează în mod tradițional cu candidații democrați.

După renumărarea voturilor în Milwaukee, Biden a mai câștigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. În total, pentru președintele ales au mai fost descoperite alte 257 de voturi, în timp ce pentru Trump au mai fost găsite 125.

În celălalt comitat, Dane, renumărarea se va încheia duminică, însă șansele ca rezultatul din Wisconsin să fie răsturnat sunt minime. Biden a câștigat statul la o diferență de aproximativ 20.000 de voturi.

După finalizarea celei de-a doua numărători, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee, George Christenson, a declarat: „Renumărarea demonstrează ceva ce știam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparente, corecte și s-au desfășurat în siguranță”.

Wisconsin urmează să valideze rezultatul alegerilor până marți, însă este de așteptat ca echipa lui Trump să-și continue încercările de a răsturna rezultatul pe orice cale.

De-a lungul săptămânilor trecute, Trump și avocații săi au înregistrat eșec după eșec în încercările lor de a schimba rezultatul alegerilor.

Rezultatele în mai multe state-cheie au fost deja validate, iar contestațiile lor au fost respinse ca fiind lipsite de dovezi, acuzații clare sau ca având vicii de procedură.

Joe Biden a câștigat alegerile din 3 noiembrie cu scorul de 306 – 232 la voturi electorale și peste 80 de milioane de voturi la nivel național – record absolut în istoria SUA.

În tabăra lui Donald Trump a apărut resemnarea în fața evidenței. Vineri, secretarul de stat Mike Pompeo (om-cheie al Administrației Trump) a declarat că Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Biden.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

FOTO. Peștera lui Ali Baba, găsită de DNA la polițiștii șpăgari din „fabrica de permise auto”. Mormane de bijuterii și pungi cu bani în găleți. Mecanismul mitei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here