sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainScrisoare provocatoare, teroristă, a ÎPS Teodosie. "Dictatorul" Orban e acuzat că-i "execută"...

Scrisoare provocatoare, teroristă, a ÎPS Teodosie. „Dictatorul” Orban e acuzat că-i „execută” pe credincioși! Guvernul și medicii „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde”

-

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, crește ritmul și intensitatea provocărilor pe măsură ce se apropie momentul alegerilor. Miercuri, după ce a organizat deliberat o slujbă într-o biserică, știind că sunt interzise adunările în spații închise, a trimis o scrisoare violentă Guvernului. Printre altele, prelatul – care se afișează cu vedete ale partidului susținut de propaganda rusă, girându-le pentru alegerile din 6 decembrie – îl acuză pe premierul Orban de persecuții religioase și amenință că va chema populația la răscoală!

Cea mai mare parte a textului trădează nu doar o totală lipsă de înțelegere a situației sanitare critice și a pericolului la care sunt expuși enoriașii (mulți dintre ei, vârstnici și bolnavi), dar și o gândire obscurantistă, de Evul Mediu. Medicii și autoritățile care au stabilit că adunările publice în spații închise trebuie evitate sunt numiți, de ÎPS Teodosie, oameni “care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde”!

Ritmul provocărilor lansate de ÎPS Teodosie crește pe măsură ce se apropie data alegerilor

Arhiepiscopul a comis, de la izbucnirea pandemiei, nenumărate acte provocatoare. A împărtășit oamenii ostentativ, cu aceeași linguriță, când devenise clar că virusul este foarte contagios. A organizat o a doua slujbă de Înviere, pentru că prima fusese în lockdown. A continuat să țină slujbe în spații închise, cu mari aglomerări de oameni, dând asigurări că nimeni nu se va îmbolnăvi.

Dar, pe măsură ce s-au apropiat alegerile, numărul gesturilor sfidătoare ale prelatului deconspirat ca fost informator al Securității a crescut. Marți, el a fost la Tribunal, pentru a cere ridicarea restricțiilor și dreptul de a organiza pe 29-30 noiembrie un pelerinaj cu mii de oameni la peștera Sfântului Andrei. Acesta a fost pretextul, pentru că Teodosie a venit la proces alături de avocata conspiraționistă Șoșoacă, o vedetă a propagandei ruse și candidată la un loc în Parlament a partidului pseudonaționalist și pretins ortodox intens mediatizat de agitația moscovită în România.

- Advertisement -

Cum a premeditat prelatul incidentul de miercuri. A organizat deliberat o slujbă cu peste 100 de oameni înghesuiți într-o biserică. După intervenția autorităților a dat imediat publicității o scrisoare în care acuză persecuții

Miercuri, fără să mai aștepte sentința tribunalului (care a fost oricum defavorabilă), ÎPS Teodosie a organizat dimineața o slujbă, ostentativ, în interiorul unei biserici unde s-au înghesuit peste 100 de enoriași, mulți dintre ei vârstnici sau nevoiași, fără mască de protecție. Arhiepiscopul miza pe o intervenție a forțelor de ordine care a și avut loc, polițiștii scoțând din clădire, una câte una, persoanele înghesuite acolo.

Imediat după incident, prelatul ortodox a trimis o scrisoare deschisă violentă către premierul Ludovic Orban, acuzând persecuții religioase și amenințând cu o revoltă populară.

În mod absolut nefericit, ÎPS Teodosie, deconspirat ca sursa “Mache” a fostei Securități, unde îi turna pe cei cu care stătea de vorbă, a făcut referire și la revoluția din decembrie 1989, care a pus capăt comunismului, dar și sistemului de informatori din care și el făcea parte.

- Advertisement -

Scrisoarea deschisă a ÎPS Teodosie către premierul Orban

„Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi, clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar) și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat Laszlo Tökes, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de ani se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă, la Constanța și în alte părți ale țării, «cu noi este Dumnezeu», pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun, pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor ce cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. Ipeseul si degenerarea poporului roman

  Acum 100 de ani un subiect de predica ortodoxa era „pacatul mare al imprastierii unui morb infectios”. Atunci un preot era din popor si cu mintea si sufletul pentru poporul roman. Erau acei preoti, fii de tarani ridicati de rege si stat pentru luminarea poporului.

  Astazi noii preoti sunt in afara poporului si sunt mai preocupati de avere si amante. De surse de venit, propaganda si putere.
  Au inlaturat toate urmele romanesti din cultul ortodox, inlocuind totul cu un orientalism gretos.

  Cred ca romanii au ajuns in acel moment istoric in care sunt fortati sa aleaga. Ce sunt ei mai intai? Romani sau crestini?

  Din punctul meu de vedere cele doua notiuni au devenit reciproc exclusive.

 2. Orban o merita cu varf si indesat, mai ales ca el i-a ales ca ministrii pe carpele proaste presoiu la justitie si geaca de piele la MAI. S-au comportat ca dictatorii africani cu cetatenii obisnuiti. Cetateanul de rand a fost amendat , hartuit si i-au fost deschise dosare penale pentru zadarnicire de catre slugile lui vela in timp ce popii in frunte cu patriarhul, vipurile cu bani ca catarama si vuvuzelele putiniste nu au fost deranjate nici macar cu o floare de catre slugile lui vela si orban cand de fapt ei ar fi trebuit incatusati si tarati in arest preventiv macar pentru 24 de ore cum prevede legea, nu batranii care isi plimbau cateii si nepotii. Trompeta rusilor, george simion are zeci de filmulete in care s-a filmat el insusi, culmea tupeului, cum a incalcat zeci de legi de zeci de ori, fapte pentru care intr-o societate cu adevarat democratica ar fi fost bagat demult la inchisoare. In Franta jandermeria ar fi terminat demult cu el si autocarul lui de infractori care sfideaza legea carantinarii, insa in Romania sunt hartuiti tinerii la metrou care nu poarta masca cum trebuie de autoritatile lui orban si vela. Daca orban si guvernul lui de prosti nu conduc cu adevarat tara in mod democratic si nu au autoritate sa impuna repectarea legii de catre toti cetatenii ,sa plece dracului acasa! Infractorul Teodosie scapat de justitia carpei de presoiu trebuia retinut dupa ce a organizat propria slujba de Pasti care mai intra si la infractiunea de profanare, plus folosirea aceleiasi lingurite pentru impartasire. Din cauza prostiei guvernului orban cetatenii cinstiti scriu contestari in instanta la amenzi, iar spatiul public este umplut cu toxicitate de scrisori ale personajelor penale ca Teodosie!

 3. Pentru cel care a scris despre Orban: cel mai bine ar fi să ne conducă Petrov și ai lui, Ciolacu și ai lui – modelele dintotdeauna ale românilor cinstiți și educați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -