Adio, Trump! Pompeo: „Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Biden”

0
1399
Donald Trump și secretarul său de stat, Mike Pompeo

În SUA, zarurile au fost aruncate: Departamentul de Stat „va onora” angajamentul Administraţiei Donald Trump de iniţiere a tranziţiei pentru instalarea echipei preşedintelui-ales, Joseph Biden. Anunţul a fost făcut vineri de secretarul de stat Mike Pompeo, conform CNN.

„Vom face lucrurile pe care preşedintele ni le-a ordonat în virtutea deciziei Administraţiei Serviciilor Generale. Este o solicitare juridică şi onorăm întotdeauna astfel de promisiuni”, a declarat Mike Pompeo.

Preşedintele Donald Trump a acceptat lansarea procedurilor pentru tranziţia puterii, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, a anunţat echipa de tranziţie. Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii, citează Mediafax.

O curte de apel federală respinge plângerea lui Trump privind rezultatul din Pennsylvania

Anunțul lui Mike Pompeo a fost făcut exact în ziua în care o curte de apel federală a SUA a respins cererea lui Donald Trump de a bloca declararea contracandidatului său democrat Joe Biden drept câştigător al electorilor din statul-cheie Pennsylvania, transmite Reuters.

Verdictul reprezintă un nou eşec în demersurile lui Trump de a răsturna rezultatele scrutinului din 3 noiembrie, care-l dau Biden preşedinte ales. Candidatul republican invocă în aceste demersuri fraude care ar fi fost comise de către democraţi, în special cu ajutorul votului prin corespondenţă.

„O plângere necesită acuzaţii precise şi apoi probe. Aici nu avem nimic din acestea”, a declarat Stephanos Bibas, vorbind în numele panelului de trei judecători care a dat verdictul.

Republicanii mai au posibilitatea unui recurs la Curtea Supremă, dar șansele de succes sunt minime.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here