Nicușor Dan a suspendat atât avizul, cât și funcționarul care a aprobat defrișarea unor grădini pe Bd. Kiseleff. Proprietara vrea în loc blocuri cu 4 etaje

2
4253
Primarul Nicușor Dan se confruntă cu valuri de cereri nerealiste din partea companiilor și direcțiilor de la Primăria Capitalei. FOTO: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, l-a suspendat din funcție pe funcționarul de la Direcția de Mediu care a avizat favorabil defrișarea grădinii din curtea a două case de pe Șoseaua Kiseleff, nr. 45, scrie HotNews. Edilul a suspendat, în același timp, și aprobarea pentru defrișare. Pentru ca, în viitor, să nu mai apară astfel de situații în care funcționarii să dea undă verde demolării de imobile istorice sau spații verzi, matematicianul a modificat procedura internă, toate aprobările urmând să fie contrasemnate de el.

Cazul imobilelor de pe Bd. Kiseleff nr. 45, în buricul Bucureștiului, este unul de notorietate. Proprietara – o avocată – vrea să construiască blocuri cu 4 etaje pe locul celor două clădiri și al spațiilor verzi. Casele erau din 1920 și 1927 și îi aparținuseră doctorului Felix Wieder. Grădina din curte era o copie în miniatură a celebrele grădini de la Palatul Versailles. Proprietara încearcă de un deceniu să-și pună în practică planurile. Superbele grădini au fost demolate în februarie 2015. În 2012, una dintre clădiri a fost incendiată.

Dacă Primăria Sectorului 1și Primăria Generală nu au avut nimic împotrivă, Asociația Salvați Bucureștiul a oprit în instanță acțiunile. Gabriela Firea, fosta primăriță a Capitalei, a autorizat construirea blocurilor în 2017, dar ASB a blocat din nou, în instanță, sistarea operațiunii.

Copia în miniatură a grădinilor de la Versailles demolată în 2015 de proprietara imobilelor de pe Kiseleff 45. Avocata vrea în loc blocuri cu 4 etaje. FOTO: HotNews.ro

Asociația Salvați Bucureștiul, condusă până la alegerile din 27 septembrie chiar de Nicușor Dan, a avut, dealtfel, mai multe acțiuni în justiție în acest caz și a câștigat aproape toate procesele, scrie HotNews. Pentru jurnalista Catiușa Ivanov, de la site-ul citat, Nicușor Dan a declarat: “Am suspendat avizul. Sunt niște proceduri interne pe care nu le-am reglat, avizele de defrișare se dau fără să fie întrebat primarul și fără ca el să semneze. Am dat o dispoziție acum ca eu să contrasemnez toate avizele de defrișare de acum încolo. Pe funcționarul care a semnat avizul l-am suspendat 30 de zile, pentru verificare. Am anunțat și proprietarul terenului, doamna Cherecheș, cu executor judecătoresc, că avizul a fost suspendat, ca să nu ne trezim că defrișează. Executorul a și constatat, la fața locului, că până la momentul respectiv nu a tăiat nimic“.

Acum, funcționarul Alexandru Marin Nicolae, de la Primărie, emisese pe 16 noiembrie aviz pentru defrișarea a 22 de arbori – majoritatea arțari și frasini. Pe aviz se prezintă argumentul că doi copaci ar fi deja uscați, iar alți 20 “în declin biologic”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Ma intreb si eu,de ce pluseristii nu se mai inghesuie sa comenteze ,sa spuna si ei ceva pozitiv,nu doar sa critice guvernul liberal,de parca tot ce s-a intamplat bine in tara a fost pana la venirea la guvernare a lui!!!Iata ca Nicusor Dan nu se fereste sa colaboreze cu guvernul Orban,ba mai spune si ca a realizat ca nu ofera doar promisiuni electorale,ci si masuri concrete luate intr-un singur an de guvernare,masuri drastice,cum ar fi cea de taiere de fonduri pentru partidele politice….sau de aia sunt suparati fostii colegi ai primarului?😮Hmmm?😕Cred ca da,altfel de ce au sarit suparati la gatul lui Cristian Dide,un manifestant important din timpul guvernelor puscariasului Dragnea-Grindeanu-tudose-drancila,care i-a ajutat mult sa fie in atentia publicului-ca de ce se intereseaza el de salariile pluseristilor!!De parca nu are dreptul!!!Si a si castigat in instanta,asa ca sunt nevoiti, dupa hotararea judecatoreasca, sa dezvaluie sumele primite de la guvernele lui dragnea!!Cum au reactionat???Cu asemenea intrebari:”CE VREA SI DIDE ASTA?” Dar pe aici,sssst!!!Tacere,ca avem publicitate la greu din partea „unicatului”politicii romanesti!!!👎👎👎

  2. O ultima intrebare si nu ma mai vedeti deranjandu-va pe aici:NU SE POATE SA MUTATI MAI JOS RECLAMELE CU PROMISIUNI DESANTATE ALE PLUSERISTILOR DE DEASUPRA BUTONULUI „TRIMITETI COMENTARIUL”?SAU E INDICATIE EXPRESA DIN PARTEA PLATITORILOR???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.