Răsturnare spectaculoasă de situație în București: după ore în șir de lâncezeală, prezența la vot a explodat pur și simplu! S-a depășit deja prezența la vot din 2020. Cursă pe muchie de cuțit în Sectoarele 1 și 2

0
173

După o zi întreagă de lâncezeală, bucureștenii au luat cu asalt seara secțiile de votare, ceea ce a dus la o schimbare absolut spectaculoasă de situație și la nivel național. În doar trei ore s-a sărit de la 28% la 39%, Bucureștiul depășind deja substanțial, înaintea orei 21.00, prezența la vot înregistrată acum 4 ani pe tot parcursul zilei.

La ora 20.50, Capitala a trecut deja de pragul psihologic a 700.000 de votanți – 38.97%. Este foarte probabil că, până la ora 22.00, vom avea o prezență la urne în București de peste 40%. Această revenire, alături de prezența consistentă (aproape de 50%) a altor județe mari și dezvoltate, precum Brașov, Cluj, Timiș și Constanța, va reconfigura rezultatele finale.

Deocamdată, toate datele indică o luptă acerbă pentru pozițiile de primari din Sectoarele 1 și 2. În Sectorul 1 votaseră, până la ora 21.00, 94.000 din cei 214.738 de alegători. În Sectorul 2 votaseră 119.455 din cei 299.259 de alegători.
Și aici, cu cât numărul final de votanți este mai mare, cu atât mai puțin va conta mașinăria partidului comasat PSD-PNL, care pe tot parcursul zilei a pus presiune și prin televiziuni asupra electoratului de dreapta, încercând să-l demobilizeze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.