Becali, milostiv cu judecătorul care l-a condamnat: „A fost o bucurie să-l revăd, mi-a dat doar doi ani de închisoare”

0
1226
Gigi Becali, DNA

Omul de afaceri George Becali a declarat că magistratul Ionuţ Matei, cel care a făcut parte din completul care l-a condamnat în dosarul „Valiza”, „nu a fost aşa de rău”, deoarece i-a dat o pedeapsă de doar trei ani, în timp ce alţi condamnaţi primeau şi zece ani închisoare.

Becali s-a prezentat joi dimineaţa la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a deschis un proces pentru reabilitarea judecătorească, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea, relatează Agerpres.

Prin procesul actual de reabilitare, Gigi Becali urmăreşte ridicarea mai multor interdicţii dispuse de instanţă în sentinţa de condamnare, printre care şi blocarea dreptului de a candida şi a fi ales. Ridicarea acestei interdicţii i-ar permite patronului FCSB să poată candida din nou la o funcţie politică, el vizând în special Parlamentul României, la alegerile din toamna acestui an.

Ionuţ Matei

Din completul de judecată care va decide reabilitarea face parte şi Ionuţ Matei, considerat unul dintre cei mai duri magistraţi din România.

„Nu a fost aşa rău, a fost şi într-un fel o bucurie, Ionuţ Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci. Când îţi dădea şapte, opt, nouă, zece ani, mie nu mi-a dat aşa mult. El mie mi-a dat doi ani. A fost şi o bucurie să îl văd. Să îl vezi pe un om, în alte momente când tremurai în faţa lui, acum a fost aşa relaxat… Sunt nişte trăiri, nişte bucurii totuşi. Apari în faţa unui judecător, erai la mâna lui, acum nu mai eşti la mâna lui. Eşti faţă în faţă. Atunci eu nu prea tremuram, dar trebuia să tremuri. Când veneam în cătuşe la alte procese aveam emoţii, eşti om, nu eşti din fier”, a spus Becali.

Ionuţ Matei a făcut parte dintr-un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă, care l-a condamnat definitiv pe George Becali în dosarul ‘Valiza’ la trei ani de închisoare cu executare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj pentru Moise Guran din partea unui vechi coleg de la Europa FM: „Cade în păcatul jurnalistului intoxicat de propria lui faimă”

* Gâdea a forțat-o pe Cristina Țopescu să plece de la Antena 3 pentru că era „haștagistă”! Acum o plânge cu lacrimi de crocodil

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here