Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu de „comportament de tip interlop”. Acum două luni îl susținea frenetic să ia șefia PNL

1
1414
Acum două luni, Raluca Turcan și Florin Cîțu erau cei mai buni prieteni, în operațiunea anti-Orban

Premierul demis Florin Cîțu este acuzat de ministrul Muncii din Cabinetul său, Raluca Turcan, că are un „comportament de tip interlop”. Vicepreședinta PNL spune că șeful său de partid se răzbună pe ea trimițându-i un control de la Ministerul Finanțelor (condus de prietenul lui Cîțu, Dan Vîlceanu) „la 20 de minute” după ce Turcan l-a criticat dur pe grupurile interne ale PNL.

„Dragi colegi, distracția continuă! Acum 5 minute a părăsit clădirea MMPS o echipă de «inspecție» de la Finanțe, care a fost trimisă în control la 20 de minute după declarația mea referitoare la Florin Cîțu”, arată o comunicare a Ralucăi Turcan către colegii din Biroul Permanent Național (BPN), obținută de Economedia.ro.

Ministrul Muncii afirmă, de asemenea, că se pregătește încă un control la minister, care va verifica aplicarea legii privind guvernanța corporativă, precum și situația patrimonială publică și privată la minister, lucru care nu s-a mai făcut din 2015.

„Vor să efectueze un control miercuri, 24 noiembrie, pe aplicarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă, în condițiile în care MMPS nu are atribuții. Numai CNPP este autoritate tutelară pentru TBRCM (Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă – n. red.), dar, ce să vezi, nu e pe legea privind guvernarea corporativă!!! Mai vor să verifice situația patrimonială publică și privată la MMPS din 2020 până azi!!!! Ce să vedeți și aici?! Nu s-a mai făcut așa ceva din 2015! Bravoooo, Florin Cîțu! Credeți că un comportament de tip interlop este soluția în Romania lui 2021?”, mai scrie Raluca Turcan în comunicarea către colegii ei din conducerea PNL.

De ce s-ar fi răzbunat Cîțu

Raluca Turcan crede că Florin Cîțu se răzbună pe ea după ce, într-o scrisoare colegilor din Biroul Politic Național (BPN) al PNL, înaintea ședinței de validare a Guvernului Ciucă, l-a criticat dur pe președintele partidului și i-a cerut demisia din fruntea PNL.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni. Și nu numai de minciuni, dar și de lipsă de responsabilitate! Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov.) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a scris Raluca Turcan.

Florin Cîțu a reacționat bizar: „Doamna Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința BPN, nu în presă. Este ministrul Muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”.

Un document al Ministerului Muncii, obținut de Economedia.ro, arată că instituția a solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanțelor, condus de Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, suplimentarea bugetului pentru a putea face plata unor pensii, alocații, drepturi salariale și compensații pentru facturile la energie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

* Cei 17 parlamentari din „gruparea Orban” demisionează marți din PNL. „Klaus Iohannis, un politician mediocru și meschin, care ne-a păcălit pe toți”

* Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

„Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.