miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsȘi Ana Blandiana se revoltă! "După perioada Dragnea, îmi e din nou...

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

-

Crește revolta personalităților artistice și culturale care critică necruțător jocurile politice murdare făcute de președintele Klaus Iohannis în ultimele luni. Nici conducerea PNL nu e cruțată. După Oana Pellea, Tudor Chirilă, Marius Manole sau radu paraschivescu, a venit rândul Anei Blandiana să ia distanță cosmică de șeful statului, devenit un personaj tot mai puțin „prizabil”.

„Nu credeam, după perioada Dragnea, că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine”, a declarat poeta Ana Blandiana la Radio France Internationale (RFI).

Renumita scriitoare spune că noua coaliție de guvernare, între PNL și PSD, că este „o sfidare a bunului-simț și o formă de dispreț absolut”.

Argumentele zdrobitoare ale Anei Blandiana

  • „Decizia PNL de a face o coaliție cu PSD este o formă de dispreț absolut față de cei care i-au votat, față de propria lor ideologie și propriul lor proiect.”
  • „Mi se pare extraordinar de grav ce se întâmplă acum și din punctul de vedere al societății civile. Eu personal m-am simțit profund umilită de tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, pentru sutele de ore pe care le-am petrecut în Piața Victoriei, pentru felul în care am sperat că putem să împingem lucrurile și chiar le-am împins spre un moment în care România să poată să înceapă să se reformeze, pentru ca după mai puțin de o jumătate de an totul să se destrame.”
  • „Este de neînțeles, chiar dacă totul pornește de la președinte, și mie mi se pare clar că așa se petrec lucrurile, chiar dacă este vorba de un plan.”
  • „Ca un om care a avut relații strânse cu Convenția Democrată, prin Alianța Civică, cea care a împins atunci să aibă loc acea coaliție, stau și mă gândesc dacă așa cum a existat evident planul de distrugere a PNȚCD (și a fost distrus!), nu există și acum un plan de distrugere a PNL, care nu mă îndoiesc că va ieși distrus din toată această poveste.”
  • „Klaus Iohannis – sunt convinsă că este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.”
  • „Mi se pare de neînchipuit. În toată povestea asta, de neînchipuit este sfidarea bunului-simț. Faptul că luni de zile totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el și care nu a dovedit prin nimic că are o valoare în sine – mă refer la premierul Cîțu – dovedește că suntem în afara logicii, indiferent cât de ticăloasă ar fi logica respectivă.”
  • „E clar că am traversat o perioadă absolut rușinoasă. Nu credeam, după perioada Dragnea, că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine.”
  • „Eu, personal, nu o să mai particip la niciun fel de manifestație. E ridicol să mai încerci să faci ceva cu bună-credință într-un domeniu în care totul se face cu rea-credință.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Actorul Marius Manole îi returnează președintelui Klaus Iohannis decorația primită în 2016. „L-am votat. Ghinion: e un trădător”

* Și Radu Paraschivescu îi returnează decorația lui Klus Iohannis: „Simt că e un gest pe care trebuie să-l fac“

* A început răscoala în PNL! Raluca Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* „Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -