Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

2
3914
Primarul Sorin Hognogi (al doilea din dreapta), un apropiat al lui Robert Sighiartău (stânga), anunță că, până în primăvară, PNL va organiza un nou Congres de alegeri, pentru a-l schimba pe actualul președinte

Zilele lui Florin Cîțu ca președinte al PNL par numărate, iar pierderea poziției de premier – partidul a decis miercuri propunerea lui Nicolae Ciucă pentru această funcție – accelerează acest deznodământ. Nenumărate surse susțin că liberalii s-au săturat cu toții de modul în care președintele impus de Klaus Iohannis la Congresul din 25 septembrie a condus până acum formațiunea.

Un mesaj interesant a fost publicat, încă de sâmbătă, de un apropiat al lui Robert Sighiartău, actual vicepreședinte și fost secretar general al PNL în mandatul 2017-2021.

Sorin Hognogi, primar în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, anunță că în maximum 6 luni va avea loc un nou congres al partidului, pentru alegerea altui președinte!

Într-un interval incredibil de scurt – au trecut mai puțin de două luni de la alegerea lui Cîțu –, baza partidului se arată deja foarte dezamăgită de noul președinte și îi reproșează o sumedenie de lucruri: că nu e lider, că n-are experiență, că nu știe să negocieze și că uită imediat ceea ce a promis.

Pare greu de crezut, dar reproșurile venite acum din interiorul partidului nu fac decât să coincidă cu cele formulate, în ultimele luni, de cei de la USR!

În acest moment, Cîțu nu mai are susținere din nicio zonă a partidului. Membrii de rând sunt profund nemulțumiți de faptul că, din senin și într-un interval incredibil de scurt, președintele PNL și-a scos partidul dintr-o stare stabilă, în care liberalii erau nava-amiral a unei coaliții ferme, cu obiective clare și susținerea unei părți însemnate a electoratului, pentru a-l transforma în remorca PSD și a-l prăbuși în sondaje dincolo de orice imaginație.

Primarii sunt și ei nemulțumiți că nu li s-au dat atâția bani câți li se promiseseră.

În sfârșit, liderii partidului sunt furioși că Florin Cîțu a încercat, săptămâni la rând, să se țină de scaunul de premier, blocând negocierile cu PSD într-un moment în care Iohannis făcea presiuni să se ajungă mai repede la o înțelegere cu social-democrații.

Primarul Sorin Hognogi a prins esențialul situației din PNL în câteva rânduri: PNL ÎNCOTRO? În maximum 6 luni vom avea un nou congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider! Actualul președinte nu este lider, nu are experiență politică, nu știe să negocieze și uită prea repede ce promite, tocmai de acea în primăvară zic eu că vom avea alegeri. Până atunci, am o mare rugăminte: domnule președinte Florin Cîtu, mergeți cât mai rar pe la Cotroceni, că altfel nu prindeți primăvara ca președinte PNL! Seară făină, român drag, oriunde te-ai afla“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministru PNL din Cluj: „Boc va lucra împotriva lui Cîțu, cum a lucrat împotriva lui Orban. Bolojan a făcut ce este corect, Boc ce i s-a spus. E o păpușă“

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

2 COMENTARII

  1. Pai atunci de ce l-ati ales pe el si nu pe Orban,daca ziceti ca nu are experienta,vi l-a bagat cineva pe gat,nu-i asa?? Si atunci punem si noi,astia prost(it)ii,intrebarea: cine??😯😑😕 Congresul e ultima etapa a planului lui iohann-tradatorul,acela de a-l instala pe ciuca la sefia partidului,dupa ce s-a ars cu citu!A vrut inca dupa alegeri sa-l puna sef la partid,cerandu-i lui Orban demisia prin telefon,va amintiti?Se adevereste tot ce a spus Orban dupa congres!! O LICHEA LA FEL DE MARE CA ILICI,ACEST IOHANNIS,DEMOLATORUL PNL SI AL UNEI COALITII DEMOCRATIC ALESE DE CETATENI,PENTRU A SCAPA TARA DE HOTI! Sper ca Orban sa infiinteze repede noul partid,sa avem si noi doua partide curatate de hoti,usere si forta liberala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here