Răfuiala din USR ia amploare. Scos de pe lista pentru alegerile din iunie 2024, europarlamentarul Vlad Gheorghe îi cere demisia lui Drulă și desființează actuala conducere a partidului

7
717
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe îl atacă foarte dur pe președintele partidului, căruia îi cere demisia și-l acuză că a făcut haos

Bâlbâiala total neprofesionistă din interiorul USR, partid zguduit din senin de niște declarații ale Elenei Lasconi despre familia tradițională, se transformă într-un scandal din ce în ce mai mare. Erorile conducerii partidului sunt taxate foarte dur de europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a socotit oportun momentul să ceară demisia președintelui Cătălin Drulă. Vlad Gheorghe n-a mai fost trecut luna trecută de conducerea USR pe loc eligibil pentru următoarele alegeri la Parlamentul European.

Răfuielile din singurul partid de opoziție cu orientare democratică și liberală au atins proporții de-a dreptul stânjenitoare, făcând în același timp jocul coaliției PSD-PNL, fericită să vadă că adversarii nu au capacitatea să capitalizeze nemulțumirile populației.

Vlad Gheorghe este cel mai vizibil europarlamentar USR în actuala legislatură – lucru confirmat și de sondaje interne. Cu toate acestea, conducerea USR a decis luna trecută, în mod arbitrar, scoaterea acestuia de pe locurile eligibile, fiind introduși acolo, în schimb, oameni percepuți negativ de public, precum fostul președinte Dan Barna.

Locomotivă pentru alegerile europarlamentare a fost pusă Elena Lasconi, competenta primăriță a orașului Câmpulung Muscel. Imaginea bună a fostei jurnaliste de la Pro TV părea să dea rezultate și să aducă beneficii partidului.

Însă Elena Lasconi a comis, într-un interviu acordat la Prima TV, imprudența să spună ce gândește, afirmând că susține familia tradițională și că în 2018 a votat DA la referendumul pentru familie.
Brusc, declarațiile au șters cu buretele toate lucrurile bune făcute de Elena Lasconi, care a fost desființată pe rețelele de socializare de susținătorii de stânga ai USR. Iar Cătălin Drulă, cel care o pusese în fruntea listei de candidați fără să se fi consultat cu partidul, i-a cerut retragerea de pe listă – tot fără să-i întrebe pe membrii USR.

Vlad Gheorghe a speculat momentul și l-a atacat foarte dur pe Cătălin Drulă, cerându-i demisia, la pachet cu tot Biroul Național, deoarece a aruncat partidul în haos. El spune că a recurs la Facebook deoarece actuala conducere l-a exclus din toate grupurile de comunicare și evită orice contact cu el.

Mai jos, reacția lui Vlad Gheorghe – un europarlamentar USR foarte activ pe rețelele de socializare, unde postează des live.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: „Cătălin Drulă, cine își asumă haosul ăsta? Cine plătește pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă? Cine își pune demisia pe masă, președintele USR? Biroul Național? PSD și PNL fac zilnic câte o nenorocire iar USR face știri doar cu scandaluri interne și procente staționare în sondaje”

„Cătălin Drulă, cine își asumă haosul ăsta? Cine plătește pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă care a urmat numirii nestatutare pentru alegerile europarlamentare? Cine este responsabil pentru dezamăgirea pe care USR a provocat-o iar electoratului, pentru imaginea boțită de neprofesioniști care se joacă de-a partidul, de-a listele și candidații?

Cine își pune demisia pe masă, președintele USR? Biroul Național? Gata, o postare pe pagină și schimbarea pozei de cover, asta înseamnă asumarea scandalului care ne-a adus IAR în atenția românilor, dar nu așa cum ar fi trebuit?

Cauți ”USR” azi și rezultatele sunt: ”imaturitate politică”, ”lipsa de viziune”, ”lipsă de comunicare” – numai lucruri ”bune”. Suntem partid în opoziție care NU crește în opțiunile votanților când la putere se află o alianță toxică pentru români. PSD și PNL fac zilnic câte o nenorocire, cresc taxele și impozitele, își bat joc de justiție, eșuează iar cu intrarea în Schengen și câte și mai câte, iar USR face știri doar cu scandaluri interne și procente staționare în sondaje, în cel mai bun caz. Suntem partid în opoziție care pentru prima rundă de alegeri din cel mai important an electoral pentru România vine cu o listă lansată cu scandal, modificată cu alt scandal.

Chiar nu vă pasă că din partidul speranță am ajuns partidul dezamăgire?! Sunteți mulțumiți când cetățenii ne numesc ”răul cel mai mic”, vă mândriți cu așa ”rezultate”? Citiți vreodată comentariile și mesajele oamenilor sau îi blocați, la fel cum faceți cu cei care vi se opun sau vă pun întrebări în interiorul partidului? Fiți foarte atenți: pe votanți nu îi puteți suspenda sau exclude, EI sunt cei care exclud USR din opțiunile de vot.

Aroganța, autosuficiența nu câștigă încrederea românilor. Treziți-vă și reveniți la valorile USR, la misiunea cu care am spart blocada partidelor vechi și corupte. Asta așteaptă oamenii de la noi – vor să le dăm alternativa pe care le-am promis-o și pe care nu o mai văd acum, cu tine, Cătălin Drulă și cu cei cu care te-ai înconjurat la conducerea USR.

P.S. Ca să previn comentariile cu ”spălatul rufelor în public” – din păcate, nu am alt canal pe care să comunic cu conducerea USR, am fost blocat, exclus etc. de pe toate grupurile interne de comunicare.

P.P.S. Ca să previn comentariile cu ”dar tu ce ai făcut ca să nu fie așa” – nu am candidat niciodată la niciun post de conducere la nivel intern. Poate aici am greșit.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cea mai gravă criză din USR, provocată de „familia tradițională”: Elena Lasconi, „rasă” de Drulă de pe lista pentru alegerile europarlamentare

* VIDEO. Cine e Oana Lasconi, cea care a frânt aripile politice ale mamei sale: „anti-capitalistă”, deși trăiește la Paris și lucrează în gaming. A început trei facultăți, dar n-a terminat niciuna

* După taxele introduse de Ciolacu, băncile cresc comisioanele. Economist: „Dacă Guvernul pune o taxă pe bănci, atunci Dorel care aplaudă e bun de plată. Țeapă!”

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* Fostul consilier al lui Zelenski a fugit din Ucraina și e considerat spion al Rusiei! Arestovici va candida din exil pentru funcția de președinte, împotriva lui Zelenski. Vrea să cedeze Rusiei teritoriile ocupate, ca să fie pace

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

7 COMENTARII

 1. Sistemul dispune de consilieri profesioniști. În timp ce le-a dat intelectualilor de gândit, Puterea a șters din memorie „azilele groazei”, relansând candidatura Gabrielei Firea la Capitală. Un partid anticorupție ca USR deranjează pe toată lumea și tactica îngrădirii votului este a folosi media larg disponibilă pentru a-l prezenta alegătorilor ca fiind preocupat prioritar de cu totul altceva! La Voluntari, în augustul electoral 2020, s-a înscenat un videoclip în care „bărbații poartă peruci de femeie și au decupați jeanșii în zona feselor, inscripționate cu USR în spațiul astfel decupat” (v. Europa Liberă 28 08 2020).

 2. Din tot scandalul ăsta, eu, ca alegător (neturmentat), am înțeles așa: conform USR, a fi europarlamentar român nu înseamnă a reprezenta România, a participa la dezbateri și la decizii8, a ține cont permanent de interesele României și românilor, ci înseamnă – înainte de toate – a-i pupa în fund pe LGBTQiști. De asememea, dacă partidul încurajează ura copiilor față de părinți, deduc că așa se exprimă și electoral.
  Deci – conform ”indicațiilor” fiicei Elenei Lasconi, Parlamentul european trebuie să devină sindicatul european al LGBTQ.
  Păi eu unul nu vreau asta în nici un caz.
  Regret, dar sunt ”dezgustat” și nu vreau să fiu ”în aceeași familie” cu USR.
  Mai e vreun partid care se consideră modern dacă – în loc de interesele românilor și ale României – se ocupă de apărarea intereselor unor ”activiști” aflați departe de realitate?
  Dacă faci ochii roată, poți să spui că toate partidele sunt la fel.

  Bine, da’ eu cu cine votez?

 3. Extraordinar, n-am știut de clipul ăsta! Mulțumesc!
  Cu bunicuța aș vota, cu siguranță, dar a trecut la Domnul de anul trecut.

  Ca să revenim puțin: Elena Lasconi a convins o comunitate, de obicei – e mult mai greu să convingi o țară. Sunt sigur că lumea din comunitate nu a votat-o pentru că era membră a USR, ci pentru că știa ce-i poate pielea și că e bătăioasă (eu totdeauna am admirat-o, ca telespectator, of course). Sper ca lumea să aibă încredere și s-o voteze și anul viitor.

  S-auzim de bine! Doamne ajută!

 4. Scuze, forumul nu are editare (?).
  Am vrut să spun: Elena Lasconi a convins o comunitate, ceea ce – de obicei – e mult mai greu decât să convingi o țară.
  (Citez din Stalin (?), aproximativ: Nu contează cine organizează alegerile, contează cine numără voturile.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here