VIDEO. Cine e Oana Lasconi, cea care a frânt aripile politice ale mamei sale: „anti-capitalistă”, deși trăiește la Paris și lucrează în gaming. A început trei facultăți, dar n-a terminat niciuna

12
1624
Elena Lasconi și fiica sa, Oana

În furtuna politică a weekend-ului, declanșată de Elena Lasconi (51 de ani), primărița USR a orașului Câmpulung Muscel, prin câteva declarații neinspirate, marele șoc a fost intrarea în scenă a fiicei acesteia, Oana Lasconi (31 de ani). Stabilită de 7 ani la Parism aceasta a atătat o duritate rece și tăioasă, ba chiar și multă răutate față de mama sa.

Câteva detalii biografice creionează o tânără rebelă, superficială și cu valori confuze. Ea a crescut fără tată (care a ieșit din familie când fiica lui avea doi ani), dar multă vreme și departe de mamă (care era ocupată cu cariera de jurnalistă la Pro TV). Mai mult au crescut-o bunicii, la Hațeg, județul Hunedoara. Acum lucrează în ndustria gaming-ului, la Paris.

Primul șoc al zilei de duminică, produs de Oana Lasconi, a fost intervenția video de pe Instagram, în care își arăta „dezgustul” și „dezamăgirea” față de dezvăluirea mamei sale, că a participat în 2018 la „Referendumul pentru familia tradițională” și a votat „Da”.

Oana Lasconi, pe Instagram: ”Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiică a ei, ci și ca un membru al acelei comunități (LGBT+ – n. red.). Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte… Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale, nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aflu că a votat «Da» pentru modificarea Constituției, într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, mă doare inima, am palpitații de câteva ore… Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred”.

Lucrurile au evoluat rapid, conducerea USR – prin președintele Cătălin Drulă – i-a cerut Elenei Lasconi să renunțe la candidatura pentru europarlamentare, unde ocupa locul 1 pe lista USR.

Oana Lasconi a reacționat printr-un nou mesaj, tot pe Instagram (de data asta, scris): „Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de LGBTQ+ din România, care suferă în fața ignoranței și urii”.

„Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre cele trei facultăți”

Oana Lasconi are 31 de ani, iar de 7 ani trăiește la Paris. Tânăra și-a construit o carieră în gaming (industria jocurilor video), pornind de la pasiunea pe care o avea pentru acest domeniu.

Mama sa, Elena Lasconi, consemna pe Facebook: „Numai mamă să nu fii! Am ajuns să o trăiesc și pe asta. Oana Lasconi, sufletul meu, a plecat la Paris pe termen nedeterminat. Şi-a găsit un job într-un domeniu pe care cu greu îl înţeleg: gaming. Ştiu că va fi bine, dar tot nu reuşesc să mă obişnuiesc cu vremurile pe care le trăim. Copiii noştri sunt cetăţeni români doar pe hârtie, iar casa lor poate fi everywhere (oriunde – n. red.). Să fii fericită, draga mea! Te iubeşte mamush!”.

Oana Lasconi s-a înscris la trei facultăți în România – Drept, Științe Politice și Limbi Străine –, dar n-a terminat niciuna, abandonându-le pe toate pe parcurs.

Ziarul Libertatea relata în 2018: „Oana Lasconi aka Kandly a început trei facultăți, însă nu a finalizat niciunadintre acestea: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă.«Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam „Ilf și Petrov” la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înțeleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură, și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți»”.

„Mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea”

Stabilită în Franța, Oana Lasconi a început să creeze conținut pentru fanii jocului „World of Tanks”, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume.

Ea vorbește foarte bine atât franceza, cât și engleza. Pe contul ei de Instagram, la descriere, declară că este susținătoare a comunității LGBTQ+, dar și „un anticapitalist transilvănean” (deși se bucură de roadele capitalismului!), „socialist” (ilustrează cu secera și ciocanul!), „union friend”,️ „plant mom”, „gaming veteran”, „wannabe musician”, „aspiring writer” (scriitor aspirant).

Mămica Elena Lasconi și micuța ei Oana, cu mulți ani în urmă

Mama ei, Elena Lasconi, a povestit în 2019, pentru Life.ro, cum și-a crescut copilul, ca mamă singură și divorțată. Ea a născut-o pe Oana când avea 20 de ani, după doi ani de căsnicie. După alți doi ani, ea a divorțat. S-a recăsătorit la 40 de ani, când fiica ei avea 20 de ani.

Elena Lasconi: „Au trecut anii, multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei – nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata! –, mergeam la ei în weekend-uri. Uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de ne-evitat. Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva”.

Pe 6 august 2020, Elena Lasconi scria pe Facebook: „În urmă cu 28 de ani, Dumnezeu m-a binecuvântat cu minunea mea de fată, Oana. Și nu știu cum să Îi mai mulțumesc. Mă doare sufletul că nu pot sa-o strâng în brațe și să -i spun «LA MULȚI ANI, IUBIREA MAMEI!!!». La fel ca mulți dintre copiii sau prietenii voștri, a plecat departe de țară pentru un trai mai bun și respect. Să se audă din Câmpulung până în Paris: TE IUBESC, OANA!!!!!! La mulți ani!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cea mai gravă criză din USR, provocată de „familia tradițională”: Elena Lasconi, „rasă” de Drulă de pe lista pentru alegerile europarlamentare

* După taxele introduse de Ciolacu, băncile cresc comisioanele. Economist: „Dacă Guvernul pune o taxă pe bănci, atunci Dorel care aplaudă e bun de plată. Țeapă!”

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* Fostul consilier al lui Zelenski a fugit din Ucraina și e considerat spion al Rusiei! Arestovici va candida din exil pentru funcția de președinte, împotriva lui Zelenski. Vrea să cedeze Rusiei teritoriile ocupate, ca să fie pace

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Adevărata poveste a „Gazetei Sporturilor” care tocmai s-a închis: nu avea 99 de ani, ci 78! Publicația e moștenitoarea „Sportului Popular” înființat de comuniști în 1945 și care a ucis, în 1947, „Gazeta” din 1924. În 1989 i-a furat și numele!

12 COMENTARII

 1. Despre „dezgustată” ce pot sa spun? „Ai noștri tineri la Paris învață/ La gît cravatei cum se leaga nodul…”. Prevăd ca va ajunge cadru de nădejde la USR!

 2. Eh, fata pare o rebela WOKE! Asta nu inteleg in societatea moderna actuala: de ce „libertatea” minoritatilor a ajuns sa fie mai importanta decat „libertatea” majoritatii, cautand sa epateze si sa se impuna cu orice pret, contrar starii naturale si ordinii firesti a lucrurilor!? Deci, daca prin filme vezi acum personaje de o anumita rasa in roluri care, prin localizare geografica, istorica, literara sunt, incontestabil, de o alta rasa si nu ti se pare normal, esti rasist, daca iti exprimi o parere personala, crestineasca, despre familia traditionala, care este in acord cu ordinea naturala a lucrurilor, esti homofob! Acest melanj social fara noima pentru unii sau altii, degradarea asta morala actuala si directia periculoasa spre care se indreapta societatea trebuie sa constituie un semnal de alarma pentru toata lumea. Stiinta m-a invatat ca masculin + feminin = viata, orice alte combinatii = rezultat 0, iar toate religiile spun ca masculin + feminin = OK, cu conditiile specifice de rigoare, alte combinatii = pedeapsa divina. Oricine ai fi, orice ai face sau orice ai crede, trebuie sa te bucuri de aceleasi drepturi ca si mine, de aceeasi libertate ca si mine, doar nu incerca sa-mi impui „valorile” si „libertatile” tale daca ele nu ma definesc sau consider ca nu definesc ordinea naturala, universala a lucrurilor! Nu trebuie sa judecam sau sa etichetam, dar consider ca barometrul moral existent in fiecare fiinta umana nu trebuie sa dispara, altfel vom disparea si noi ca specie, un fir de nisip luat de vantul timpului in acest univers infinit.

 3. Cam toate universitatile din occident sunt pline de politica de stinga. Idiotizarea populatiei nu vine de la sine ci e educata pina si in locuri in care lumea ar trebui sa se destepte.

  Insa cel mai grav lucru, dincolo de drama familiei Lasconi, e atitudinea USR.
  Ma ingrijoreaza in primul rind pentru ca USR era cam singurul partid de dreapta care avea o sansa in fata PSD. Insa daca incepe campania electorala si vor incepe din nou propaganda LGBT+ vor indeparta grosul votantilor si vor ramine un partid de buzunar.
  Nu cred ca LGBT+ e prioritate nationala. Ca daca ar fi doar niste homosexuali, treaba lor, sa faca ce vor intre ei. Problema adevarata e ca in acel ”+” intra citeva zeci de categorii unele dea dreptul deviante gen zoofilie, pedofilie, schimbare de sex cu operatii la copii fara discernamint etc etc. Iar cind legalizezi toate astea se duce dracului tot.

  @USR, aveti dreptul sa va sinucideti insa nu aveti dreptul sa compromiteti sansa Romaniei pe care ar putea sa o aibe poporul prin voi.

  • Eu ma consider „o voce din popor” si apreciez ca peste 90% dintre romani resping LGBT+. Ei nu sint neaparat contra (vezi ce a spus Elena Lasconi) ei sint contra agresivitatii lor si a desconsiderarii traditiilor si cullturii romanilor.
   Un partid care se pretinde ca „salveaza Romania” ar trebui sa tina cont de asta. Dar daca insista numai ca sa se legitimeze pe plan european inseamna ca s-au orientat gresit. Nu europenii ii voteaza.

 4. Faptul ca imediat dupa ce Elena,mama ei,a fost scoasa de conducerea USR de pe liste,fata ei a reactionat cu bucurie,imi da impresia ca a fost montata intentionat de sfatuitorii lui Drula sa o acuze pe mama ,ca sa arate ca scandal familial,nu ca o decizie in partid….bravo Dru,ti-ai distrus definitiv imagine a politica cu acest teatru ieftin..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here