VIDEO. Cea mai gravă criză din USR, provocată de „familia tradițională”: Elena Lasconi, „rasă” de Drulă de pe lista pentru alegerile europarlamentare

7
739
Elena Lasconi - Dan Barna - Cătălin Drulă

O declarație sinceră a Elenei Lasconi, primărița USR din orașul argeșean Câmpulung Muscel, a dus la o învolburare politică incredibilă și la retragerea acesteia din fruntea listei USR pentru alegerile europarlamentare din 2024. Televiziunile și site-urile de pe orbita PSD-PNL au gonflat subiectul la maximum, încercând să creeze o fractură în USR.

Emoția a crescut exponențial când a intervenit Oana Lasconi, fiica primăriței. Tânăra de 31 de ani și-a renegat mama, făcând-o „homofobă”, declarându-se „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată” de ea și bucuroasă că a fost exclusă de pe lista USR pentru europarlamentare.

O furtună pornită din senin, în weekend, creat o mare tensiune în USR și a decapitat lista de candidați a acestui partid pentru alegerile europarlamentare: Elena Lasconi (51 de ani), poziționată ferm pe locul 1, a fost scoasă complet de pe listă.

Iureșul a pornit, sâmbătă, de la o declarație făcută de Elena Lasconi în emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV, realizată de Sebastian Zachmann. Tema sensibilă care a devenit capcană mortală pentru primărița din Câmpulung: familia tradițională. Fosta jurnalistă de la Pro TV a dezvăluit că a participat la Referendumul pentru familie, din octombrie 2018, și a votat „Da”.

Toată discuția pe această temă a durat un minut și 10 secunte. Cele mai neinspirate 70 de secunde din viața Elenei Lasconi.

Drulă: „Întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania USR”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis duminică, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare. El a convocat o ședință a conducerii de partid pentru seara aceleiași zile, pentru formalizarea deciziei.

„Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a explicat liderul USR.

Când a scris „situația personală devenită publică” a Elenei Lasconi, Cătălin Drulă s-a referit la ieșirea publică a fiicei acesteia, Oana Lasconi.

Cu mai puțin de o oră înainte de mesajul lui Drulă, primărița din Câmpulung anunțase, tot prin intermediul Facebook, că este dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare, spunând că aşteaptă votul Biroului Naţional în acest sens. Ea părea clătinată de reacţiile provocate – atât în interiorul USR, cât și printre simpatizanții și votanții partidului – de afirmaţia sa pe tema familiei tradiţionale.

În cadrul aceleiași emisiuni de la Prima TV, Elena Lasconi a criticat-o pe o altă primăriță a USR, Clotilde Armand de la Sectorul 1 din București.

VIDEO: Emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV, cu invitată Elena Lasconi. Subiectul „familia tradițională” este abordat de la minutul 39:30

Dialogul de la care a pornit totul

Realizator TV (Sebastian Zachmann): Familia reprezintă, pentru dvs., uniunea dintre un bărbat și o femeie sau…?

Elena Lasconi: Da, un bărbat și o femeie… și copil… cățel, pisică – ceva, animal de companie.

Realizator TV: Deci, nu susțineți căsătoria între persoane de același sex.

Elena Lasconi: Eu sunt creștină, sunt ortodoxă și consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat.

Realizator TV: Ați fost la Referendumul pentru familie… pentru familia tradițională?

Elena Lasconi: Daaa!

Realizator TV: Și ați votat pentru familia tradițională.

Elena Lasconi: Daaa!

Realizator TV: Credeți că acest răspuns o să stârnească critici în rândul votanților USR, care sunt mai liberali?

Elena Lasconi: Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de același sex, dar nu văd de ce aș milita pentru căsătorie între persoane de același sex. Pe mine nu mă deranjează, aici e vorba de drepturile omului. Nu am nicio problemă cu relațiile lor, dar…

Mesajul lui Cătălin Drulă (puțin după ora 14.00)

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.

Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.

USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare.”

Mesajul Elenei Lasconi (în jurul orei 13.30)

„Cu ce e compatibilă politica?

După declarația mea de ieri, în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

Lecția pe care trebuie s-o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex.

Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu, muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.

Atât. Eu îmi continui treaba de primar.

Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private.

Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică.”

Fiica Elenei Lasconi – „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată” de mama ei, „un homofob în minus în Parlamentul European”

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, a transmis, într-un mesaj video publicat sâmbătă pe Instagram, că a aflat din presă despre faptul că mamei ei a votat „Da” pentru modificarea Constituției, la referendumul de susține a familiei tradiționale.

Oana Lasconi se declară „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”, ea fiind „un membru al acelei comunități”, adică a LGBTQ.

Tânăra spune că n-o va mai susține „din niciun punct de vedere” pe mama ei.

„Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”, a mai afirmat Oana Lasconi, cu o incredibilă duritate.

Ulterior, după ce a aflat că mama sa a fost scoasă de pe lista USR pentru europarlamentare, Oana Lasconi a jubilat, printr-un nou mesaj pe Instagram: „Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de LGBTQ+ din România, care suferă în fața ignoranței și urii”.

Și-a pus-o în cap și pe Clotilde Armand. Duel tăios: „A făcut multe greșeli” / „N-ai ce căuta în nicio funcție publică”

Provocată de jurnalistul de la Prima TV, Elena Lasconi a vorbit și despre colega sa de partid Clotilde Armand, primărița Sectorului 1. Tonul ei a fost neașteptat de critic.

Elena Lasconi: „Nu-mi place să vorbesc despre colega mea, pentru că mi se pare că a făcut multe greșeli… a și avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea asta de a nu colabora cu Consiliul, pentru că până la urmă tu ești votat să faci treabă… și să fi în permanență primar în opoziție – nu există așa ceva. Tu ești acolo să faci treabă pentru comunitate. Știu că a muncit foarte mult, plus că ea plecat din poziția de  europarlamentar ca să candideze la Primărie, deci eu nu mă îndoiesc nicio secundă de bunele ei intenții. Dar felul ăsta de victimizare și de a fi în opoziție nu mi se pare în regulă. Nu, trebuie să livrezi, nu mai e timp de povești”.

Clotilde Armand: „Treaba ta, ca primar, nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică”.

PNL i-a trimis pe Ben Oni Ardelean și Dan Radu Rușanu s-o racoleze pe primărița USR

În emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV, Elena Lasconi a mai făcut o dezvăluire importantă. Ea a spus că Partidul Național Liberal (PNL) a încercat s-o „racoleze”, promițându-i deblocarea unui proiect important pentru orașul Câmpulung Muscel – lucrările la bulevardul central.

Elena Lasconi i-a dat în vileag pe cei care au contactat-o pentru a o convinge să plece din USR și să intre în PNL: Ben Oni Ardelean și Dan Radu Rușanu. Între timp, primul dintre ei, încă deputat, a plecat din PNL, spunând că-și va face alt partid.

Elena Lasconi: „De la PNL au venit să mă racoleze… nișe interlopi politici, din punctul meu de vedere. Ben Oni Ardelean – și a venit împreună cu domnul Rușanu… Dan Radu Rușanu. El oricum se laudă că i-a pregătit pe toți cei din PNL… i se spune «Unchiul», nu? Un sistem mafiot. N-ai ce să vorbești cu genul ăsta de oameni! Le-am spus că le-aș face un compliment dacă le-aș spune «mafioți». Sunt doar niște interlopi. Interlopi politici”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine e Oana Lasconi, cea care a frânt aripile politice ale mamei sale: „anti-capitalistă”, deși trăiește la Paris și lucrează în gaming. A început trei facultăți, dar n-a terminat niciuna

* După taxele introduse de Ciolacu, băncile cresc comisioanele. Economist: „Dacă Guvernul pune o taxă pe bănci, atunci Dorel care aplaudă e bun de plată. Țeapă!”

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* Fostul consilier al lui Zelenski a fugit din Ucraina și e considerat spion al Rusiei! Arestovici va candida din exil pentru funcția de președinte, împotriva lui Zelenski. Vrea să cedeze Rusiei teritoriile ocupate, ca să fie pace

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Adevărata poveste a „Gazetei Sporturilor” care tocmai s-a închis: nu avea 99 de ani, ci 78! Publicația e moștenitoarea „Sportului Popular” înființat de comuniști în 1945 și care a ucis, în 1947, „Gazeta” din 1924. În 1989 i-a furat și numele!

7 COMENTARII

  1. Oare din ce cauza progresiștii cer toleranta fata de minorități dar pe cealaltă parte se dovedesc cei mai intoleranți? Pot da multe exemple, ultimul e cazul Lasconi. Consider că ultimul o să-i coste ceva voturi…

  2. Nu am nimic cu cei „pe invers”, atata timp cat nici ei nu au nimic cu mine.
    Familia traditionala e cea ancestrala: Tata- barbat, mama-femeie, copii-ce vrea Domnul.
    Cu infierea copiilor de catre „doi, pe invers” nu pot fi de acord, cu toata toleranta mea!
    Sa formeze un cuplu fara copii!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here