Rafale de minciuni și manipulări la Realitatea Plus. PMP-istul Ștefănel susține că voturile PMP și PSD au fost furate de USR-PLUS și PNL, ajutate de STS!

5
2449
Ștefănel Dan Marin, recital de minciuni la Realitatea Plus. FOTO: Facebook Ștefănel Dan Marin

Un șir năucitor de minciuni și manipulări au fost înșirate vineri după-amiază, la Realitatea Plus (fosta Realitatea TV), de Dan Marin Ștefănel, candidatul PMP la Primăria Sectorului 4. Acompaniat și încurajat de un avocat și de însuși moderatorul emisiunii, Dan Marin Ștefănel a acuzat PNL și USR-PLUS că, sprijinite de serviciile de informații, au furat alegerile locale!

Fost viceprimar al Bucureștiului, chiar primar interimar câteva luni (după arestarea lui Sorin Oprescu), iresponsabilul de la PMP a confirmat, prin întreaga sa prestație, motivele pentru care USR-PLUS a refuzat cu îndârjire orice alianță la locale cu partidul lui Traian Băsescu.

Dan Marin Ștefănel a prezentat o teorie a conspirației abracadabrantă, din care nu lipsesc – bineînțeles – spionii. PMP-istul a explicat că voturile din procesele-verbale au fost furate de la partidul său și de la alte partide și direcționate către formațiuni minuscule de către oamenii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care manevrau tabletele conectate cu sistemul Autorității Electorale Permanente (AEP).

Apoi – a susținut Dan Marin Ștefănel -, cum partidele către care au fost virate voturile erau prea mici pentru a face pragul electoral, procentele au fost redistribuite către USR-PLUS și PNL. Doar aceste două partide au beneficiat de redistribuire, nu și PSD sau PMP, a susținut politicianul, fără să prezinte însă vreo dovadă sau vreun argument.

Delirul lui Ștefănel: USR-PLUS și PNL și-au furat singure voturile, ca să le primească înapoi la redistribuire!

În loc să-l tragă de mână pe vorbitor, care bătea evident câmpii, moderatorul Laurențiu Botin s-a prins în hora minciunilor, dându-i apă la moară acestuia.

Teoria lui Dan Marin Ștefănel este nu doar falsă, dar și profund manipulatoare.

În primul rând, până acum toate dovezile concrete arată că principalele păgubite, în mod sistematic, la încărcarea rezultatelor în sistem au fost USR-PLUS și PNL. 90% dintre “greșeli”, uneori fiind vorba de sute de voturi la o singură secție de votare, s-au produs în dreptul acestor două partide și al candidaților lor. PMP a fost victima unor erori numai ocazional, în situații cu totul izolate. În cazul PSD, până acum, asemenea greșeli de încărcare în sistem n-au fost depistate.

În al doilea rând, ar fi fost un nonsens ca USR-PLUS și PNL să-și fi furat singure mii de voturi (în total), pentru ca apoi să aștepte să primească înapoi o parte din ele, la redistribuire.

În al treilea rând, redistribuirea procentelor primite de partide aflate sub pragul electoral se face în mod proporțional, către toate celelalte formațiuni și alianțe care au trecut pragul. Afirmația PMP-istului Ștefănel, cum că procentele ar fi fost distribuite de “cineva” doar la USR-PLUS și PSD, e aberantă și sfidează, pur și simplu, inteligența publicului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Sau prost, sau minicinos. Sau ambele. Si un asemenea individ a fost la conducerea capitalei. Si, ar mai fi vrut!
  Dar cine era moderatorul? De ce este menajat de autorul articolului? Asta nu e corect. Nu poti pretinde sa vorbesti despre dreptate ascunzand o parte din gunoi sub pres!

 2. moderatorul nu-i deloc un păcălici, n-am văzut un cabotin mai scîrbos/bălos ca acest Botin
  dar și televiziunea celui care… „am furat ca să aveți voi ce mînca” mi-a devenit tot mai dăunătoare la neuron
  cum constat că a devenit și asta o televiziune de familie, o voi scoate de la favorite și o trec la trash
  a propos: voi nu vă luați de oamenii acestei televiziuni că frecventați postul? 🙁

 3. Sa vedem acum ce va face Nicusor Dan,daca mai doreste viceprimar de la pmpistii turnatorului petrov,care pentru asta a iesit la inaintare,candidand-cica,”re-vine”😯😃(doar pentru prosti,bineinteles)!!A dorit sa redevina partid-tampon,sa blocheze orice intelegere a dreptei liberaĺo-pluserista si la primarii,dar mai ales sa incurajeze sustinatorii pentru alegerile parlamentare,ca acolo vrea dansul sa le planteze pe eba si udrea..caci cu o majoritate simpla,liberalii si pluseristii nu vor putea scoate din parlament penalii si nici nu vor putea desfiinta imunitatea parlamentara prin lege!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here