Deputatul “Mitralieră”, rafale de prostii promovate de Antena 3 ca mari dezvăluiri: “Prin termoscanare se preiau informații care se transmit undeva. Date personale, adresă, absolut tot!“

5
3939
În timp ce membrii simpli ai PSD au fost trimiși în stradă, la proteste împotriva măsurilor preventive, liderii partidului au ieșit la posturile TV prietene, să susțină teorii ale conspirației

Cătălin Rădulescu – “Mitralieră”, deputat PSD, a dezlănțuit o nouă rafală de prostii năucitoare despre banalele termometre cu care le este măsurată temperatura oamenilor la intrarea în spațiile publice. Într-o intervenție la Antena 3, “Mitralieră” a reluat teoria halucinantă potrivită căreia, cu ajutorul “termometrului pistol”, oamenilor li s-ar lua, de fapt, datele personale și adresa!

Noua izbucnire are loc la nici două săptămâni după ce PSD-istul dezvoltase teoria conspiraționistă – un narativ susținut de Rusia – la Digi 24. Tema este, în mod evident, aberantă și li se adresează păturilor celor mai de jos ale populației, oamenii fără o minimă educație, pentru care până și un banal termometru poate deveni ceva misterios și diavolesc.

Rafalele de prostii ale lui “Mitralieră”, promovate de Antena 3 în regim de Breaking news și creditate ca fiind mari dezvăluiri

Prostiile mitraliate de Rădulescu au fost creditate și popularizate de Antena 3, care și-a întrerupt emisiunea și a intrat în Breaking news ca să difuzeze aceste teorii.

Prezentatoarea Oana Zamfir a făcut o scurtă introducere pe un ton alarmat: “Declarație de ultimă oră – de aceea am intrat cu un breaking news – făcută de un parlamentar cunoscut al PSD. Un avertisment cu privire la faptul că termoscannerele ar fi extrem de periculoase, pentru că ne-ar lua și amprenta facială, și informațiile din cap, și adresa chiar!”.

În mod absolut surprinzător, cel care coboară în Evul Mediu timpuriu nivelul discuției este un om care pretinde că a studiat medicina! Cătălin Rădulescu, zis “Mitralieră” după ce a declarat că are o pușcă-mitralieră acasă și că i-ar împușca pe manifestanții anticorupție, a fost unul dintre cei mai fideli și înverșunați susținători ai lui Dragnea.

Omul este un conspiraționist de profesie. A susținut, în 2017, că manifestațiile împotriva Ordonanței numărul 11 sunt finanțate de Soros, credea că anchetele DNA împotriva baronilor erau mâna serviciilor secrete, că România este exploatată de multinaționale și de UE.

Practic, temele sale directoare se suprapun cu cele susținute de sputnik.md, site-ul prin care Rusia își propagă oficial politicile în România.

Tema termometrelor tip “pistol” este una îndrăgită de conspiraționiști. În ultimele săptămâni, aceștia au încercat să sperie populația cu tot felul de caraghioslâcuri. Că, de fapt, ți se fură datele personale, ți se implantează un cod de bare sub piele, ți se “prăjește” sau “iradiază” creierul etc.

Dintre toate, Rădulescu a ales-o pe cea cu furtul datelor personale: „Dacă vin aceste scannere cu soft integrat, cineva trebuie să garanteze populației că informațiile nu ajung niciunde. Eu am vorbit cu mai mulți IT-iști și mi-au spus că soft-ul integrat, la un termoscanner de tip tunel, care are un soft integrat, soft-ul ăla integrat preia informațiile. Și eu am întrebat.. aceste informații, garantează cineva că se duc sau nu se duc undeva? Atâta timp cât nu apare cineva din Guvernul României care să garanteze că informația ta nu ajunge niciunde, e un semn de întrebare. Prin amprenta facială, se preiau informații care se transmit undeva, ăsta e soft-ul. Cum ar fi datele personale, adresă, absolut totul”.

Motivul banal pentru care teoria “furtului” datelor personale e ridicolă: statul are deja toate informațiile, iar oamenii își dau benevol acceptul ca numeroase companii să le ia datele personale

Este inutil de explicat că este imposibil ca, prin îndreptarea unui fascicul spre frunte, indiferent din ce ar fi el compus, să ți se poată afla nume, prenume, adresă, CNP, vârsă sau orice altă dată personală.

Cine poate crede așa ceva este ori prea îmbâcsit de filme cu supereroi, ori din cale-afară de nătărău – și, sigur, lipsit până și de cele mai elementare noțiuni de cultură generală deprinse în școală.

Este, de asemenea, inutil de adăugat că datele personale ale oamenilor se află încă de la naștere în posesia statului român (însăși operațiunea de a-ți scoate certificat de naștere, buletin, diplomă de studii, tratament medical etc. presupune contactul cu autoritățile și trecerea în niște baze de date). Investiția în aparatură sofisticată de identificare facială, așa cum pretinde „Mitralieră”, ar fi, prin urmare, inutilă.

Oamenii își dau de bună-voie propriile date personale unor companii private: băncilor, companiilor de utilități (gaze, electricitate, apă), primăriilor sau poliției când își cumpără și folosesc mașini.

Utilizarea unui telefon mobil, a motoarelor de căutare, rețelelor de socializare sau a aplicațiilor care calculează ruta în trafic – toate presupun acceptul prealabil, dat explicit de utilizatori, ca deținătorii respectivelor aplicații să aibă acces la absolut toate datele: istoricul apelurilor, fotografii și documente, agenda telefonică, conținutul SMS-urilor etc.

În concluzie, nu ar fi nevoie de un întreg circ și de folosirea termometrelor pentru a descoperi cine intră într-un hipermarket.

Acest lucru se poate afla simplu, dacă dorește cineva așa ceva, de pe camerele de supraveghere și urmărind istoricul tranzacțiilor cu cardul (folosit deja de o foarte mare parte din populație).

PSD și Rusia au făcut mari eforturi, în ultimele săptămâni, să genereze revoltă și panică în rândurile populației

Această absurditate evidentă nu a împiedicat însă PSD și Rusia să pedaleze pe teoria potrivit căreia “ni se fură datele personale”.

În ultimele săptămâni, s-au făcut eforturi pentru a genera panică și revoltă în populație. Inclusiv printr-o scenetă regizată: un cuplu în vârstă, însoțit de un cameraman care filma și de o a patra persoană, s-a prezentat la intrarea într-un hipermarket Kaufland unde a făcut scandal. Cei doi actori de ocazie, purtând microfoane pe sub haine, au încercat să intre fără mască de protecție și fără să lase să li se măsoare temperatura.

Cei doi au fost imobilizați și duși la poliție, în cele din urmă, iar filmulețul, tăiat degrabă și montat de regizor, difuzat intens pe YouTube și pe rețelele de socializare, ca “dovadă” a brutalității și abuzurilor poliției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Violențe neobișnuite împotriva jurnaliștilor, în anarhia din SUA. Reporteri arestați în direct sau orbiți cu gloanțe de cauciuc. Sediul CNN, sub asediu

De ce a trecut România peste epidemie mai bine decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

 

5 COMENTARII

  1. Acest Bulă al politicii mioritice post decembriste continuă să surprindă prin imbecilitățile pe care le spune. Nașparliul merge din rău în mai rău pe zi ce trece. Nefericitul e atât de prost că nu stie ce e prost și asta îl face fericit.

  2. daca frecventa undelor receptoare nu depaseste 8 și 12 Hertz!!..totul e ok!!…daca nu ??…e grav !!…e foarte grav…de altfel in multe tarii europene s-au interzis folosirea acestor dispozitive minitehnicus fara o avizare de la institutele de avizare medicale!!!..pentru ca !!..au aprut tot felul de chinezarii de cacat la preturi de doi lei!!!..ATENTIE !!..CAND VA IA CINEVA TEMPERATURA PRIN ASTFEL DE DISPOZITIVE ,RUGATI SA VA ARATE AVIZUL METROLOGICO-MEDICAL PENTRU FOLOSIREA LUI !!!….ESTE CAZ PENAL DACA NU AU ACEST DOCUMENT !!!,,..inca odata ATENTIE !!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here