vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsToți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd au fost...

Toți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd au fost arestați. „Blândul George” avea coronavirus, dar era asimptomatic

-

Au fost arestați toți polițiștii implicați în reținerea brutală a lui George Floyd, în urma căreia acesta a decedat. Thomas Lane și Tou Thao au fost duși în penitenciarul din Hennepin, miercuri, în jurul orei 15.00 (ora locală). J. Alexander Kueng se dusese singur, în cursul aceleeași zile. Principalul vinovat, Derek Chauvin, polițistul care l-a apăsat cu genunchiul pe gât pe Floyd, se află după gratii de săptămână trecută, fiind acuzat de crimă.

Polițiștii se află în închisoare în acest moment și le-a fost fixată o cauțiune de un milion de dolari (suma în schimbul căreia ar putea fi eliberați temporar, până la sentința definitivă).

Pentru Chauvin, acuzația a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat.

- Advertisement -

În urma autopsiei, s-a descoperit că George Floyd – poreclit și „Blândul George” – avea coronavirus, dar era asimptomatic.

Trump se răzgândește: „poate” că nu va fi necesară folosirea armatei pentru a opri protestatarii

Donald Trump bate în retragere: „poate” că nu va fi necesară trimiterea armatei pentru a opri protestele izbucnite în urma morții lui George Floyd, victima afro-americană (de 46 de ani) a poliției din Minneapolis, statul Minnesota.

„Vom vedea, poate nu va fi nevoie de intervenția armatei, chiar dacă avem tot dreptul să o facem. Garda națională este gata să intervină – și avem o Gardă națională foarte puternică”, a spus Trump, într-un interviu pentru Newsmax, acordat fostului său purtător de cuvânt Sean Spencer. Cu câteva zile înainte, Trump amenințase că va activa Insurection Act pentru a folosi forțele armate împotriva manifestanților violenți.

- Advertisement -

Șeful Pentagonului, Mark Esper, exclude total varianta de forță: legea din 1807, care permite președintelui să folosească armata pe teritoriul SUA, trebuie pusă în practică „doar în situațiile cele mai grave și dramatice, iar acum nu suntem într-una dintre aceste situații”.

Vorbele lui Trump au fost aspru criticate și de fostul Secretar al Forțelor Armate din Statele Unite, generalul James Mattis, într-una din rarele sale apariții publice. „Donald Trump este singurul președinte care nu încearcă să unească poporul american și care nici măcar nu se preface că o face. Dorește  doar sa ne separe. Suntem martori la consecințele a trei ani de încercări susținute în această direcție, la trei ani de conducere fără un lider matur. Putem să ne unim fără el, apelând la forța internă a societății civile. Când am intrat în rândul armatei, cu aproximativ 50 de ani în urmă, am făcut un jurământ pentru a susține și a apăra Constituția. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că soldaților care au făcut același jurământ li se va ordona să violeze drepturile constitutionale ale cetățenilor americani, în orice circumstanță”, a declarat fostul șef al Pentagonului pentru The Atlantic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Violențe neobișnuite împotriva jurnaliștilor, în anarhia din SUA. Reporteri arestați în direct sau orbiți cu gloanțe de cauciuc. Sediul CNN, sub asediu

De ce a trecut România peste epidemie mai bine decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. „Blândul George avea coronavirus, dar era asimptotic”

    Asta e din matematica. Poate voiati sa scrieti asimptomatic. Totusi, scrieti la un ziar select dle Alin. Sau era select cind scria Cartianu si Ciocazanu. Acum vezi numai articole anti-Trump traduse cu Google sau scrise de…

  2. Da’ ce credeati,ca vor fi liberi? Ca SUA este China lui xijinping-CRIMINALUL,sau Iranul ayatolahului cu vederi de stanga ,calcat pe interese de SUA si Rusia dictatorului putin,care arunca politisti si doctori de la etaj?NORMAL CA SUNT ARESTATI ANORMAL ESTE CA NU VEDETI NIMIC DINCOLO DE CUVANTUL PROTESTE,CINE LE ALIMENTEAZA SENSIBILITATILE RASIALE,ASTA E ANORMAL !

    • Sau impusca contestatarii ca pe caini,in masini,in locuinte,fara nicio investigatie..SUA eeste de departe cel mai puternic stat ca democratie si ordine legi puternice ,justitie independenta,institutii puternice,FBI ,CIA,nu mor caii cand vor comunistii de la ANTIFA,organizatie sustinuta financiar si propagandistic de Rusia,China-apropo de China,ce coincidenta,tocmai cand Trump a luat decizia sa interzica studentilor chinezi viza de studii,hop si protestele!😬😯🤫

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -