Invadatorul Putin condamnă invaziile sovietice din Ungaria (1956) și Cehoslovacia (1968)! Minte de rupe: „N-am fost niciodată colonizatori, noi am oferit numai ajutor și suport!”

0
452
Putin, povestind la Vladivostok cum Rusia a fost mereu o putere blândă, care a oferit suport și sprijin tuturor celor aflați în nevoie

Putin își continuă dublul limbaj care l-a discreditat deja total în ochii întregii comunități internaționale și ține lecții de istorie ca și cum trupele sale n-ar purta, de peste un an și jumătate, un război de agresiune în Ucraina. În timpul Forumului Economic Estic, ținut la Vladivostok și unde e așteptat să sosească dictatorul coreean Kim Jong-un, Putin a criticat deciziile luate de Guvernul de la Moscova în 1956 și 1968, de a invada Ungaria și Cehoslovacia. Președintele Rusiei a calificat drept erori acele atacuri.

Întrebat cum se raportează azi Rusia la predecesoarea sa, Uniunea Sovietică, de a ocupa militar Ungaria și Cehoslovacia, în perioada comunistă, atunci când aceste țări au vrut să se rupă de lagărul socialist, Putin a răspuns: „A fost o greșeală”.

El a continuat nonșalant: „Nu este corect să faci ceva în politica externă care dăunează intereselor altor popoare”. Legat de faptul că URSS și Rusia au avut mereu o mentalitate colonialistă, Putin a răspuns: „Noi n-am fost niciodată colonizatori, am oferit doar sprijin și suport!”.

Putin, fost locotenent-colonel KGB pe vremea Uniunii Sovietice, a devenit premierul Rusiei în 1990 și președintele acestei țări în 2000. Din acel moment, țara a intrat sub o dictatură din ce în ce mai represivă cu propriii cetățeni și tot mai agresivă pe plan extern.

În 2000, după niște atentate controversate în câteva orașe rusești, Putin a folosit ocazia să declare război Republicii Cecene, pe care a ocupat-o după un lung și sângeros război. În 2008 a invadat Georgia, după ce această țară a cerut să intre în NATO și UE. În 2014 a făcut același lucru cu Ucraina, tot pentru că la Kiev venise o putere care îndrepta țara spre Europa. În 2022 a lansat a doua invazie a Ucrainei, dar sutele de mii de soldați ruși care au trecut granița în zorii zilei de 24 februarie s-au împotmolit în fața defensivei acerbe a ucrainenilor. Între timp, rușii au fost respinși din mare parte a teritoriului ocupat și acum mai controlează aproximativ 18% din Ucraina, fiind sub mare presiune din partea trupelor țării invadate.

În schimb, Putin vorbește ca și cum nimic din toate acestea nu s-ar fi petrecut și acuză SUA că repetă greșelile URSS!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here