luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsPus pe "hold" de PSD, Cîțu a plecat să se vadă cu...

Pus pe „hold” de PSD, Cîțu a plecat să se vadă cu USR și lansează săgeți spre Ciolacu: „Nu vom permite nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea financiară a României!“

-

Tratat cu aroganță de Marcel Ciolacu, pe care l-a sunat imediat după ședința de marți seara a Biroului Politic Național al PNL, Florin Cîțu inversat ordinea priorităților și miercuri, la prânz, a plecat la discuții cu conducerea USR. Dacian Cioloș a confirmat convorbirea, menționând că e vorba de o convorbire preliminară în urma căreia PNL va trebui să se decidă dacă merge cu USR sau PSD.

După ce Ciolacu i-a transmis personal că are o agendă încărcată miercuri și nu știe dacă va reuși să-i acorde o întrevedere, Cîțu și-a schimbat și el, brusc, discursul. Înainte de a pleca spre USR, șeful liberalilor a lăsat de înțeles că nu mai insistă asupra ideii ca miniștii demiși de el și care au votat căderea Guvernului la moțiunea de cenzură să fie excluși din eventualul nou cabinet. El s-a mărginit să sublinieze că singurele lucruri asupra cărora nu e loc de negociere cu USR sunt principiile și programul de guvernare, precum și condițiile în care s-a încheiat PNRR-ul.

Cum atât programul de guvernare, cât și PNRR-ul au fost făcute de PNL împreună cu USR, în mod evident, acestea nu pot reprezenta niște piedici în eventuala înțelegere dintre cele două partide. Cîțu a sugerat astfel că un acord cu USR e posibil: „Acum ne vedem cu colegii de la USR și vedem după discuții cum mergem mai departe. Mergem acolo să discutăm principii. Sunt câteva lucruri de la care nu abdicăm. În primul rând, avem un program de guvernare foarte important, PNRR-ul a fost deja aprobat, toate principiile liberale sunt pe masă. În rest, discutăm“.

În schimb, când a vorbit despre PSD, președintelui PNL a părut că i se strepezesc dinții. Cîțu a dezvoltat rapid ideea potrivit căreia nu are de gând să arunce în aer stabilitatea financiară a țării pentru măsuri populiste. Aluzia este străvezie, așa-zisele priorități enunțate de PSD prevăzând, exact ca și în alte rânduri, cheltuieli fără nicio sursă de finanțare, pentru care țara ar trebui să se împrumute masiv din surse externe și să sacrifice investițiile.

- Advertisement -

Premierul demis Cîțu a adăugat că nu se pune problema ca PNL să cedeze postul de premier: „Și cu PSD vom discuta, așa cum am spus. Dar cu același mandat, avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm, am negociat cu Comisia Europeană reforme clare de la care nu abdicăm, nu vom vorbi despre nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea financiară a României. Am spus foarte clar că mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -