„Ne putem trezi că Iohannis îl desemnează prim-ministru pe Cîțu, pe Rareș Bogdan sau cine știe ce altă creatură“

3
3229
Citu (jos, în centru) și Rareș Bogdan (sus, în dreapta), numiți „creaturi“ de fostul lider al PNL

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL revenit puternic în jocul politic după ce, în ultimele zile, a demisionat din grupul parlamentar liberal urmat de alți 15 aleși ai acestui partid, i-a desființat miercuri pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul demis Florin Cîțu. Orban a spus că toată criza a fost declanșată și întreținută cu inconștiență de Iohannis, care a transformat PNL într-o anexă populată cu slugi și i-a numit pe Cîțu și pe Rareș Bogdan „creaturi“.

În acest moment, fără gruparea Orban nu se mai poate face o majoritate parlamentară PNL – USR – UDMR. Orban a dat asigurări că parlamentarii care i-au rămas fideli, în ciuda ofertelor făcute de Cîțu, vor vota doar o coaliție PNL – USR – UDMR, dar a spus că acest lucru nu se poate petrece câtă vreme liberalii nici măcar n-au desemnat un candidat la funcția de premier.

Fostul șef al PNL a menționat că nu-și poate anunța sprijinul pentru că s-ar putea trezi, ulterior, că Iohannis „îl desemnează prim-ministru pe Cîțu, pe Rareș Bogdan sau cine știe ce altă creatură“.

Dispreț nemărginit a arătat Orban și când a vorbit despre cei care-i cer excluderea din partid. „Ar fi culmea să mă dea pe mine afară din PNL Boc, Flutur, Rareș Bogdan și așa mai departe“, a conchis fostul lider liberal, făcând referire la cei mai vehemenți membri ai actualei conduceri din PNL care vor să fie eliminat din partid.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban

„România se află de două luni într-o criză politică și guvernamentală. O criză creată în mod artificial de președintele Klaus Iohannis și de Florin Cîțu prin distrugerea PNL, suspendarea democrației și preluarea controlului decizional în forurile statutare de către președintele Iohannis, distrugerea coaliției de centru-dreapta care a fost creată după 6 decembrie 2020, ignorarea cu bună-știință a tuturor problemelor cetățenilor români, indiferent dacă aceste probleme sunt de ordin social, economic și mai ales sanitar. Iar această criză politică este perpetuată, tot în mod artificial, tot de președintele Iohannis și de Cîțu. (…)

Consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă de guvernare a României este refacerea coaliției de centru-dreapta. Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și a lui Iohannis de a face Guvern cu PSD faptul că nu se mai poate face coaliția cu USR din cauza parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL. Am purtat aseară o discuție cu toți colegii mei, atât cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat. Decizia noastră este foarte clară. Nu vom vota un Guvern PNL – PSD, să fie clar. Dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru-dreapta. (…) Un Guvern care să aibă la bază programul nostru «Dezvoltăm România». Deci respingem categoric speculațiile celor care caută o falsă scuză ca să poată face Guvern cu PSD.

De la Congresul PNL până astăzi n-am fost sunat de niciun membru din conducerea PNL.

E absolut penibil ce s-a întâmplat aseară. Eu fac politică de 30 de ani. N-am mai văzut ca un partid care vrea să guverneze să nu decidă candidatul la funcția de prim-ministru! Și să spună că Iohannis urmează să hotărască cine să fie prim-ministru! Păi, cum să hotărască Iohannis? Președintele trebuie să desemneze propunerile partidelor! Dealtfel, Iohannis a și declarat de multe ori că așteaptă propunerile partidelor.

Sigur, acum nu suntem atât de naivi încât să nu înțelegem că la ora actuală nu mai există foruri statutare de conducere în PNL. Singurul for statutar este președintele României care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL.

Păi, cum să ne așezăm la masa discuțiilor când noi nu știm exact despre ce premier este vorba? Păi, pot să discut despre refacerea coaliției și să mă trezesc, de exemplu, că Iohannis îl desemnează pe Cîțu premier? Sau că Iohannis îl desemnează pe Rareș Bogdan? Sau că Iohannis desemnează pe cine știe ce altă creatură?

Un partid liberal nu poate să susțină un militar! Un militar nu știe ceea ce înseamnă dialogul, compromisul, negocierea, convingerea. Un militar știe să se facă ascultat prin ordine. Sau execută ordine. Asta este structura militară care a fost creată. Eu nu-mi aduc aminte de nicio democrație din țările europene condusă de un militar.

Toți parlamentarii care au semnat susținerea mea au fost abordați și li s-a promis marea cu sarea. Să vorbească ei!

La ora actuală, Iohannis face un rău imens României. Dar asta nu înseamnă că mă asociez demersului unui partid care practic n-are nicio șansă să se materializeze în Parlament și care demers e făcut mai degrabă din dorința de a aduna voturi de la cei care sunt nemulțumiți de Iohannis decât din dorința de a se ajunge efectiv la atingerea obiectivului.

Pe mine nimeni nu mă poate exclude din PNL. Eu am PNL în inimă, în suflet și în minte. Oriunde voi fi, voi acționa în numele istoriei glorioase a PNL, în numele valorilor și în numele misiunii pe care a avut-o de-a lungul istoriei acest partid.

Ar fi culmea să mă dea pe mine afară din PNL Boc, Flutur, Rareș Bogdan și așa mai departe.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

3 COMENTARII

  1. Postakule,te-a trimis citu sa ii tii trena pe aici??Poate sa te plateasca oricat ,nu vei putea convinge pe nimeni pe acest site ca cutu si gasca lui iohannis e adevaratul PNL,dupa hotia voturilor ce s-a facut in vazul tuturor la congresul din 25 septembrie,hotie acceptata chiar cu acordul lui iohannis! VALEA LA PEEESEEEDEEE!

    • Incepe panica sa cuprinda gasca lui iohannis si trimit postaci sa injure vechii liberali ce nu mai vor sa asculte de asa- zisa conducere impusa de el!Tot mai multi postaci intra pe site-urile democratice ,chipurile sa influenteze pe cei ce nu stiu deja cine a aruncat tara in haos!

  2. vechii securisti din pnl vrei sa spui , Lia!
    Divizia Tudor Vladimirescu-Orban este o divizie de lasi si tradatori…nu mi-l face mie pe comunistul Giugea vechi liberal.in afara de oprobiul punlic nu merita nimic mai mult divizia asta in frunte cu sica cobzarul care inca mai crede ca Romania este cobza lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here