Psihopatul din ambulanță a provocat un accident cumplit. Doi polițiști au picioarele zdrobite

1
6366

Un accident rutier cumplit s-a petrecut în prima zi a lui 2021 în județul Olt. Doi polițiști sunt răniți grav după ce mașina de serviciu în care se aflau s-a ciocnit cu ambulanța pe care o însoțeau. Totul a pornit de la comportamentul agresiv al pacientului din ambulanță.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 64, Caracal – Găneasa, în comuna Șopârlița, județul Olt, s-a produs o coliziune față-spate între un echipaj de poliție și o ambulanță. Ambele autospeciale se aflau în misiune comună: transportau spre spital un pacient cu manifestări agresive.

În accident au fost implicate 5 persoane:

 • doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, Olt;
 • un ambulanțier;
 • o asistentă medicală (aflată în ambulanță);
 • un pacient din Pârșcoveni, Olt (aflat în ambulanță).

Echipajul celor doi polițiști din Bobicești însoțea ambulanța, care – potrivit Poliției Olt – transporta la spital „o persoană al cărei comportament era deviant”. Un pacient agresiv, cu pronunțate probleme psihice.

La un moment dat, pacientul din ambulanță a devenit violent. Asistenta medicală a strigat după ajutor, iar șoferul ambulanței a frânat brusc pentru a interveni.

Agentul care conducea mașina Poliției, circulând la prea mică distanță în raport cu viteza de deplasare (pe fondul unui carosabil umed), n-a mai avut timp să frâneze. Impactul dintre mașina Poliției și ambulanță a fost puternic.

IPJ Olt: „Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față-spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”.

În urma coliziunii, cei doi polițiști din autospecială au suferit leziuni grave, inclusiv fracturi multiple la picioare.

Asistenta medicală din ambulanță a fost rănită ușor.

Și pacientul violent a suferit unele leziuni, devenind și mai agresiv.

IPJ Olt: „Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, conștiente. Din păcate, cei doi colegi prezintă fracturi la membrele inferioare. În aceste momente, prioritară este starea de sănătate a colegilor noștri și a persoanelor implicate în acest eveniment.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

1 COMENTARIU

 1. Politistii au facut trei greseli :
  1 ce cauta masina politiei in spatele ambulantei, o insoteau din spate ?!
  2 nu s-a respectat distanta „pana la limita evitarii oricarui pericol ” , nici nu cred ca au apucat sa franeze…
  3 centura de siguranta ?!
  Prea marea relaxare de 1 ianuarie i-a costat scump…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here