Nu-i priește Brexit-ul! La 80 de ani, tatăl premierului britanic Boris Johnson vrea cetățenia franceză

0
3910
Stanley Johnson (tatăl) - Boris Johnson (fiul)

Stanley Johnson (80 de ani), tatăl premierului britanic Boris Johnson (56 de ani), a declarat joi, în ultima zi a anului, că a demarat procedurile de solicitare a unui paşaport francez, pentru a-şi putea menţine legăturile cu Uniunea Europeană după Brexit, transmite Reuters.

Fost membru al Parlamentului European, Stanley Johnson a votat în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE, la referendumul din 2016, opunându-se Brexit-ului promovat de fiul său.

Stanley Johnson a declarat pentru RTL că doreşte să devină cetăţean francez ca urmare a legăturilor puternice de familie cu Franţa.

„Dacă înţeleg bine, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franţa, mama ei era 100% franţuzoaică, la fel şi bunicul ei. Deci, în ceea ce mă priveşte, nu fac decât să revendic ceea ce am deja. Iar acest lucru mă face foarte fericit”, a declarat Stanley Johnson, exprimându-se în limba franceză.

„Voi fi mereu un european, asta-i sigur. Nimeni nu poate veni să spună poporului britanic: «nu sunteţi europeni». A avea o legătură cu Uniunea Europeană este important”, a adăugat Stanley Johnson.

Fiul său, Boris Johnson, a fost unul dintre vectorii importanți ai campaniei în favoarea ieşirii Regatului Unit din UE, la referendumul din 2016. Premierul britanic consideră că Regatul Unit „poate prospera extraordinar” în calitate de naţiune pe deplin suverană în afara Uniunii Europene, pe care o percepe ca fiind „excesiv de birocratică”.

Marea Britanie iese oficial de pe orbita UE joi noaptea, la cumpăna anilor 2020-2021, după o relaţie adesea dificilă cu proiectul european, relație care a durat 48 de ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here