PSD vrea ministere-cheie în Guvernul Ciucă. Ciolacu mărește presiunea pe PNL: „România are nevoie de un Guvern stabil, nu de unul minoritar“

1
1787
Liderii PSD Paul Stanescu (S) si Marcel Ciolacu s-au întâlnit duminică, la Vila Lac, cu liberalii. Sursele spun că au cerut ministerele Finanțelor și Sănătății. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a mărit luni dimineața presiunea pe PNL, anunțând că partidul său nu va susține un Guvern minoritar. Este o reacție la discuțiile de duminică, atunci când emisarii liberali Cîțu și Vîlceanu au respins ideea ca ministere-cheie, precum Finanțele și Sănătatea, să le fie date unor PSD-iști.

Șeful social-democraților a negat că ar fi avut negocieri cu liberalii, deși informația a fost confirmată din nenumărate surse și transmisă de oficinele PSD – Antena 3 și stiripesurse.ro. Ciolacu a menționat, ipocrit și ironic, că PSD nu poate intra la guvernare „pentru că PNL are o decizie în acest sens“.

Situația în care a ajuns PNL este una foarte dificilă. Foștii parteneri de guvernare de la USR au comunicat încă de luni dimineața că nu vor vota un Guvern minoritar, înainte de discuțiile cu premierul desemnat Ciucă.

PSD ar susține Guvernul, dar doar dacă primește pe mână ministere precum Finanțele și Sănătatea. Ceea ce îi interesează pe social-democrați este capturarea resurselor financiare. Finanțele înseamnă controlul asupra bugetului public, iar Sănătatea înseamnă cele 10 miliarde de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Ciolacu a mințit, pretinzând că nu s-ar fi întâlnit cu liderii PNL

Aceste cereri sunt îmbrăcate într-o formă vandabilă electoratului social-democrat, buimăcit să vadă că PSD e acum la masă cu cei pe care-i demoniza până ieri.

Ciolacu a mimat, ca de obicei, inocența: „Până în acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra sau nu la guvernare. Singura discuție a fost telefonică, cu primul-ministru desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare, și domnia sa să ne trimită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. (…) România are nevoie de un Guvern nu minoritar, de un Guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de confruntat“.

Afirmațiile sunt însă mincinoase. Duminică, la Vila Lac, s-au întâlnit Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Rareș Bogdan (din partea PNL) cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu (din partea PSD). Cele două tabere s-au tocmit, dar n-au ajuns la o înțelegere.

Referindu-se la Cîțu, șeful PSD a încercat să fie ironic, dar a reușit să exprime doar o frază agramată, de analfabet: „Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite. Pare că, și când ești om mare și ai de-a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite. Ce vă pot spune cu exactitate este că PSD nu poate negocia cu PNL (intrarea la guvernare – n. red.) pentru că PNL are o decizie în acest sens”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD refuză să susțină Guvernul Ciucă! PNL reia discuțiile cu USR. Condițiile puse de PSD sunt „inacceptabile”

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Presa germană îl „rade” pe Klaus Iohannis pentru asocierea cu PSD: „Pe căi greșite” / „Se apropie de adversarii săi corupți de ieri”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Armurierul care i-a pregătit arma mortală lui Alec Baldwin: o novice de 24 de ani care provocase probleme similare și altui film

1 COMENTARIU

  1. Toţi vor să scoată castanele fierbinţi cu pnl, nimeni nu doreşte să guverneze pentru a nu pierde voturi, așa a fost și la criza de acum câțva ani și așa e și acum, iese România din criză, nu se întâmplă nimic că nu permit condițiile, dar după vine psd cu promisiuni și este votat cu majoritate și va face nimic ca și până acum cât au guvernat 30 de ani !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here