Iohannis o zdrobește pe Dăncilă pe Facebook! Ultima postare a președintelui are 10.000 de reacții în 3 ore. Toate datele de pe rețelele sociale ale candidaților

6
3306
Klaus Iohannis, Viorica Dancila, campanie electorala
Imaginile din deschiderea paginilor de Facebook ale celor doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Confruntarea electorală se desfășoară, în bună măsură, și pe rețelele sociale. Mai ales în urma lipsei unor dezbateri între candidați, forța și impactul mesajelor de pe platformele de comunicare au o mare importanță.

La acest capitol, Klaus Iohannis o domină total pe Viorica Dăncilă.

Impact candidati retele sociale
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, impactul celor doi candidați pe Facebook, YouTube, Instagram și Twitter, Grafic: Ziaristii.com

Ultima postare a acestuia, un video despre cum a reprezentat președintele România în lume, a strâns 10.000 de reacții în mai puțin de trei ore de la publicarea pe Facebook.

VIDEO. Ultimul clip de campanie a lui Klaus Iohannis despre reprezentarea României în lume a strâns 10.000 de reacții în primele trei ore de la publicare.

Ultima postare a Vioricăi Dăncilă în care îl atacă pe Rareș Bogdan, spunând despre el că e “portavocea președintelui”, a strâns 3.900 de reacții, fiind publicată pe Facebook de 17 ore, la momentul scrierii articolului.

Iohannis are un profil social extrem de influent și puternic. Pagina sa de Facebook are 1.850.102 like-uri, având peste 1.825.000 de urmăritori ai mesajelor sale.

Dăncilă e mult mai modestă. Pagina sa are 83.000 de like-uri, iar mesajele sale postate pe Facebook sunt urmărite de 89.119 persoane.

Dezechilibrul dintre cei doi candidați e extrem de mare pe rețelele sociale, Iohannis are un avantaj care va avea un impact și la urne.

Pentru a face o comparație, Emmanuel Macron, președintele Franței are o pagină de Facebook cu peste 2,5 milioane de like-uri și, de asemenea, are peste 2,5 milioane de persoane care-i urmăresc mesajele pe această rețea socială.

Nu e de mirare că PSD resimte acest dezavantaj în ce privește comunicarea digitală, dar asta nu justifică mizeriile pe care le fac în mediul online – campania de fake-news “Iohannis, casca în ureche”, clonarea paginilor de Facebook ale unor lideri USR pe care postacii PSD dau mesaje de demobilizare la vot sau clonarea paginii ministrului de Finanțe pe care anunță tăieri de pensii și salarii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

6 COMENTARII

 1. TOATE acesteaaa… NU TIN LOC deee… TRADITIONALA si NECESARA CONFRUNTARE PUBLICA-DIRECTA, intre CONTRAcandidati, CUTUMA CONSACRATA de/in… TOATE (!) tarile DEMOCRATIEI-AUTENTICE, CONSOLIDATE, din Occident (in primul rand in… S.U.A. !), daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

   • Apropo…, ca tot asteptam (cuuu… NERABDARE, SPERANTA si INCREDERE: HAI, ROMÂNIAAA !!!!!!!) meciul-DECISIV cu Suedia, daca am compara aceasta CONFRUNTARE-ELECTORALA cu ooo… partida-sportiva, sa zicem ca am vorbi despre una de FOTBAL, de exemplu o CONFRUNTARE (!!!!!) întreee… F.C. Hermannstadt (Sic !) șiii… „Dinamo” (Sic !), cum ar fi caaa… sibienii sa joace pe un teren, iar dinamoviștii… PE ALTUL ????!!!!!

    „CONFRUNTARE-DIRECTĂ” (!) înseamna… „FACE-to-FACE” (!): poate că dacă Băsescu nu-i punea acea întrebare lu’ Geoană…, despre vizita la Vântu…, ÎN-DIRECT și FATA-n-FATA…, NU SE ȘTIE DACA MAI CÂȘTIGA (laaa… limita !) ALEGERILE prezidentiale din 2009, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!

    • Pardon…, RECTIFICAM…: NU „Dinamo” o reprezinta pe Dăncilă, nici chiar… A.F.C. „Turris-Oltul” Turnu-Măgurele (Liga a… DOUA) sau C.S.M. Alexandria (Liga a TREIA)…, ciii… C.S. „Unirea-Petrolul” VIDELE. din Liga a… PATRAAA !!!

   • Exact!
    Facebookul nu e un barometru. Eu dacă sunt un urmaritor al lui Iohannis și nu al lui Dăncilă, nu înseamnă neapărat că-l voi vota pe Iohannis. Serios!! Îl urmăresc pe Iohannis ca să văd cum gândește, că de vorbit, nu prea vorbește public.

 2. Acum 32 de ani cand Brasovul s-a ridicat mai vorbeam de cutuma consacrata Paul?
  Ce repede se uita. Nu a acuzat nimeni pe nimeni ca ne-ati lasat singuri in fata urgiei.
  Daca atunci se ridica tara acum am fi fost inaintea Poloniei si Cehiei.
  Cu astia nu ai ce sa dezbati.
  Mai avem 9 zile si nu poate ,sigur o sa scapam sa nu o mai vedem pe idioata asta.
  Trebuie sa bagam la cap si sa nu repetem greseli.
  Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.