vineri, mai 24, 2024
AcasăLumeaProtestele pro-palestiniene din universitățile americane - pregătite cu luni înainte de activiști...

Protestele pro-palestiniene din universitățile americane – pregătite cu luni înainte de activiști de stânga, demonstranți de profesie și grupuri care susțin terorismul și antisemitismul

-

Încep să iasă la iveală dovezi că protestele violente pro-palestiniene ale studenților din universitățile americane n-au fost spontane, ci au fost pregătite îndelung, luni la rând, de activiști de stânga și veterani ai manifestațiilor. Publicația „The Wall Street Journal“ scrie că tacticile politice folosite de studenți au fost rezultatul a luni de pregătire, planificare și încurajare a grupurilor de stânga.

În epicentrul confruntărilor, la celebra Universitate Columbia, liderii studenților care au organizat ocuparea campusului și a clădirii unde se țineau cursurile s-au consultat cu grupuri cunoscute pentru activitatea lor de extremă stânga și pentru protestele violente. E vorba de National Students for Justice in Palestina (Studenții Naționali pentru Justiție în Palestina – NSJP), foști membri ai partidului marxist-leninist Black Panther și protestatari „de profesie“ din campusurile studențești.

Una dintre organizatoarele taberei pro-palestiniene, Sueda Polat – o tânără de 23 de ani născută în Turcia și crescută în Atlanta care a absolvit cursurile universității și acum vrea să-și dea masterul în drepturile omului, a relatat că „am luat notițe de la veteranii noștri, am intrat în dialog cu ei și am analizat modul în care universitatea a răspuns la protestele anterioare“. Sueda Polat este unul dintre liderii mișcării pro-palestiniene și a aplicat la literă instrucțiunile primite, forțând intervenția în forță a poliției pentru a putea apoi să victimizeze protestatarii.

- Advertisement -

Publicația americană arată că există legături foarte vechi între manifestanții anti-israelieni și pro-palestiniene, pe de o parte, și grupările de extremă stânga. NSJP, spre exemplu, este înființată de circa 20 de ani și are peste 300 de filiale în SUA. Membrii acestor filiale au fost direct implicați în organizarea taberelor pro-palestiniene din campusuri și la ocuparea clădirilor unde ar fi trebuit să se desfășoare cursurile.

Organizații antisemite care susțin terorismul, invitate în Universitatea Columbia să-i instruiască și să-i îndoctrineze pe studenți

NSJP le-a ordonat studenților să se opună prin toate mijloacele conducerii instituțiilor de învățământ, până când acestea vor renunța la investițiile în companiile ori asociațiile care fac afaceri cu Israel. NSJP desfășoară de luni întregi o propagandă foarte asiduă printre studenți, avansând pe rețelele de socializare videoclipuri care promovează taberele pro-palestiniene din campusuri. Încă din momentul atacului lansat de teroriștii Hamas, NSJP a cerut o „zi de rezistență“ în care să se organizeze demonstrații în colegii.

Felul în care mesajele grupului de militanți au devenit tot mai agresive arată că e vorba de un plan bine pus la punct. „Mișcarea studențească pentru eliberarea Palestinei nu va fi redusă la tăcere, vom escalada până când cererile noastre vor fi îndeplinite“, au postat cei de la NSJP pe rețelele de socializare pe 25 aprilie, cu câteva zile înainte ca lucrurile să degenereze în campusul de la Universitatea Columbia și forțele de poliție să fie nevoite să intervină în forță. În mesajele adresate studenților, NSJP îi pregătea psihologic pe aceștia să fie agresivi. Li se dădeau sfaturi despre cum trebuie să fie echipați și polițiștii erau numiți „porci“.

- Advertisement -

Finanțarea acestor organizații de extremă stânga care au pregătit protestele „spontane“ din campusurile universitare studențești provine din donații administrate de Fundația Wespac, care în ultimele decenii a sprijinit organizații antisemite și unele cauze umanitare. Reprezentanții Wespac neagă orice implicare și spun că ei nu susțin violența, terorismul ori antisemitismul.

Cu o lună înainte să erupă violențele din campusuri, la Universitatea Columbia  s-a desfășurat o sesiune de instructaj numită „Rezistența 101“, în care invitații i-au pregătit pe studenții activiști în tacticile de luptă. Printre vorbitori au fost membri ai Rețelei de solidaritate a prizonierilor palestinieni, un grup care-și are baza în Vancouver (Canada) și care a sărbătorit atacul teroriștilor Hamas din 7 octombrie. Administrația Universității Columbia a interzis evenimentul de mai multe ori, explicând că organizatorii susțin terorismul și violența, dar studenții au ținut până la urmă conferința. Mai mulți dintre aceștia au fost suspendați, dar asta nu i-a împiedicat să ia parte la ocuparea campusului studențesc și a clădirii unde se țineau cursurile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

Sunt mândru că mi-e silă de mândraci!

România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

Tăiați, bă, pensiile speciale!

CITIȚI ȘI:

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

* Doi români în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European! Ei candidează din nou pentru alianța PSD-PNL, pe locuri eligibile. Unul a lipsit la 43,6% din voturi, fiind depășit doar de un grec întemnițat de trei ani

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Nu cred ca sustin terorismul, protestele sint de fapt anti-israeliene, palestinienii sint doar un pretext.
  Uitati-va ce se întâmplă în Romania: au înființat Institutul Elie Wiesel, o instituție revansarda populata de indivizi ranchiunosi care se amesteca grosolan in istoria romanilor si care dictează românilor pe cine trebuie sa prețuiască și pe cine nu. Au impus în scoli disciplina obligatorie „Istoria evreilor. Holocaustul” de parca asta era urgenta educației românești. Și asta în timp ce alte țări incomparabil mai vinovate de Holocaust (Germania, Ungaria, Ucraina, Lituania) sint tratate bine-mersi pentru ca asa e ordinul și asa dictează interesele. Dacă în România apare un grafitti pe un simbol evreiesc imediat toată țara devine antisemita, în in alte tari unde sint ucisi evrei și sint incendiate singagile este „democrație”.
  Unde duc toate astea? Evident ca la cresterea antisemitismului. Poate ca tocmai asta este scopul, asa se creează condițiile pentru cupabilizarea unui popor.

 2. Nu este prima data cand acest individ scrie articole favorabile entitatii criminale Israel, preluand stiri false, raspandite de media.
  In prezent, sionistii controleaza mass-media si se afla intr-o pozitie exceptionala de a insulta orice grup si de a-si produce propriile versiuni ale adevarului.
  De fapt, protestatarii pasnici au fost atacati cu brutalitate de catre sustinatori mascati ai isra-hell-ului, unii care strigau „a doua nakba” in referire la expulzarea violentă a 75% dintre palestinieni la intemeierea entitatii Isra-hell în 1948.
  In timp ce protestele din campus au loc in toata tara Camera Reprezentanților a aprobat cu o majoritate covarsitoare Legea de constientizare a antisemitismului (Antisemitism Awareness Act H. R. 6090) miercuri.
  Aceasta lege ameninta sa cenzureze discursurile politice critice la adresa Israelului in campusurile universitare sub pretextul abordarii antisemitismului. Antisemitismul este, prin definitie ura fata de evrei totodata folosit pentru a reduce la tacere oricine pune la indoiala actiunile de genocid ale guvernului israelian.
  Sper ca e clar who’s the boss in US.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -