Comasații aruncă disperați cu sondaje otrăvite: la București, PSD ar fi ajuns la 33%, PNL – la 17%, iar Firea s-ar fi apropiat la doar 3 procente de Nicușor Dan!

6
937
Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Paul Stănescu apelează la toate tertipurile pentru a reveni în lupta pentru primăria Bucureștiului

CURS, „butic sociologic” afiliat PSD, a scos pe piață un sondaj de opinie incredibil pe București: PSD ar fi crescut la 33%, PNL – la 17%, iar Gabriela Firea s-ar fi apropiat la doar 3 procente de Nicușor Dan! Sondajul contrazice nu doar celelalte măsurători făcute până acum, dar și ce spun toți sociologii, și anume că PSD și PNL sunt în cădere liberă, iar Nicușor Dan e lider detașat în preferințele electoratului.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cunoscutul sociolog Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie de la SNSPA, explica într-un interviu că PSD și PNL, cumulat, nu mai trec de 50% în niciun sondaj și că tendința e de scădere. Tot Alfred Bulai menționa că Nicușor Dan are publicul său stabil de 30% din electoratul bucureștean, la care se adaugă mai multe procente din electoratul nehotărât.

La scurt timp după aceea, un sondaj INSCOP pe București confirma estimările sociologului: Nicușor Dan era dat la 38,5% din intenția de vot, Piedone – la 27,4%, iar Firea – la 21,4%. Alianța Dreapta Unită avea 31,4%, PSD – 29%, iar PNL – 13,9%.

O sursă politică a declarat pentru Ziaristii.com, pe 30 aprilie: „Trendul este descrescător pentru PSD-PNL și crescător pentru Dreapta Unită. Este o tendință constantă în ultimele luni la București. Toate sondajele pe care le fac partidele arată același lucru“.

În aceste împrejurări, în ajunul Paștelui a apărut brusc un sondaj CURS care arată o situație complet ruptă din context. Conform acestuia, intenția de vot la Primăria Generală ar arăta astfel:

 • Nicușor Dan – 29%
 • Gabriela Firea – 26%
 • Cristian Popescu Piedone – 25%
 • Sebastian Burduja – 12%.

La alegerile pentru Consiliul General, scorurile date de CURS sunt următoarele:

 • PSD – 33%
 • Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) – 23%
 • PNL – 17%
 • AUR – 10%
 • PUSL (Dan Voiculescu) – 8%
 • S.O.S. România (Șoșoacă) – 2%.

CURS este deținut de Iosif Buble, soțul deputatei Diana Tușa (PSD), proprietarul unui site pro-PSD numit Stiripesurse.ro și fost jurnalist la Antena 3.

CURS a rămas în memoria românilor pentru sondajul de opinie scos din joben înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2014, când a avut o marjă de eroare de 20%! Practic, institutul lui Iosif Buble – care și-a asumat respectivul sondaj la pachet cu Avangarde (Marius Pieleanu), o altă companie de profil finanțată masiv de PSD – a prezentat pe dos rezultatele care aveau să fie consemnate peste doar câteva zile, la votul real.

Pe 11 noiembrie 2014, „sondajul“ CURS–Avangarde îl dădea învingător pe Victor Ponta, cu 54%, în timp ce Klaus Iohannis era cotat cu 46%.

În ziua votului, pe 16 noiembrie 2014, s-a dovedit că, de fapt, votul românilor a fost invers: 54,43% pentru Iohannis și 45,56% pentru Ponta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

* Doi români în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European! Ei candidează din nou pentru alianța PSD-PNL, pe locuri eligibile. Unul a lipsit la 43,6% din voturi, fiind depășit doar de un grec întemnițat de trei ani

6 COMENTARII

 1. Asa sa fie si la votul de acum,la toate alegerile, pe dos de cum prezic mamele omida pesediste!!! Caci e clar ca hotii sunt disperati ca pierd ciolanul!!! Ce a raspuns recent Nicusor Dan hoatei lui pandele este sufficient ca electoratul sa il votese cu doua maini!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.