vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsGuvernul Ciolacu, prins de UE că a falsificat cifrele pe 2023: deficit...

Guvernul Ciolacu, prins de UE că a falsificat cifrele pe 2023: deficit raportat de 5,9% din PIB, când în realitate era de 6,6%!

-

De necrezut, dar Guvernul Ciolacu a încercat să mintă Comisia Europeană! Instituția de la Bruxelles a prins România că a falsificat cifrele și a raportat pe 2023 un deficit de „numai“ 5,9%, când în realitate a fost de 6,6, relatează Profit.ro! Așa ceva nu s-a mai întâmplat decât în cazul Greciei, care și-a falsificat cifrele privind deficitul până când a intrat în faliment, în 2009.

Datele sunt cutremurătoare. România este singura țară din UE aflată în procedură de deficit excesiv. În loc să facă reformele instituționale, să taie pensiile speciale, să reducă numărul funcționarilor, să decupleze firmele-căpușă, clientela și baronii de la resurse, PSD și PNL au încercat să mintă Comisia Europeană!

Această instituție a calculat un impact pe deficit de 0,7-0,75 puncte procentuale în plus față de cei 5,9% din PIB, în termeni ESA, anunțați oficial de Guvernul Ciolacu.

Uriașa diferență provine din faptul că regimul Iohannis-PSD n-a inclus în raportul oficial 6 miliarde de lei cheltuiți cu sistemul de Justiție și alți 5,9 miliarde de lei din obligațiunile emise cu primă de emisiune de împrumut.

- Advertisement -

Funcționarii Comisiei Europene au venit deja la București, de curând, și au avertizat că România nu-și respectă angajamentele legate de finanțe.

Întreaga poveste frizează nebunia din partea lui Ciolacu, Ciucă și a ciracilor lor. În 2023, bugetul inițial fusese construit, în mod cu totul nerealist, pe un deficit de „numai“ 4,4%, deși toți specialiștii spuseseră la momentul respectiv că veniturile fuseseră grosolan supraestimate, iar cheltuielile subestimate.

Acest lucru a devenit evident încă din luna februarie, iar coaliția PSD-PNL a început să se împrumute necontrolat ca să acopere cheltuielile nebunești angajate pentru baroni, clientela de partid, pensiile speciale și aparatul birocratic din ce în ce mai mare, cu salarii mereu în creștere.

- Advertisement -

Deja în vară, Guvernul României s-a dus la Comisia Europeană și s-a rugat să-i fie acceptat un deficit de 5,5-5,7%, promițând că va adopta măsuri de limitare a cheltuielilor din sectorul bugetar și că va introduce noi taxe.

La sfârșitul anului însă, aceste măsuri nu fuseseră luate, iar deficitul raportat oficial a fost de 5,9%. Acum, Comisia Europeană descoperă că, de fapt, a fost de 6,6-6,7% din PIB!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

14 COMENTARII

 1. Stimate domn ambele cifre sunt corecte 5.9% este pe metodologia cash ( adica incasari si plati efective) si 6,6% pe ESA ( pe naza de angajamente ata pentru venituri cat si pentru cheltuieli).

  • Da da, mari proști ăștia de la Comisia Europeană ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. www[.]youtube[.]com/watch?v=93n-cfNzPOw
  Rețeta Ciolacu: +100 de oameni, 500 de firme, 30 de miliarde

  www[.]youtube[.]com/watch?v=SFyyp7R9FbI
  Firmele lui Marcel Ciolacu

  www[.]youtube[.]com/watch?v=qq_4_eaI_gc
  Nepotul lui Ciolacu & asociații

 3. Hoții tot hoți rămân. Mafiotii pnlpsd (=FSN) marili ticăloși care au distrus țara și au lungat 6 milioane de români în pribegie ca să se imbuibe ei si complicii or din „Justitia” profund corupta și jalnica

 4. Pai ultimele 2 guverne au fost conduse de un general de carton pentru care s-a inventat o batalie, si de un baiat fara bacalaureat sau luat mult mai tirziu. Inca nu s-a elucidat misterul.
  Iar la finante este un popa! (Ma rog, pastor!) La aparare un profesoras… Numai jenii si premii Nobel.

 5. riseproject

  JUSTIȚIA, IMPRIMERIA PERSONALĂ DE BANI A MAGISTRAȚILOR DIN ROMÂNIA
  www[.]riseproject[.]ro/investigations/investigatii/justitia-imprimeria-personala-de-bani-a-magistratilor-din-romania/

 6. au cumparat presa din tara, iar Bruxelles ul e f.departe de electoratul lor pe care nu il intereseaza decat orice fel de ajutoare sociale. Pai nu a zis f.profesionist ‘premierul’ ca nu e important deficitul, ci cadourile electorale?

 7. Dumitrescu de la Prahova: „Conform Constitutiei am dreptul sa candidez. Conform Statutului PNL am dreptul sa candidez”

  PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

  • EXCLUSIV: Piedone și-a semnat majorări salariale lunare, faptă identică cu cea a lui Clotilde. ANI nu a sesizat procurorii și în cazul lui deși a fost avertizată

   „DREPTUL” LUI DE UNEALTA A VARANILOR?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -