Prostie fără margini în Poliția Română: agenții din Secția 23 s-au jucat cu o bombă găsită de un bărbat sub mașină și căruia îi spuseseră s-o aducă la sediu. Polițiștii au apăsat inclusiv pe detonator

5
5602
Bomba artizanală găsită de bărbat sub mașină a fost cercetată cu mâinile goale de agenți în Secția 23 de Poliție timp de o oră, înainte să fie chemați specialiștii de la serviciul pirotehnic

Inconștiență, incompetență și prostie năucitoare în Poliția Română, ai cărei agenți au reușit să încalce într-un singur caz toate protocoalele, punându-se pe ei și pe toți cei din jur în pericol de moarte după ce s-au jucat ore în șir cu o bombă artizanală. Secția 23 Poliție din București putea sări în aer după ce polițiștii de acolo s-au jucat, ore în șir, cu un dispozitiv exploziv, apăsând inclusiv pe declanșator, până când cineva și-a dat seama că era de fapt o bombă reală și a chemat specialiștii.

Cazul e halucinant și arată nivelul la care este Poliția din România. Vineri, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a găsit montat sub mașina sa un dispozitiv ce pare a fi o bombă. În mod incredibil, dispecerul de la Poliție cu care i s-a făcut legătura nu i-a spus să se îndepărteze și să aștepte sosirea echipajelor de specialiști care să verifice despre ce e vorba, ci l-a pus pe om să ia bomba în sacoșă și s-o ducă la secție!

Bărbatul a dat curs indicațiilor primite de la „profesionistul“ din Dispeceratul Poliției și a mers la Secția 23. Acolo, bomba a fost preluată de agenți, care, fără să le dea prin cap că pot sări în aer, au întors-o pe toate fețele, apăsând chiar, la un moment dat, pe butonul declanșator – după cum spun sursele Antenei 3.

După circa o oră în care toată secția s-a perindat prin cameră, dându-și cu părerea și învârtind bomba artizanală pe toate părțile, cineva și-a dat seama cât de gravă e situația și a sunat la serviciul pirotehnic. Specialiștii au venit și au preluat dispozitivul exploziv.

S-a deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar de atunci și până acum Ministerul de Interne, ministrul Bode, Poliția Capitalei și toate celelalte instituții păstrează o tăcere absolută – ca și cum incidentul n-ar fi existat.
La fel ca și în cazurile grave din școli, instituțiile statului ies cu câteva declarații doar atunci când apar victime, în rest încearcă să ascundă situația. În cazul de la Secția 23, Ministerul de Interne ar fi reacționat doar dacă bomba ar fi explodat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adrian Năstase spune că Putin e vânat de „statul paralel european”, cu contribuția unei românce care l-a „abuzat” și pe el! Coruptul Năstase e furios că judecătoarea Iulia Motoc ar putea ajunge la Curtea Penală Internațională, după ce a fost și la CEDO

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

5 COMENTARII

  1. Prostia ar fi trebuit sa bubuie la propriu. Pana la runda viitoare hai cu pensia speciala la 40 de ani sa marim patura de putori care pana la adanci batraneti vor si asistati sociali cu privilegiul numit „pensie”. PSD are tot interesul sa beneficieze de voturile astora nu conteaza ca sunt bugetari, pensionari. Au terminat si tot ce inseamna invatamant, nu mai avem scoli de meserii, tocmai ca sa ai prostul care voteaza la 4 ani. PNL a fost sulfa PSD la toata ticalosia. Ce s-a distrus in 34 de ani greu se va mai schimba vreodata. Este nevoie de o masa critica mare sa poti realiza schimbarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here