vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsPrimăria Capitalei renunță la toate procesele pe care Firea le pornise împotriva...

Primăria Capitalei renunță la toate procesele pe care Firea le pornise împotriva presei și a activiștilor

-

Primăria Bucureștiului renunță la toate procesele pe care Gabriela Firea le pornise împotriva presei și a activiștilor, a anunțat luni noul edil, Nicușor Dan. Pe lista instituțiilor media acționate în instanță de Firea după ce scriseseră despre matrapazlâcurile făcute de PSD-istă în fruntea orașului se numără Adevărul, Libertatea și Curentul. Alte 8 procese erau împotriva unor persoane: politicieni, jurnaliști, activiști.

Vendetele Gabrielei Firea cu restul lumii erau nu doar o implicare ilegală a Primăriei în războaiele personale ale fostei primărițe, dar și păguboase. Invariabil, Primăria București pierdea procesele pe care le intenta. Ele erau totuși folosite de Firea ca instrument de intimidare și de presiune asupra celor care veneau cu informații despre lucrurile care se puneau la cale în biroul primăriței.

Postarea de luni a lui Nicușor Dan în care anunță încetarea proceselor cu jurnaliștii și activiștii

Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței.

Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia.

- Advertisement -

Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii.

Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului.

Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

- Advertisement -

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Nenorocita asta de Gabriela Firea care a cheltuit zeci de milioane de euro pe paranghelii , ca primar general București , in loc sa se ocupe de restructurarea companiei care asigura lucrarea agentului termic și a apei calde , trebuie ca noul primar Nicușor Dan , sa -i interese procese la greu, pentru ca aceasta imbecila și-a batit joc de banii bucurestenilor.!!! Aceasta individa este o impostoare ordinara și sa compare in fata justiției pentru toate ilegalitățile făcute in 4 ani ka Primăria Capitalei.!!! Nimeni nu este mai presus de lege, articolul 16 din Constitutia ROMANIEI!!!
    NIMENI NU ARE DREPTUL SA-ȘI BATĂ JOC DE BANUL PUBLIC ,IMPLICIT ȘI
    ACEST POLITICIAN CARE AVEA IMPRESIA CA POATE SA-ȘI PERMITĂ ORICE.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -