În timp ce unii se tem că vor fi cipați 5G, bogații plătesc sume uriașe ca să fie vaccinați mai repede

0
12054
Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, stăpânul din Dubai, s-a vaccinat printre primii din lume, în noiembrie, cu un vaccin experimental - cel mai probabil, acela produs de chinezi. Acum, la Dubai se fac sejururi pentru elita lumii, care vine să se vaccineze peste rând. FOTO: Economic Times

În timp ce mulți oameni refuză să se vaccineze anti-Covid, convinși de propaganda conspiraționistă fie că vor fi cipați 5G, fie că vor deveni cobai, în străinătate au apărut afaceri foarte profitabile cu bogătașii care sar rândul să se imunizeze mai repede.

În California și la Miami, milionari, mari afaceriști și personaje celebre oferă sume exorbitante pentru a fi vaccinați înainte să le vină rândul. Manageri de spitale au relatat că li s-au promis “donații de milioane de dolari” ca să fie îngăduitori și să imunizeze persoane cărora, în mod normal, le-ar veni rândul după lunile aprilie-mai.

Publicația britanică The Telegraph scrie că s-a dezvoltat o întreagă afacere cu bogații din Albion care se duc în Emiratele Arabe Unite pentru a fi vaccinați mai repede. Ca să beneficieze de acest privilegiu, milionarii plătesc sume foarte mari.

Pachetul pentru bogătași cuprinde cele două doze de vaccin și sejur luxos de 3 săptămâni la Abu Dhabi sau Dubai. Privilegiații invocă interese de afaceri pentru a putea părăsi Anglia

Knightsbridge Circle, un club elitist care organizează evenimente private la care participă celebrități, procură doze de vaccin anti-Covid de la BioNTech/Pfizer, apoi îi trece pe listă pe milionarii dornici să se pună la adăpost de pericolul infectării. Stuart McNeill, cel care conduce organizația, a declarat pentru publicația britanică: “Dubai și Abu Dhabi oferă deja programări private pentru vaccinarea cu serul Pfizer. Clienții noștri optează să meargă acolo cu avionul pentru a fi imunizați. Dubai este, de asemenea, una dintre țările în care nu trebuie ținută perioada de carantină pentru cetățenii britanici, astfel că majoritatea se relaxează la plajă în cele trei săptămâni dintre prima și a doua doză“.

Printre clienți sunt membri ai familiei regale britanice, celebrități, actori și oameni de afaceri. Interesant este că în Marea Britanie călătoriile internaționale sunt interzise. Cu toate acestea, privilegiații merg în Emirate să se vaccineze invocând interese de afaceri.

În România, circa 30% dintre locuitori refuză categoric vaccinarea de teamă că îl mânie pe Dumnezeu, că vor fi cipați sau că se vor îmbolnăvi ulterior

În acest timp, o mare parte din populație, este influențată de propaganda anti-vaccinistă și conspiraționistă. În România, circa 30% dintre locuitori sunt vehement împotriva vaccinării. Motivele variază: unii se tem că vor fi cipați și teleghidați cu ajutorul antenelor 5G, alții cred că e un păcat care l-ar mânia pe Dumnezeu. Destui se tem de efectele adverse – în special de cele pe termen lung. Prelați ortodocși precum IPS Teodosie, dar și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei au sporit neîncrederea în rândurile oamenilor simpli subliniind în repetate rânduri că nu recomandă vaccinarea și că produsul e prea nou și netestat.

Alți circa 30% dintre oameni spun că așteaptă să primească mai multe informații despre vaccinuri înainte să ia o decizie.

Aproximativ 40% din populația României este dispusă să se vaccineze imediat.

Pentru a se atinge imunitatea de grup și a stinge pandemia, e nevoie ca minimum 70% dintre locuitorii țării să fie vaccinați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here