luni, mai 20, 2024
AcasăNewsÎn prima zi ca patron al Twitter, Elon Musk a dat afară...

În prima zi ca patron al Twitter, Elon Musk a dat afară toată conducerea executivă. Este semnul unei schimbări radicale a politicii celebrei rețele de socializare

-

În chiar prima sa zi ca patron al celebrei rețele de socializare Twitter, pentru al cărui pachet majoritar de acțiuni a plătit 44 de miliarde de dolari, celebrul Elon Musk a concediat toată conducerea executivă a companiei, dând – spun analiștii – un semnal cât se poate de clar asupra schimbării radicale a strategiei.

Elon Musk, patronul companiilor Tesla și SpaceX, a preluat joi controlul Twitter plătind – spun experții financiari – un preț dublu față de cât valorează, de fapt, compania. El și-a anunțat tranzația cu mesajul „Pasărea este eliberată”, postat chiar pe Twitter. Imediat, Musk i-a dat afară pe directorul executiv Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal și directorul juridic Vijaya Gadde. Despre modul brutal în care au fost concediați cei trei spune totul știrea Reuters care menționează că Agrawal și Segal au fost escortați în afara sediului Twitter din San Francisco imediat după semnarea tranzacției!

Motivul acestei animozități este acela că Agrawal a deschis o acțiune în justiție când Musk a vrut să dea înapoi și să se retragă din acordul inițial privind cumpărarea Twitter. Miliardarul a fost nevoit să plătească un preț dublu față de valoarea reală a companiei. Agrawal va primi peste 40 de milioane de dolari despăgubiri pentru concedierea sa intempestivă.
Fostul patron al Twitter și confondatorul companiei, Biz Stone, le-a mulțumit în schimb directorilor dați afară de Elon Musk pentru „contribuția lor”.

Incertitudini legate de viitorul Twitter. Noul patron are opinii bizare, iar cultura organizațională din interiorul companiilor Tesla și SpaceX nu e una foarte plăcută

Elon Musk a semnat un acord preliminar pentru preluarea Twitter în aprilie, dar apoi s-a răzgândit și în iulie a încercat să iasă din tranzacție acuzând conducerea companiei că l-ar fi mințit. N-a reușit, iar vineri expira termenul până la care se putea finaliza tranzacția. Dacă n-ar fi făcut plata și semnat contractul final, Musk ar fi fost dat în judecată. Astfel că miliardarul a cumpărat rețeaua de socializare oarecum împotriva voinței sale.

- Advertisement -

Există însă destule temeri legate de viitorul Twitter, principala rețea pe care comunică în acest moment Occidentul și persoanele publice din întreaga lume. Elon Musk are destule ieșiri bizare, ultima dintre ele fiind o felicitare la adresa fostului președinte și premier rus Medvedev pentru „un troll destul de bun la Liz Truss (fosta șefă a Guvernului britanic – n. red.)”. Medvedev i-a răspuns cu o invitație: „Ne vedem la Moscova, de Ziua Victoriei”. Musk a anunțat acum câteva săptămâni că nu va mai pune la dispoziția Ucrainei rețeaua sa de sateliți Starlink, dar a revenit după doar două zile asupra deciziei în urma scandalului izbucnit.

În timpul pandemiei, Musk s-a opus măsurilor de prevenire a infectării cu Covid preconizate în SUA, dar nu și celor din China, care erau (și au rămas în continuare) oricum mult mai severe. El a și promovat, la începutul pandemiei, unele teorii conspiraționiste – care ulterior nu s-au confirmat.

În interiorul companiilor pe care le deține, miliardarul n-are o reputație foarte bună. SpaceX a concediat mai mulți angajați nemulțumiți, care trimiseseră o scrisoare conducerii. Aceștia îl criticau pe patronul Elon Musk pentru cultura organizațională ostilă și cereau îmbunătățirea atmosferei de lucru în interiorul firmei. Angajații îi reproșaseră lui Musk că e „o sursă frecventă de distragere a atenției și de jenă” pentru ei.

- Advertisement -

În ceea ce privește Twitter, e posibil să asistăm la o schimbare imediată de strategie a companiei. În ultimii ani, fosta conducere luase măsuri pentru limitarea dezinformării în rețea. Donald Trump a fost interzis total pe Twitter. Elon Musk e de așteptat să revizuiască această politică și să redeschidă rețeaua pentru toată lumea în numele libertății de exprimare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta îl laudă pe Iohannis pentru salvarea infractorilor: „A reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de «marțea neagră», nici Dragnea cu OUG 13”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* SUA și UE vor impune plafonul de 63 de dolari pentru barilul de petrol rusesc. Toată lumea e încântată, mai puțin Moscova: prețurile carburanților ar urma să scadă masiv

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dacă Elon face ce spune, cred că va fi o adevărată revoluție în redobînditea libertății de expresie. Mie mi-au blocat acontul pentru că l-am înjurat pe Putin. Acum, după ce am făcut appeal și am înjurat pe vechii patroni și pe spurcăciunile care mă blocaseră, acontul meu a foost redeschis cu rugăciunile de iertare de rigoare. Sper să se aleagă paful de facebook pentru modul mizerabil în care a redfus la zero barat posibilitatea de a te exprima liber. Facebook-ul a devenit cea mai mizerabilă platformă de suport și încurajare a leprelor de la partidul pro-comunist, așa-zișii partidul democrat american. Nu, democrații nu sunt deloc democrațiu, ci niște lighioane împuțite comunistoide, cxare în cîrdășie cu chinezii, au furat alegerile americane diin 2020, procopsindu-ne cu această mega-mizerabil de Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -