luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Dezastru pentru ruși în Bahmut: sute de mercenari Wagner uciși! Contraatacul...

VIDEO. Dezastru pentru ruși în Bahmut: sute de mercenari Wagner uciși! Contraatacul ucrainean a recuperat în 48 de ore ce cuceriseră rușii în două luni

-

Sute de mercenari Wagner au fost uciși într-o contraofensivă ucraineană purtată în zona orașului Bahmut, din regiunea Donbass, unde forțele rusești au fost aruncate înapoi cu doi kilometri, pierzând în 48 de ore toate câștigurile reușite în ultimele două luni! Informațiile au fost confirmate de ambele tabere, marcând un eșec al trupelor Moscovei în singurul sector de front din Ucraina unde acestea se aflau încă în ofensivă.

În bătălia pentru orașul Bahmut sunt angrenate, de partea rusă, cele mai bune unități ale lui Putin – mercenarii Wagner ai oligarhului Prigojin. Deși localitatea în sine nu are o importanță chiar atât de mare încât să merite orice sacrificii, în ultimele luni aici s-au purtat niște lupte feroce, rușii încercând să cucerească acest punct strategic. Situația a fost caracterizată adesea, atât de ucraineni, cât și de ruși, drept „foarte grea”, „tensionată”, „sângeroasă”.

După două luni de bombardamente și asalturi în care au murit sau au fost răniți mii de luptători ai grupului Wagner, rușii au pătruns în periferiile orașului, angrenându-se într-o bătălie teribilă cu ucrainenii pentru fabrica de asfalt din marginea estică a localității.

- Advertisement -

Ucrainenii au replicat la începutul acestei săptămâni cu o contraofensivă, bombardând lanțul de aprovizionare al trupelor rusești din prima linie și apoi luându-le cu asalt pozițiile.
Efortul s-a soldat, după cum confirmă și vizual fotografii și înregistrări video, cu respingerea mercenarilor din fabrica de asfalt și, apoi, încă doi kilometri înapoi de la marginea orașului. Rușii au pierdut, practic, toate pozițiile cucerite începând din luna august, de când au dat startul ofensivei spre Bahmut.

Imaginile de la fața locului sunt îngrozitoare. Mormane de cadavre ale luptătorilor Wagner zac în șanțuri, fabrica e complet distrusă, tehnică de luptă zace pretutindeni.

- Advertisement -

Ucrainenii au ieșit la autostrada care leagă două localități strategice pentru linia defensivă a rușilor în Donbass: Kreminna și Svatove, scrie Washington Post.

Contul de Telegram pro-rus WarGonzo, unul dintre cele mai urmărite și mai bine informate din tabăra putinistă, a confirmat problemele: „Armata ucraineană și-a reluat contraofensiva în direcția Lugansk. Artileria rusă lucrează activ pe malul stâng al râului Jerebeț și încearcă să stopeze transferul de întăriri al inamicului, dar situația este foarte dificilă”.

Cu doar câteva ore înainte ca ucrainenii să înceapă ampla lor contraonfensivă la Bahmut, oligarhul Prigojin dezmințea că aceștia ar fi fugit, iar mercenarii săi ar fi cucerit localitatea. „Poveștile despre fuga ucrainenilor sunt doar povești. Au c…ie de fier, ca și noi. Situația e dificilă, trupele noastre înaintează 100-200 de metri pe zi”. Între timp, a început contraatacul și Brigata Mecanizată 93 de forțelor ucrainene „a măcelărit mercenarii ruși într-unul din orașele-simbol din est”, după cum scrie Forbes.

Trupele Kievului par astfel să fi căpătat un nou impuls în bătălia din zona Donețk-Lugansk, după victoriile extraordinare din septembrie și începutul lunii octombrie.

Victoriile de pe câmpul de luptă ale ucrainenilor au dus la sporirea reacțiilor teroriste ale Moscovei, care execută bombardamente cu drone și rachete asupra infrastructurii civile din orașele țării atacate, încercând să lase zeci de milioane de oameni în frig și întuneric înainte de sosirea iernii. În paralel, Putin și acoliții săi au început să vânture din nou amenințarea atacurilor nucleare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD „duduie”: mii de infractori scapă de dosarele penale în urma unei „amnistii” mascate, dată de Înalta Curte

* Avertisment apocaliptic: „România intră în incapacitate de plată în perioada următoare dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD, va face împrumuturi cu 10% dobândă! Luni ne-am împrumutat la 9,7%!”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -