marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneralul Romanenko: "Putin va fi demolat când pierderile vor depăși 150.000 -...

Generalul Romanenko: „Putin va fi demolat când pierderile vor depăși 150.000 – 200.000. Schimbările din mintea rușilor trebuie făcute în cel puțin 5 ani, la fel ca și cu germanii după 1945”

-

Generalul-locotenent Igor Romanenko, fost adjunct al șefului Statului Major General al Ucrainei, declară într-un interviu acordat publicației online Obozrevatel.com că dictatorul criminal Vladimir Putin va fi debarcat de la putere numai atunci când pierderile din armata sa vor depăși 150.000 – 200.000 de oameni. Acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat, pe seama noilor recruți trimiși pe front în urma „mobilizării parțiale”.

Deja se vede că invadatorii ruși suferă înfrângeri mult mai mari și într-o perioadă mai scurtă de timp decât cea de la debutul războiului, întrucât au rămas atât fără armament modern suficient, cât și fără mulți militari profesioniști. De aceea, regimul de la Kremlin încearcă să distragă atenția opiniei publice de la eșecul „denazificatorilor” din direcția Herson, punându-l pe „brațul armat” al lui Putin, Serghei Șoigu, să născocească tot felul de povești ridicole despre „bomba murdară” ce ar urma să fie lansată la ordinul conducerii de la Kiev.

Romanenko aduce în discuție și un subiect șocant: „Pentru a schimba fundamental situația din Rusia, este necesar ca schimbările să aibă loc în mintea rușilor, iar acest lucru trebuie făcut pentru o lungă perioadă de timp. Aproximativ la fel ca și cu germanii după 1945. Adică, pentru cel puțin 5 ani. Acesta este un proces foarte serios – pentru a readuce starea creierului, gândirea cetățenilor Federației Ruse la o stare normală, adecvată”.

Gen. Igor Romanenko

„Etapa în care Rusia a folosit intens tema lansării unei lovituri nucleare s-a încheiat, întrucât Putin a fost avertizat despre consecințele pe care le va suporta” 

Obozrevatel.com: Ministrul rus al Apărării, Șoigu, a sunat patru miniștri ai Apărării din NATO și a anunțat că Ucraina ar fi intenționat să folosească o „bombă murdară”. Ce se află în spatele acestui pas?

- Advertisement -

Gen. Igor Romanenko: Un truc, o încercare de a explica, în primul rând cetățenilor lor din interiorul Rusiei, tot ceea ce se întâmplă în direcția Herson. Evident, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să piardă teren, așa că este necesar să-și îndrepte atenția propagandistică spre altceva. A fost subiectul folosirii armelor nucleare tactice, apoi accidentul de la centrala nucleară Zaporojie. Și acum – „bombă murdară”. Aceasta este sarcina stabilită de Putin. Prin urmare, Șoigu este angajat în astfel de activități propagandistice și politice, nicidecum militare.

Obozrevatel.com: Nu credeți că aceasta ar putea fi o pregătire pentru lansarea unui adevărat atac nuclear asupra Ucrainei?

Gen. Igor Romanenko: Nu. Scopul principal este de a distrage atenția de la ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Herson. Ei au legat, de asemenea, problema aruncării în aer a centralei hidroelectrice Kahovska de problemele nucleare. Etapa în care Rusia a folosit intens tema lansării unei lovituri nucleare s-a încheiat, întrucât Putin a fost avertizat despre consecințele pe care le va suporta: atât el, cât și personalul, familia și anturajul său.

- Advertisement -

Este un proces foarte serios – pentru a readuce starea creierului, gândirea cetățenilor Federației Ruse la o stare normală, adecvată”

Obozrevatel.com: Până în prezent, pierderile armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei au depășit 67.000 de oameni. Un fost diplomat din Federația Rusă, Boris Bondarev, a spus că Putin este gata să sacrifice 20 de milioane dintre luptătorii săi de dragul victoriei asupra Ucrainei. În opinia dvs., ce amploare a pierderilor îl poate opri pe Putin?

Gen. Igor Romanenko: Pentru a face acest lucru, este necesar să manifești o umilință jalnică față de rudele decedate sau infirme din aproape fiecare familie rusă. El (Putin – n. red.) va fi demolat odată cu tronul, atunci când numărul pierderilor va depăși 150.000 – 200.000 de ruși. Mai mult, acest lucru se poate întâmpla în viitorul apropiat pe seama mobilizaților, care au fost atrași ca urmare a „mobilizării parțiale”. Dar pentru a schimba fundamental situația din Rusia, este necesar ca schimbările să aibă loc în mintea rușilor, iar acest lucru trebuie făcut pentru o lungă perioadă de timp. Aproximativ la fel ca și cu germanii după 1945. Adică, pentru cel puțin 5 ani. Poate, în condiții moderne, puțin mai rapid. Acesta este un proces foarte serios, pentru a readuce starea creierului, gândirea cetățenilor Federației Ruse la o stare normală, adecvată.

„De la Moscova se aud voci despre reducerea sprijinului pentru Ucraina. Se cheltuiesc mulți bani pentru asta. Putin face asta de peste 20 de ani. El corupe elitele din SUA și Europa” 

Obozrevatel.com: Astăzi, în Statele Unite, se aud voci la un nivel destul de înalt care cer o reducere a sprijinului militar pentru Ucraina. Din ce sursă provin ele? În același timp, președintele Joe Biden a spus că Ucraina trebuie să fie susținută în continuare, fie și numai pentru că, dacă ar câștiga războiul din Ucraina, Putin ar merge mai departe. Putem conta pe faptul că funcția președintelui va juca un rol decisiv?

Gen. Igor Romanenko: De la Moscova se aud voci despre reducerea sprijinului pentru Ucraina. Se cheltuiesc mulți bani pentru asta. Putin face asta de peste 20 de ani. El corupe elitele din SUA și Europa. Prin urmare, acolo au fost găsiți în mod repetat apologeți ruși și au existat dovezi ale sprijinului lor financiar din partea Kremlinului. Putin înțelege cât de mult înseamnă acest proces, motiv pentru care investește mult în coruperea elitelor occidentale ale aliaților Ucrainei și subminează sprijinul pentru Ucraina.

Declarația lui Biden este importantă, desigur, dar acțiunea este și mai importantă. Partea ucraineană a subliniat în repetate rânduri că este necesar să se acționeze, și cât mai curând posibil, deoarece situația se dezvoltă dinamic. În special, oamenii din Occident s-au săturat de război, de sprijinirea Ucrainei, așa că sprijinul trebuie să fie rapid.

În primul rând, se referă la furnizarea masivă de arme, pentru a încheia acest război cu o victorie pentru Ucraina. Președintele Zelenski și conducerea militaro-politică a țării noastre și-au propus patru obiective pentru o astfel de victorie. Acestea sunt: restabilirea Ucrainei la granițele anului 1991, asigurarea securității Ucrainei, restabilirea economiei ucrainene, în primul rând prin reparații din partea Rusiei, și responsabilitatea tuturor criminalilor de talie mondială care au început acest război. Acestea sunt procesele vârfului Federației Ruse și ale tuturor celor care au organizat acest război.

„Numărul de ținte aeriene doborâte este de două ori mai mare decât în ​​războaiele locale anterioare. În special, pentru drone reprezintă 70-85%”

Obozrevatel.com: Informațiile britanice au remarcat succesul Forțelor Armate ale Ucrainei în lupta împotriva dronelor kamikaze iraniene. Aliații ne-au furnizat deja mostre de apărare aeriană. Cum apreciați starea apărării noastre aeriene și antirachetă? A devenit mai puternică?

Gen. Igor Romanenko: În cea mai mare parte, apărarea noastră antiaeriană vine din vremea sovietică, din secolul trecut. Datorită muncii grele a militarilor de apărare aeriană, în ciuda echipamentului învechit, a devenit destul de eficientă. Numărul de ținte aeriene doborâte este de două ori mai mare decât în ​​războaiele locale anterioare. În special, pentru drone reprezintă 70-85%. Acum, această apărare ar trebui să devină antiaeriană și antirachetă modernă, adică împotriva rachetelor hipersonice balistice inamice. Nu avem încă o astfel de apărare, ea trebuie creată. Conducerea militaro-politică a țării noastre lucrează la asta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofa PSD: România se împrumută 150 de miliarde de lei la dobânzi colosale, duble față de anul trecut, dar lasă nefolosiți banii din PNRR, care au dobândă 0, acuză fostul premier Cîțu!

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -