Joe Biden, în privat, despre liderii lumii: Putin e „un băiat cu arme nucleare și fără prieteni”, Boris Johnson – „un fanfaron”, Macron „vrea să fie De Gaulle”, Olaf Scholz „nu e Angela Merkel”

0
5506
Putin (stânga) e un frustrat fără prieteni, dar cu arsenal nuclear la dispoziție, crede președintele american Biden

Dictatorul rus Vladimir Putin este „un băiat cu arme nucleare și fără prieteni”, a comentat președintele american Joe Biden, potrivit NBC News, în timpul unei discuții off the record purtate cu apropiații la Casa Albă. Sursele postului de televiziune spun că președintele SUA i-a caracterizat franc, necolocvial, și pe ceilalți lideri ai lumii, așa cum îi percepe el.

În mod clar, „cancelarul german Olaf Scholz nu este Angela Merkel”, în sensul că n-are anvergura acesteia, s-a referit Biden la cel care conduce acum guvernul de la Berlin.
Boris Johnson, premierul Marii Britanii, are comportamentul unui „fanfaron”, spune șeful statului american.

În schimb, Emmanuel Macron, președintele Franței, face eforturi pentru a fi un al doilea Charles de Gaulle, liderul emblematic care a marcat destinul țării în perioada 1940-1970.
Joe Biden, o figură marcantă a Americii în politica externă a ultimilor 50 de ani, este acum într-o situație neobișnuită pentru el, scriu cei de la NBC News. El este un politician care obișnuiește să se bazeze pe relațiile cu omologii străini pentru a îmbunătăți situația internațională. Dar de data aceasta, singura figură cunoscută pentru Biden este Putin. În rest, ceilalți lideri sunt fie din altă generație, fie foarte recent intrați în funcții.

SUA încearcă să coordoneze și să sincronizeze răspunsul Occidentului la agresiunea rusă, astfel încât o eventuală invazie a Ucrainei să fie întâmpinată de țările euro-atlantice cu o poziție comună.

Dar situația e complicată. Germania, acum condusă de Olaf Scholz, a refuzat să răspundă cererii de armament din partea Ucrainei, dar și sistării lucrărilor la conducat Nord Stream 2, care ar urma să livreze gazul rusesc direct prin Marea Baltică, ocolind Polonia și Ucraina.
Luni, această duplicitate a Germaniei a devenit evidentă în timpul conferinței de presă comune cu președintele american Joe Biden. Cancelarul Scholz a evitat orice referire la gazoduct și a refuzat să spună ferm că va închide conducta dacă armata rusă invadează Ucraina.

În schimb, la conferința de presă de după întâlnirea lui Biden cu Scholz, americanul a spus clar că proiectul Nord Stream 2 va fi sistat dacă Rusia invadează Ucraina. Întrebat cum se va întâmpla asta în lipsa cooperării germanilor, Biden i-a răspuns jurnalistului respectiv: „Îți promit că vom putea face asta!”.

Aceste afirmații au generat miercuri reacția Moscovei, care a afirmat că Germania e încă o țară ocupată și că „30.000 de cizme americane sunt în teren”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Scandal la TV între George Simion şi Gelu Vişan: “Dacă eram eu, îi dădeam un cap în gură”

* Șefii PSD au pus organizația de tineret a partidului să-l atace pe Cîțu cu mesaje plătite pe Facebook și care au ajuns la 1.000.000 de oameni. Președintele PNL fierbe

* VIDEO. Drulă începe în forță la șefia USR: „Coaliția Contra Firii are zilele numărate“ / „Iohannis a trădat agenda reformistă“ / „Vom lupta cu un sistem corupt și inept“

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (82) / Atac terorist până unde a ajuns scara zugravului

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here