VIDEO. Drulă începe în forță la șefia USR: „Coaliția Contra Firii are zilele numărate“ / „Iohannis a trădat agenda reformistă“ / „Vom lupta cu un sistem corupt și inept“

12
2220
Cătălin Drulă a avut un discurs mai dur, la prima conferință de presă ca președinte al USR, decât cele cu care obișnuise predecesorul său

Cătălin Drulă, devenit președinte interimar al USR după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia luni, și-a început în forță mandatul, marcând o schimbare de ton și o radicalizare a discursului față de Putere, comparativ cu predecesorul său. Drulă l-a acuzat direct pe Iohannis că “a trădat agenda reformistă”, subminând întreaga mișcare anticorupție din România, și a caracterizat actualul Guvern PSD-PNL ca fiind unul „contra firii”, care “are zilele numărate”.

Noul șef al USR anunță că partidul se va întoarce în stradă și la public, de unde și-a început ascensiunea, și a menționat – lucru foarte important – că formațiuna sa este singura „cu o agendă liberală din România”, ceea ce poate însemna și o declarație de intenții.

Perceput de opinia publică și de adversarii politici drept un personaj contondent și hotărât, prea puțin dispus la compromisuri și cu care „nu te poți înțelege”, Drulă a declarat marți: „Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării”.

Drulă anunță că USR va pregăti echipe care vor dubla nu doar ministerele, ci și agențiile, pe care le va pregăti pentru a prelua din mers instituțiile când partidul va reveni la guvernare.

Statutul USR nu prevede o dată-limită până la care președintele interimar își poate exercita mandatul. Drulă afirmă că încă nu a luat o decizie dacă va candida sau nu la postul de președinte al partidului. Dacian Cioloș, care a demisionat luni, a anunțat deja că nu va mai candida la aceeași funcție.

Principalele afirmații ale lui Cătălin Drulă

 • Suntem azi singurul partid democratic de opoziție și singurul cu o agendă adevărat liberală din România. Vreau să îi adresez mulțumiri lui Dacian Cioloș pentru munca sa din ultimele luni, pentru contribuția la proiectul fuziunii dintre USR și PLUS. Fără Dacian Cioloș și fără Dan Barna această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect.
 • USR Continuă să fie un reper de transparență și deschidere pe scena politică din România.
 • Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării. Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre.
 • USR va face opozitie pe bune. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră. Vom avea chiar pentru agenții, pentru instituții astfel de echipe și care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare.
 • USR va face opoziție pe tot terenul și imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziție, propunem politici publice reformiste și pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte – și altele, despre care vom vorbi în perioada următoare, sunt deja în pregătire.
 • Zilele confortului în coaliția aceasta disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliția Contra Firii are zilele numărate.
 • Marea trădare a lui Klaus Iohannis a agendei reformiste a dus la scăderea încrederii populației în agenda reformistă.
 • Voi decide dacă voi candida la postul de președinte al USR când vom oganiza Congresul.
 • Nu suntem fabricați din plastic, suntem vii (la întrebarea despre scandalul care a izbucnit în USR între tabăra Barna și Cioloș – n. red.).
 • O să discut cu colegii mei în Biroul Național, probabil că vor fi împreună Congresele pentru schimbarea statutului și alegerea președintelui. Va trebui să ținem cont de situația pandemică.
 • USR e un partid consolidat, cu structuri, cu primari, care a fost la guvernare.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Golănie AUR-istă în Parlament: George Simion l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar la tribună, iar Dan Tănasă i-a dat cu foile peste față. Ședința a fost suspendată

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Înfrânt cu 14-11 la vot, Cioloș demisionează din fruntea USR. El va încerca să obțină majoritatea în Biroul Național la Congresul extraordinar al partidului

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Statul român ar putea suporta despăgubirile în dosarul Mario Iorgulescu. Ce spun rudele tânărului ucis în accidentul rutier

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (81) / Diversiunile de la Târgoviște

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* Rușii l-ar fi otrăvit cu droguri pe președintele Zelenski, ca să nu mai apuce al doilea mandat! La fel au procedat și cu Iușcenko, în 2004, când i-au pus dioxină în mâncare

12 COMENTARII

 1. Panarama asta chiar se aude ce spune?
  Cand arunci cu zoaie si mizerie in toate partile nu prea mai ai parteneri de discutie.
  Devii un partid irelevant.
  Cu ranga se descurca numai cocalarii aia de la capul strazii.
  Ciolos era singurul din usr care putea sa mai dreaga busuiocul. Sa refaca puntile cu pnl.
  Cu maimute gen Strula partidul nu are viitor.
  Auzi la el ca este liberal.
  Inseamna ca eu sunt martian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here