miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPreotul care și-a păruit soția pe stradă e trimis 30 de zile...

Preotul care și-a păruit soția pe stradă e trimis 30 de zile la mănăstire… împreună cu soția, să se pocăiască împreună! Sătenii îi iau apărarea

-

Preotul din Letea Veche, județul Bacă, care și-a bătut nevasta în centrul Bacăului este trimis de mai-marii bisericii să se pocăiască. Între timp, Poliția a deschis dosar penal, iar Protecţia Copilului se mai gândeşte dacă e cazul de anchetă.

Conform Observator.tv, preotul a fost pedepsit de șefii săi: 30 de zile nu mai are voie să slujească şi a fost trimis la mănăstire.

„În toată această perioadă, părintele să facă canon de pocăinţă şi să vină la Centrul eparhial însoţit de doamna preoteasă şi de duhovnicul lor”, a declarat Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Reprezentantul DGASPC Bacău – instituția care ar trebui să ia măsuri având în vedere cazul de violență domestică și faptul că la mijloc este un minor – încă nu e decis dacă să acționeze.

- Advertisement -

„Nu ştiu ce să zic, trebuie să se analizeze de către conducere. Probabil se face o echipă cu un psiholog, asistent social, să se analizeze imaginile”, a declarat Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC Bacău.

VIDEO: Incidentul din centrul orașului Bacău

Comunicatul DGASPC Bacău

„În dimineața zilei de 06.08.2020, instituția noastră s-a autosesizat din mediul online în legătură cu cazul unei doamne ce a fost agresata împreună cu copilul său minor de către soțul ei, fapta întâmplându-se în municipiul Bacau, în spațiul public, și având menționată calitatea de preot a bărbatului implicat.

- Advertisement -

Pe imaginile salvate de pe o rețea de socializare se vedea cum bărbatul o lovea și o împingea, chiar dacă femeia avea copilul în brațe.

Imediat, în dimineața aceleeași zile de 06.08.2020, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului, constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. S-a pus în aplicare un plan pentru efectuarea evaluării inițiale, atât a mamei, cât și a copilului, dar și pentru deschiderea cazului pe numele agresorului.

La deplasarea la domiciliul victimei, specialiștii DGASPC Bacău au constatat că probabil preotul și-a anunțat superiorii și astfel cazul a intrat în atenția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, agresorul fiind nevoit să părăsească domiciliul încă din seara de 05.08.2020, iar la scurt timp a plecat și victima, împreună cu minorul, tot spre forul bisericesc, conform canoanelor respectate de orice familie a unui preot.

Prin urmare, neputând discuta direct cu victima, echipa DGASPC Bacău a deschis cazul la nivelul primăriei Letea Veche, a discutat cu reprezentanții autorității locale, dar și cu membrii comunității, fiind pregătiți ca la revenirea victimei la domiciliu să-i poată oferi toate serviciile specializate pentru astfel de situații: cazare în siguranță pentru victimă și minor, consiliere psihologică pentru mamă și copil, dar și pentru agresor, consiliere juridică, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare pentru astfel de cazuri.

Din declarațiile reprezentanților primăriei, este posibil ca soții să se fi împăcat deja, fapt care nu va putea fi probat până ce unul din membrii familiei nu revine la domiciliu. Vom reveni cu alte informații după finalizarea evaluării.

Purtător de cuvânt, Marian Vătămănescu”

Preotul, apărat de enoriași și de tatăl său, care slujește la aceeași biserică

În Letea Veche, enoriaşii fac scut în jurul preotului lor. Sunt revoltaţi, dar nu de agresiune, ci de presă, care „denigrează imaginea Bisericii”.

Preotul-bătăuş, Alexandru Palur, slujeşte la biserică alături de tatăl său. Într-o cuvântare ţinută după slujbă, părintele Ioan Palur îi roagă pe enoriaşi să-i ierte odrasla: „E fiul meu şi îmi dau seama că a făcut o greşeală. Un moment necugetat, la care nici eu nu m-am aşteptat. O să auziţi multe comentarii, sunt oamenii răi care aruncă cu pietre în slujitorii bisericilor, numai un motiv cât de mic să găsească şi atunci face înconjurul lumii”.

Enoriașii sunt îngăduitori cu preotul-bătăuș. „Eeeeei… asta e, s-a întâmplat”, „A fost o ceartă între soţ şi soţie”, „I se poate întâmpla oricui” – explică sătenii. Pentru ei, o femeie târâtă de păr pe stradă, de propriul soţ, nu reprezintă o faptă de neacceptat, ci „o orbire de moment”, „un act necugetat”, „o greşeală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Faptele acelui barbat trebuie pedepsite cu inchisoare corectionala. Preot fiind, pedeapsa trebuie sa fie cu atat mai aspra. Daca acel barbat se poarta astfel in spatiul public va dati seama in ce hal isi bate sotia cand este acasa si nu-l vede decat tatal sau care-l incurajeaza??!? Cat despre tatal agresorului, e clar ca asa l-a educat si ca este de acord cu agresiunile comise de fiul sau. Tatal agresorului incearca, fara pic de rusine, sa justifice devoalarea golaniilor fiului sau drept „atac la biserica”. RUSINE SA VA FIE! Parinte!

  2. Ce „să se analizeze imaginile” ? Iti trebuie 32 secunde sa vezi clipul si sa-ti dai seama. Astora de nivelul evului mediu le merge mai greu capul. „Forul bisericesc” o pedepseste egal si pe victima sa mearga la manastire. Daca manastirea e o pedeapsa.

  3. Imi pare rău dar am văzut atâția popi care s-au tras în parohii după tați încât sentimentul de lehamite ar fi gingaș.
    Este păcat că un popor rudimentar nu înțelege când este tras pe sfoară. Aici aș atașa clipuri cu băbuțe și taximetriști care își fac cruci când trec pe lângă biserici chiar dacă în restul timpului aceștia / acestea mai fură, mai înșeală, mai înjură…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -