duminică, mai 26, 2024
AcasăOpiniiScenariul din Belarus se poate repeta la Chișinău

Scenariul din Belarus se poate repeta la Chișinău

-

Duminică, pe 9 august, sunt alegeri prezidențiale în Belarus. Lukașenko, actualul președinte, se pare că nu mai este pe placul Moscovei. Asta, după ce câțiva membri ai unei grupări rusești au fost arestați. Principala sa contracandidată, o doamnă de care nu a auzit nimeni până acum, are șanse mari.

Eu nu știu dacă Lukașenko va pleca prin vot sau ca urmare a unor proteste. Mă tem însă că Lukașenko, care conduce Belarusul din 1994, nu va ceda puterea. E posibil ca Rusia să încerce să destabilizeze situația.

Dacă Lukașenko va pierde puterea în Belarus, următorul pe listă este Igor Dodon. Asta pentru că Putin s-a săturat de el. Dovadă că la ultima vizită nici măcar nu l-a primit. S-a întâlnit doar cu Kozak. Situația din Belarus seamănă cu situația dintre Igor Dodon și Maia Sandu.

Aceasta, Maia Sandu, nu vorbește nimic rău despre Rusia. E posibil să se fi înțeles. În această logică ar intra și vizitele făcute la Ambasada Rusiei. Ea însăși a afirmat că nu este împotriva Rusiei.

- Advertisement -

Ceaa ce trebuie să fie clar pentru noi, cei din România, este că, indiferent cine iese dintre aceștia doi, nu va fi în favoarea României.

În mod sigur, Maia Sandu nu va fi împotriva României cum este Igor Dodon, dar nici prea bună prietenă nu va fi. Trebuie să ne învățăm minte și să nu ne mai spunem speranța în politicienii de la Chișinău. Una spun la București, când vin să ceară bani, și alta fac la Chișinău.

Paul Szasz Sebeș

- Advertisement -

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -