vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsO nouă barbarie a autocrației saudite. Prințul moștenitor ar încerca să asasineze...

O nouă barbarie a autocrației saudite. Prințul moștenitor ar încerca să asasineze un disident în Canada la fel ca pe ziaristul Khashoggi în Turcia – tăindu-l cu fierăstrăul de viu

-

Mohammad bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, ar fi comandat un nou asasinat al unui disident, în aceeași manieră în care a fost ucis în 2018 și opozantul Jamal Khashoggi: tranșarea omului de viu, cu fierăstrăul. Teribila acuzație este lansată de fostul spion saudit Saad Aljabri, care a depus plângere în justiția americană împotriva prințului moștenitor.

Fostul spion saudit afirmă că Mohammad bin Salman a trimit un pluton de execuție în Canada, unde s-a refugiat disidentul, cu misiunea de a-l prinde și a-l dezmembra ca și pe Khashoggi, ucis acum doi ani, într-o manieră înspăimântătoare, în incinta Consulatului saudit din Istanbul.

O răfuială internă, între prinții moștenitori, duce la uciderea bestială, ca-n Evul Mediu, a celor socotiți potențiale amenințări

„Pentru a-şi satisface dorinţa de a ucide, inculpatul bin Salman a orchestrat personal o tentativă de execuţie extrajudiciară împotriva d-lui Saad, o încercare încă în desfăşurare până în prezent”, reclamă Saad Aljabri în plângerea depusă în SUA.

În dinastia saudită se desfășoară acum o luptă pentru putere, dusă cu mijloace de-a dreptul medievale, de neimaginat pentru zona civilizată a lumii. Saad Aljabri a explicat că bin Salman i-a luat locul, ca moștenitor, unui alt prinț, Mohammed bin Nayef, și acum încearcă să scape de toți cei care i se pare că i-ar putea amenința poziția sau l-ar putea susține pe Nayef.

- Advertisement -

Bin Salman a preluat puterea în 2017, arestându-l la domiciliu pe adversarul bin Nayef. Apoi a început răfuiala cu opozanții care n-au sânge regal. Ziaristul Jamal Khashoggi a fost ademenit în reprezentanța saudită la Istanbul, paralizat cu un ser și tăiat de viu cu fierăstrăul, au acuzat la vremea respectivă autoritățile turce.

La 13 zile după această atrocitate, Saad Aljabri scrie că “mercenari personali” ai prințului moștenitor au ajuns în Canada, fiind însă stopați la graniță de serviciile de securitate canadiene, care și-au dat seama că e ceva suspect. Delegația trimisă de bin Salman includea experți în medicină legală și echipamente similare.

Doi dintre copiii disidentului saudit, care a depus acum plângere la un tribunal din Washington, au fost răpiți anul trecut, în martie, iar Saad Aljabri spune că, de atunci, nu mai știe nimic de ei.

- Advertisement -

Occidentul, fără reacție în fața atrocităților din Arabia Saudită

Fostul spion, colaborator al CIA, solicită să fie pus sub protecția legii privind victimele torturii și tragerea la răspundere a regimului saudit.

Scandalul Khashoggi, de acum doi ani, a pus SUA într-o postură foarte stânjenitoare. Președintele Trump a protestat timid, au fost ceva reacții anemice la nivel internațional, dar atât. Arabia Saudită, cel mai important producător de petrol din lume, este partener strategic al SUA și cumpără armament în valoare de sute de miliarde de euro din Occident.

În virtutea acestui parteneriat, democrațiile din Vest trec cu vederea excesele și chiar atrocitățile regimul medieval de la Ryad, unul dintre cele mai retrograde din lume, condus după regulile stricte ale legii islamice Sharia, unde femeile nu au aproape niciun drept, iar pedeapsa capitală și tortura sunt încă practicate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -