Managerul Spitalului “Victor Babeș”: „E vremea dictaturii medicale! A trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii!“

4
4798
Dr. Ioan Emilian Imbri

Escaladarea numărului de decese și înmulțirea cazurilor de infectare în epidemia de coronavirus face necesară instaurarea „dictaturii medicale”, avertizează Emilian Imbri, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din București.

Într-o intervenție la Digi 24, vineri, după ce s-a anunțat cel mai greu bilanț de până acum în pandemie (50 de morți și 1.378 de noi îmbolnăviri), Imbri a afirmat că vremea declarațiilor iresponsabile a trecut, iar în scenă trebuie să rămână de acum doar specialiștii.

„A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini“, a declarat managerul de la “Victor Babeș”.

„Asta e cel mai cumplit, să spui: «Aici nu mai are rost». Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta, de a decide cine va trăi și cine va muri

„S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital. Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață, că să ne  strângem în brațe și să tragem o horă. Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a mai spus acesta.

Medicul din fruntea unității spitalicești care, prin profilul său, este în prima linie a luptei cu Covid-19, garantează că în sistem nu s-a instalat panica, dar specialiștii sunt îngrijorați. România încă nu e în situația de a nu putea trata toți pacienții în stare gravă.

„Nu vom fi niciodată speriați, că altfel se va duce totul de râpă. Dar suntem îngrijorați. Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta! În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește. Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: «Aici nu mai are rost». Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Are dreptate domnul doctor, dar ce să poți face cu un psd+alde majoritar în parlament și un (zis) av. al poporului care tocmai a atacat la ccr și ultima lege dată de psd la ccr, care aprobă tot ce cer acești nesăbuiți, nu știu dacă nu poate fi reclamat la un parchet acestă femeie pentru sabotarea măsurilor care sut pentru a împiedica răspândirea virusului.

  2. Nu ți-e rușine țap bătrân??…ce vreți bă să ne băgați în lagăre..??..nu ți-e rușine să ne ameninți..?. așa fac colegii tai din țările civilizate??.., du-te dracului jigodie…???..

  3. Da, sunt de acord cu dictatura medicala! Dar doar dupa ce medicii jegosi vor invata ce inseamana IGIENA! Si mai ales doar dupa ce 99,98% din medici isi vor respecta juramantul depus – ala al lui Hipocrat! Pana atunci MUEEEEEE la greu spagarilor nenorociti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here