VIDEO. Noul primar din Tulcea a încercat să ia legătura, ca simplu cetățean, cu firmele din subordine: 7 din 9 nu pot fi contactate sau cer hârtii

1
15657

Ștefan Ilie, noul primar liberal al orașului Tulcea, și-a început mandatul cu un experiment: a verificat în ce măsură companiile publice din subordinea Primăriei le sunt disponibile cetățenilor care le plătesc.

După cum chiar primarul a constatat, experimentul a fost unul eșuat. Din 9 servicii, 7 au picat testul. Unele companii pur și simplu nu pot fi contactate pe nicio cale (telefonic, Facebook, e-mail), altele răspund foarte greu și, atunci când o fac, cer formulare și hârtii ca să se pună în mișcare.

Ora aleasă pentru verificare a fost cât se poate de rezonabilă – 11.00.

Concluziile primului contact al noului primar din Tulcea cu instituțiile din subordinea sa

„La fix o săptămână de când ocup funcția, într-un maraton al cunoașterii primăriei, care va continua și în perioada următoare, vă pot spune că stăm foarte rău la majoritatea responsabilităților pe care le avem, la serviciile pe care le oferim locuitorilor și foarte prost la capitolul comunicare.

Ne-am învățat de foarte mult timp să ne facem că plouă și să fugim de răspunderea calității serviciilor pe care trebuie să le oferim populației.

Comunicarea aduce responsabilitate, sesizează problemele, identifică și aplică soluțiile, atât cele imediate, cât și viitoare. Comunicarea identifică și strategia de dezvoltare, și resursele umane și financiare.

Comunicarea stabilește relații constructive între locuitori și funcționarii publici.

Însă la Tulcea oamenii nu au unde să întrebe. Direcții și societăți importante nu au simpla pagină de Facebook, cea mai accesată rețea. Unele au, dar sunt blocate intenționat canalele de comunicare sau direcționează locuitorii către site-uri greu accesibile, unde foarte greu poți trimite o întrebare, iar dacă reușești nu îți răspunde nimeni.

Exemplul 1: Societatea Energoterm, care acum este în proceduri de pornire a agentului termic, întârziate de lucrările de reparații ale unor rețele, are pagină de Facebook, însă contactul prin mesaj te direcționează pe pagina de web, unde transmiterea dă eroare. Îți mai rămâne să suni, însă, așa cum se poate observa în clipul video, dar la Relații cu clienții nu răspunde nimeni.

Culmea, acum când sunt temperaturi scăzute, când abonații au nevoie de căldură și când este obligatoriu să se cunoască cum și când se remediază problema.

Exemplul 2: Societatea Servicii Publice. La fel ca la Energoterm. (clipul video)

Am dat termen de rezolvare, astăzi, 1 noiembrie, iar pentru mâine am cerut un referat cu explicația acestei anomalii.

Toate serviciile publice au termen vineri, 6 noiembrie, să pună la punct comunicarea primară, obligatorie: mesaj și apel cu răspuns la fiecare.

Situația actuală:

ENERGOTERM:

https://www.facebook.com/energotermTL/,

site:https://www.energotermtulcea.ro

SERVICII PUBLICE: Fără Facebook, http://serviciipublicetulcea.ro

AQUASERV: Au răspuns foarte greu la telefon, pentru o urgență pe Gării și repede la mesaj, solicitând clasica hârtie,

https://www.facebook.com/AquaservTulcea/,

https://www.aquaservtulcea.ro

DIAP: Fără Facebok, site greu de navigat, https://www.diaptulcea.ro

AGROPIEȚE: nu are pagină de Facebook, site greu de navigat, pare că nu există, https://www.agropietetulcea.ro

TRANSPORT PUBLIC:

https://www.facebook.com/Transport-Public-Tulcea-216943269129714

(nu sunt informații despre situația creată de verificările navei Civitas, de modul în care se asigură transportul cu șalupa de 12 locuri etc) https://stp-tulcea.ro

DAPS:

https://www.facebook.com/daps.tulcea

(ultima postare pe 16 aprilie 2020) https://daps.ro

POLIȚIA LOCALĂ: În proceduri de îmbunătățire a comunicării, testați au răspuns la mesaj și telefon https://www.politialocalatulcea.ro,

https://m.facebook.com/DPLMTL/

BALADELE DELTEI: Pagina de Facebook funcționează, cu postări la zi,

https://www.facebook.com/ansamblul.baladeledeltei.1,

https://baladeledelteitulcea.ro/“.

https://www.facebook.com/stefan.ilie.tulcea/posts/190018289287786

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

1 COMENTARIU

  1. De ce va mira, 80% din institutiile statului român nu raspund sau raspund greu invocand cele 30 de zile pe liberul acces la informații publice. Când răspund o fac in bătaie de joc. Sistemul e putred, functionarii si șefii ( mai ales cei ein administrația locala ) se cred buricul pământului, stapanii luminii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.