Polițiștii din Londra au închis o biserică catolică poloneză chiar în timpul slujbei din Vinerea Mare! Credincioșii nu respectau regulile anti-pandemie

1
1268

Scandal monstru, chiar în Vinerea Mare, într-o biserică din Londra, în care se țin slujbe pentru enoriașii de rit catolic. Polițiștii au descins în lăcașul de cult, unde se rugau etnicii polonezi, și i-au evacuat, apoi au închis clădirea, chiar dacă închinarea în interior este permisă în conformitate cu regulile Covid, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Ceremonia religioasă a luat sfârșit în jurul orei 17.00, în Balham Hight Street (sudul Londrei). Oamenii prezenți la fața locului au fost informați că fac parte dintr-o adunare ilegală și că, dacă nu vor pleca de bunăvoie, vor fi amendați cu 200 de lire sterline (235 de euro) fiecare.

Reprezentanții bisericii catolice au condamnat decizia fermă luată de forțele de ordine, catalogând-o drept una „brutală”. Și utilizatorii rețelelor sociale au criticat această măsură. Au descris-o ca fiind una „profund ofensatoare”.

Parohia „Parafia Chrystusa Krola” („Hristos Credinciosul”) i-a îndemnat pe cei prezenți la ceremonie să depună o plângere formală la Poliția Metropolitană: „Am cerut autorităților să explice incidentul. Așteptăm răspunsul lor”.

Episcopul de Buckingham, reverendul Alan Wilson, a pus la îndoială hotărârea polițiștilor. El a declarat, pentru postul de televiziune Channel 4 News, că Guvernul ar trebui să-și clarifice ghidurile de coronavirus realizate pentru biserici.

Daily Mail: „În ghid se spune că închinarea comunitară sau rugăciunea poate fi realizată de cât mai mulți oameni pe care îi poate găzdui un lăcaș de cult, atât timp cât sunt distanțați fizic. Ar trebui purtate măști, conform regulilor guvernamentale”.

Într-un comunicat, Arhiepiscopia Catolică din Southwark a informat că intervenția polițiștilor a avut loc în timpul liturghiei solemne și că ar mai fi fost nevoie de doar 30 de minute pentru a fi finalizată.

„Arhiepiscopul a discutat această chestiune cu rectorul Misiunii Catolice Poloneze, monseniorul Stefan Wylezek, care intenționează să contacteze autoritățile poliției metropolitane cu privire la modul în care a fost gestionată situația. Închinarea publică este permisă acolo unde există proceduri de igienă Covid și îndrumarea națională a fost emisă de Conferința Episcopilor Catolici din Anglia și Țara Galilor”, a punctat Arhiepiscopia Catolică din Southwark.

Explicațiile Poliției Metropolitane: „Ofițerii au găsit un număr mare de oameni în interiorul bisericii. Unii oameni nu purtau măști, iar cei prezenți nu erau clar distanțați fizic. Știind că situația e una sensibilă, ofițerii au discutat cu preotul în afara bisericii, apoi au fost invitați în interior pentru a se adresa adunării. Nu au fost emise notificări de penalizare”.

În plus, un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a ținut să adauge că s-au primit reclamații despre mulțimi mari care se adunau în afara bisericii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here