„Efectul Șoșoacă-Groșan”: „A fost distrusă total încrederea în medici. Unii pacienți devin agresivi, înjură, refuză oxigenul, spun că e toxic. Alții fug din spitale”

5
5664

Pe fondul gravei lipse de încredere a românilor în autorități, insistenta promovare a unor impostori precum “doctorița-minune” Flavia Groșan a dus la o situație sanitară critică la nivelul întregii țări, a explicat pentru G4Media medicul Sorin Rugină, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Rugină, care este doctor primar în boli infecțioase și epidemiologice, spune că, de când Flavia Groșan a fost transformată în “erou național”, lucrurile au scăpat de sub control, mulți pacienți devenind ostili și recalcitranți.

Flavia Groșan, medic pneumolog din Bihor cu cabinet particular, a fost promovată masiv, vreme de peste o săptămână, de posturile Antena 3 și Româniat TV, care i-au atribuit, fără nicio dovadă că așa ar fi, calitatea de “doctor-minune”. Femeia, conspiraționistă și susținătoare a Dianei Șoșoacă, și-a făcut o reclamă toxică și fără scrupule, afirmând că ea a vindecat peste 1.000 de oameni bolnavi de Covid cu medicamente “drăguțe” și ieftine, în timp ce colegii ei din spitale îi omoară pe pacienți cu medicamente agresive și cu oxigen.

O impostoare umflată aberant de Antena 3 și România TV

Groșan a refuzat să spună care ar fi presupusa “rețetă-minune” de 100 de lei la care a ajuns întâmplător și cu care vine de hac virusului – invitație indirectă, pentru toți pacienții, să plătească o consultație la ea.

Strânsă cu ușa într-o discuție la Colegiul Medicilor Bihor – unde s-a dus cu avocat, probabil conștientă de nemerniciile spuse –, Groșan a recunoscut că, de fapt, ea face consultațiile online (!), fără să consulte pacienții sau să le facă investigații, și că direcționează cazurile grave tocmai către spitalele pe care le acuză de crimă.

Popularizarea impostoarei de către televiziunile oligarhilor a transformat-o într-o vedetă a mișcării conspiraționiste. Numeroși oameni, mai ales din publicul Antenei 3 și României TV, au fost convinși de ceea ce “știau ei mai demult”, că virusul nu e periculos, totul e o mascaradă și că dacă ajung la spital, medicii îi ucid ca să-i declare morți de Covid.

Groșan a pus paie peste foc sfătuindu-i pe oameni să refuze masca de oxigen chiar dacă ajung la 80% saturație.

Nota de plată a venit rapid, în timpul protestelor din ultimele zile protestatarii conspiraționiști huiduind și insultând medicii.

Medicul Rugină spune că acum „a fost distrusă total încrederea în medici”, iar Groșan „a făcut un mare deserviciu gestionării pandemiei” „lovind din plin” în spitalele care sunt în prima linie a luptei cu boala.

Acum, spune doctorul, la spitale vin oameni care refuză oxigenul după ce Groșan le-a spus că e toxic. Pacienții devin agresivi, își scot măștile de oxigen, le refuză și insultă cadrele medicale, convinși că medicii și asistentele vor să-i ucidă. Alții fug din spital, se ascund acasă și revin câteva zile mai târziu într-o stare foarte gravă, când nu mai pot fi ajutați.

În mod incredibil, relatează Sorin Rugină, unii pacienți, după ce au fost salvați in extremis la spital, cu eforturi uriașe, îi acuză pe doctori după ce își revin!

Medicul Sorin Rugină, specialist în boli infecțioase și epidemiologie intervievat de G4Media, a explicat unde s-a ajuns 

“Noi nu stăpânim pandemia în acest context de neîncredere în autorități, dar mai ales în medici. A fost distrusă total încrederea în medici. În primul rând a fost acea nefericită afirmație a colegei noastre de la Oradea care a devenit erou național. A făcut un mare deserviciu gestionării pandemiei. Dumneaei, din mediul privat, își exprimă părerea despre sistemul de oxigenare din spitalele din prima linia în care a lovit din plin. Nu cred că doamna doctor a tratat cazuri de COVID-19 cu nevoie de oxigenare.

Eu n-am crezut să ajungem în situația în care oamenii să refuze oxigenul, deși se află în stare gravă, pentru că s-a indus ideea că oxigenul este toxic. Și acest lucru îi pune pe medici într-o altă postură, în care unii pacienți devin agresivi, își scot măștile de oxigen, refuză, le adresează injurii, iar medicii trebuie să îi salveze cu forța. Pe de altă parte, oamenii fug de spitale, stau acasă și se ascund și vin cu forme grave, când se mai pot face puține lucruri.

Medicii au ajuns să fie făcuți criminali, acest lucru nu este posibil și este absolut inexplicabil, este rezultatul unei manipulări și a celor care au denigrat spitalele din prima linie COVID-19. Colega de la Oradea s-a substituit practic medicului de familie, a făcut o chestie privată în pandemie, efectul a fost devastator, oamenii au ajuns să refuze oxigenul. Iar dacă nu le dai oxigen și mor, vine familia și spune că a murit pentru că nu i-ai dat oxigen. Deci orice ar face medicul, s-a ajuns în situația în care să fie considerat că nu e bine. Spitalele sunt vinovate indiferent de ce se întâmplă. S-a dat o nuanță extrem de periculoasă. Medicii nu se pot uita la pacienți să vadă cum mor. În momentul în care pacienții refuză, medicul este obligat să îi pună oxigen, ca să îl salveze. Unii sunt foarte agresivi, de aceea e necesară contenționarea, își smulg perfuziile, jignesc personalul. Unii care au fost cu un pas Dincolo, după ce și-au revenit și au fost salvați au început să acuze medicii. Fără încredere în doctori nu se poate face nimic. Majoritatea au murit pentru că au venit târziu.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

5 COMENTARII

 1. As zice ca este o exagerare.

  Ani de zile doctorii, asistentele, directorii si politrucii locali si nationali au comis patru greseli DEZASTRUOASE.
  1. Batjocura la adresa platitorilir de taxe. Oameni care au insemnat ceva in comunitatea lor sunt tratati cu dispret suveran inclusiv de catre doctori.
  2. Tratament gratis si preferential pentru cei ce nu au platit impozite in viata lor.
  Nu e neobisnuit ca un CT sa fie blocat de alcoolici cazuti in freza in timp ce un bolnav autentic, care a platit taxe pana la 79 de ani sa astepte cu saptamanile o programare.
  3. Spiritul de casta prost inteles.
  Doctorii s-au acoperit unii pe altii zeci de ani. Cand o panarama in halat alb da un diagnostic aiurea esti practic condamnat la moarte. Urmatorul doctor nu contesta, nu face nimic sa schimbe situatia. Trimite pacientul sa ia de la cap toate analizele.
  4. Anularea oricarei critici scotand in fata Doctorii, adica doctorii mari. Cu suflet, minte si un cargoboat de stiinta. Extraterestrii acestia exista numai ca sunt teribil de putini. Iar daca cineva critica sistemul mare, acestia sunt scosi in fata si se spune „uite in cine dai”.

  Dupa toate astea la ce va asteptati?

  Orice lucru se plateste. Si doctorii platesc si ei…. sub alta forma dar intotdeauna cu dobanda.

 2. Individa asta face ce face nu numai cu ajutorul Antene3 ci si cu ajutorul altor medici. Medicii inteleg gresit solidaritatea de breasla. Colegiul Medicilor a audiat-o pe individa si au declarat ca face bine ce face. Nici vorba ca vreun organ medical superior sa-i retraga dreptul de practica.
  Degeaba se victimizeaza medicii insa trebuie sa-si faca si ei ordine in curte. Cind un medic spune ca oxigenul dauneaza plaminilor trebuie sa i se retraga dreptul de practiva fiindca pune in pericol vieti. Indiferent ca e din incompetenta sau coruptie.

 3. ȘARLATANCA-cu-diplomă Flavia Groșan ar fi trebuit… să-și piardă dreptul-de-practică, măcar temporar, până trece pandemia!

  În schimb, a fost absolvită de orice vină chiar de către… COLEGIUL-MEDICILOR!!!!!!

  Și-atunci…, când însuși „Colegiul” lor NU-i apără pe medici de consecințele faptelor ȘARLATANILOR din branșăăă…!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here