Poveste rusească: răniții nevindecați au fost „vărsați” pe front, fără apă și mâncare. „Când unitatea a fost atacată, ofițerii au fugit ca șobolanii, lăsându-i pe băieți singuri să moară sub bombardament”

0
897
Imagine surprinsă din dronă cu comandanți ruși bătându-și subordonații

De pe frontul rusesc din Ucraina continuă să curgă cu relatări și înregistrări video terifiante, în care superiorii își maltratează subalternii, răniții sunt trimiși la luptă nevindecați, iar ofițerii fug și-și abandonează oamenii când încep luptele. Canalul de Telegram rusesc Astra, pe care publică jurnaliști de investigație independenți, aflați sub interdicția regimului de la Moscova, relatează un astfel de caz înfiorător.

Protagonistul dezvăluirilor este un soldat pe nume Evgheni, a cărui soție disperată s-a adresat presei după ce a epuizat toate canalele oficiale de a ajunge la bărbat. Ea a relatat ce a aflat de la acesta pe parcursul ultimelor luni.

Istoricul militar Chris Owen a găsit relatarea și a tradus-o pe Twitter.

Mai jos, povestea militarilor ruși mobilizați, trimiși pe front, răniți, readuși pe front, abandonați de superiori și în final internați într-un centru de tortură pentru că au refuzat să se sinucidă pornind într-un atac fără șanse de reușită.

„Răniții au fost duși în direcția Svatove, în estul Ucrainei, și abandonați în pădure, fără mijloace de subzistență”

„Rușii mobilizați spun că comandanții lor le-au ordonat un asalt în ciuda rănilor suferite, iar apoi i-au abandonat sub focul intens al ucrainenilor. După ce au refuzat, au fost încarcerați de propria lor tabără într-un centru de tortură notoriu din nord-estul Ucrainei.

ASTRA publică mărturia lui Evgheni P., așa cum i-a povestit acesta soției sale, Evghenia, la 18 septembrie. El spune că, în timp ce lupta cu Brigada 27 de pușcași motorizați a Gărzilor Separate lângă Bahmut, în luna mai, a suferit o rană provocată de un șrapnel și a fost trimis la spital. Cu toate acestea, nu a fost tratat.

În schimb, a fost trimis împreună cu alți răniți la Naro-Fominsk, în regiunea Moscovei, și a fost închis într-o baracă timp de o săptămână. El spune că un medic militar i-a declarat pe toți apți de luptă, în ciuda rănilor lor nevindecate. Bărbații au fost trimiși înapoi în Ucraina sub comanda unui nou comandant.

Au fost „duși în direcția Svatove [în estul Ucrainei] și abandonați în pădure, fără mijloace de subzistență”. (Mulți soldați ruși au relatat povești similare, în care au fost abandonați în pădure fără hrană sau apă și au supraviețuit cu fructe de pădure și apă din bălți).

Când unitatea a fost atacată, „comandanții, ofițerii superiori ai companiei și toți cei care erau responsabili acolo au fugit ca șobolanii, lăsându-i pe băieți singuri să moară sub bombardament”.

Deloc surprinzător, răniții au refuzat ordinul de a trece la atac.

Evgeny spune că au fost adunați și duși la Zaițeve, unde sute de soldați ar fi fost închiși, înfometați și torturați pentru a-i „remotiva”.

Soția lui Evgeni, Evgenia, spune că ea și rudele sale „au sunat la toate liniile telefonice de urgență, au ajuns la șeful unității, dar cererile și rugăciunile noastre pentru salvarea băieților sunt pur și simplu ignorate, invocând faptul că, spun ei, este război etc. Este pur și simplu o nebunie și o absurditate, băieții răniți au fost aruncați acolo ca și carne de tun!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce înseamnă creșterea salariului minim, pregătită de PSD-PNL: concedieri în sectorul privat, mărirea veniturilor pentru stat, bugetari și pensionarii speciali

Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR! Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

* Șocant: rușii au înregistrat până acum aproape 900.000 de militari morți și răniți în Ucraina! Guvernul de la Moscova a plătit 46,6 miliarde de dolari despăgubiri

Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here