Polonia suspendă toate cursele aeriene cu 46 de țări, inclusiv România, începând din 2 septembrie. Țara noastră, considerată exportatoare de virus

0
1899

Guvernul Poloniei a anunțat că, începând cu 2 septembrie, va suspenda toate legăturile aeriene cu 46 de țări, inclusiv România, considerate exportatoare de coronavirus.

Polonezii se confruntă și ei cu un al doilea val al epidemiei, dar stau mult mai bine decât România. De la începutul pandemiei s-au consemnat 64.689 de cazuri, din care 44.097 s-au vindecat deja, iar 2.010 au decedat. Joi, 27 august, au avut 887 de cazuri noi, iar pe 21 august s-a atins vârful, cu 903 cazuri.

Polonia e însă, acum, departe de țara noastră, după o perioadă în care am fost “vecini” de clasament.
Între timp, la o populație de două ori mai mică, România a ajuns la 1.500 de cazuri pe zi, cu un bilanț total de 83.150 de îmbolnăviri, din care 3.459 au decedat și doar 36.677 s-au vindecat.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, scrie în reglementarea guvernului de la Varșovia.

Alături de țara noastră, pe lista neagră a Poloniei mai sunt celelalte țări europene cu creștere masivă în ultimele zile: Franța și Spania. Nu lipsesc SUA, Brazilia, Mexic și Israel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here