Primele imagini cu „cațavencul” Doru Bușcu „la toartă” cu marele său finanțator, Liviu Dragnea. E și Vasile Dâncu pe acolo

0
1897
Tripleta Bușcu - Dragnea - Dâncu și tortul cu minioni

Activistul PSD-ist Liviu Alexa, fost jurnalist și actual patron de presă la Cluj, publică în Ziardecluj.ro două poze în premieră cu Liviu Dragnea alături de Doru Bușcu (directorul săptămânalului de satiră PSD-istă „Cațavencii”) și Vasile Dâncu (proaspăt numit președinte al Consiliului Național al PSD, în echipa lui Marcel Ciolacu).

Cele două poze par a fi din 28 octombrie 2015, de la sărbătorirea zilei de naștere a lui Dragnea (împlinea 53 de ani) și la scurt timp după ce acesta fusese ales președintele partidului (12 octombrie 2015).

Este prima probă vizuală a relațiilor foarte apropiate dintre Doru Bușcu și Liviu Dragnea. PSD-istul Liviu Alexa confirmă că directorul publicației „Cațavencii”, care încasa sume uriașe de la PSD, era sfetnicul de taină al lui Liviu Dragnea.

Fotografiile publicate de Liviu Alexa prezintă trioul Bușcu – Dragnea – Dâncu lângă un tort minioni, personaje de desene animate care se pun în slujba Răului. Ex-jurnalistul Liviu Alexa explică simbolistica tortului cu minioni.

„Suntem în anul 2015 și capodopera de desene animate Despicable Me (Minions) a avut un succes năucitor, culmea, mai mult în lumea adulților. Minionii, caractere ficționale, haioase, incapabile să vorbească și, deci, fără posibilitatea de a fi auzite, comportându-se copilărește, seamănă cu noi, pulimea. Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri. Și, în film, pe bune, ca și în viață, tot pe bune, minionii ajung să fie recrutați și să lucreze pentru cele mai demne de dispreț personaje – pentru ticăloși, hoți, infamii bandiți, printre care și Felonius Gru, poate cel mai demn de dispreț personaj.

Suntem în 2015 și Liviu Dragnea își sărbătorește ziua în fața tortului, zâmbește relaxat înconjurat de două personaje, de doi apropiați, cu adevărat apropiați: Geniul și Prietenul. Geniul e Doru Bușcu, care îi dă sfaturi lui Liviu, abia ales președinte al PSD, și căruia îi prevede un mare viitor. Prietenul, cu P mare, este Vasile Dâncu, omul căruia Liviu i se confesează ca un frate, așa cum și Liviu este fratele pe care Vasile nu l-a avut. În fața lor, oameni ce, la un moment dat, în doar câteva luni vor începe să conducă și să fasoneze România, un tort absolut haios cu niște minioni simpatici, supervizați de la înălțime de infamul Gru.

Dacă ar fi să fim măgari, pe profesorul Dâncu l-am asemui cu Professor Flux, care, în desenul animat, își este și minion, dar sieși își este și stăpân. Dacă ar fi să fim porci, pe Doru Bușcu l-am asemui cu Herb Overkill, inventatorul care creează diverse arme, poate chiar și de manipulare.

Deși au trecut atâția ani de atunci și, chiar dacă astăzi știu mai multe și mă răsfăț că sunt puțin mai înțelept decât atunci, încă nu îmi dau seama cine o fi cu adevărat infamul Gru. De ar fi fost Liviu infamul Gru, nu ar fi ajuns la pârnaie, părăsit de prieteni și de propriul său partid.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here