luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsPrăpăd la Gara Constanța: o casieră a murit, trei sunt în spital...

Prăpăd la Gara Constanța: o casieră a murit, trei sunt în spital din cauza Covid. Toate lucrau cu publicul și nu se știe câți călători au fost infectați

-

Focar de coronavirus cu potențial exploziv la Gara Constanța, printre angajații care lucrează direct cu publicul: patru casiere s-au infectat. Dintre acestea, una a murit, iar trei sunt internate în spital. Toate lucrau cu publicul și nu se știe câți oameni care au cumpărat bilete au fost îmbolnăviți, la rândul lor.

Primul semnal de alarmă a apărut când o casieră în vârstă de doar 53 de ani a prezentat simptome de infectare cu Covid-19. Starea sa s-a agravat permanent, persoana decedând. Alertate, 3 colege ale casierei s-au dus să se testeze voluntar, descoperind că și ele sunt infectate. Toate au fost internate în spital.

Cristina Schipor, directoarea DSP Constanța, a declarat pentru Mediafax: „Avem trei persoane infectate, în spital, în afară de o altă persoană care a decedat. Toate cele patru sunt casiere. Acum suntem în desfășurarea anchetei epidemiologice. S-a făcut dezinfecție zilnică și am recomandat ca toate casierele să poarte mască și mănuși în permanență, chiar dacă ele sunt singure în biroul acela, despărțite de panoul de geam”.

În perioada sezonului estival, fluxul de călători prin Gara Constanța este mult crescut. Dintre angajații CFR, în mod evident, casierii sunt cei care intră cel mai mult în contact cu publicul.

- Advertisement -

Acest focar de coronavirus naște alte motive de îngrijorare. E posibil ca virusul să se fi transmis de la călători la casiere, dacă nu s-au respectat măsurile de precauție (foarte mulți oameni poartă masca de protecție sub nas sau de-a dreptul în bărbie, de formă).

Fără o disciplină și o respectare strictă a măsurilor de prevenție, pericolul infectării la personalul care lucrează cu publicul este foarte mare. Virusul se poate transmite prin intermediul banilor, iar ulterior ducerea mâinii la gură sau la nas este o cale sigură de infectare.

Este imposibil de estimat cu câți alți călători au intrat casierele în contact în intervalul dintre momentul în care s-au infectat și cel în care au descoperit că sunt bolnave.

- Advertisement -

Prin intermediul angajaților de la CFR virusați, un număr necunoscut de alte persoane care au cumpărat bilete e posibil să se fi infectat, de asemenea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -