Oficiul Național de Achiziții Centralizate e “PSD-izat cap-coadă”, acuză Raluca Turcan. Instituția a făcut “aproape un coșmar” achiziționarea celor 250.000 de tablete pentru elevi

2
403

Raluca Turcan, vicepremierul Guvernului liberal, a acuzat joi seara, vehement, Oficiul Național de Achiziții Centalizate, despre care spune că e capturat de PSD și transformat într-o frână a operațiunilor inițiate de autoritatea centrală.

Instituția este “pesedizată cap-coadă”, “înființată de Teodorovici” și se ocupă cu blocarea achizițiilor, a acuzat Turcan la postul B1 TV.

Vicepremierul spune că achiziționarea celor 250.000 de tablete promise de Guvern pentru copiii fără posibilități, în vederea începerii noului an școlar, este frânată de ONAC, care “este un fel de stat în stat”. Instituția “a făcut ca acest demers de achiziționare a celor 250.000 de tablete să fie aproape un coșmar”, a atacat Turcan.

În ultimele zile au apărut discuții și critici privind faptul că, deși a promis încă de acum câteva luni că va rezolva problema tabletelor pentru copiii defavorizați în vederea cursurilor online, Guvernul nu va reuși să le livreze până la începutul anului școlar.

Explicațiile Ralucăi Turcan: “Situația este una delicată și mi se pare firesc să o explicăm, astfel încât oamenii să înțeleagă ce se întâmplă.

Am făcut o achiziție centralizată generată de Ministerul Educației printr-o instituție, ONAC, care are acest obiect de activitate se desfășoare achizițiile centralizate, înființată de Teodorovici cu o procedură destul de greoaie, și care a făcut ca acest demers de achiziționare a celor 250.000 de tablete să fie aproape un coșmar. În sensul în care putem risca contestații la această achiziție, caietul de sarcini a fost să spunem finalizat cu întârziere, mă rog noi am ținut o presiune continua astfel încât termenele să fie respectate, dar dacă se depun contestații este foarte posibil să nu ajungă toate tabletele în țară.

Însă lucrul acesta noi l-am corectat printr-un alt demers de achiziție publică la nivel de autoritate locală și chiar școală sau inspectorat școlar, decontat din fonduri europene pentru că procedurile acestea sunt mai rapide.

De ce ne-am luat o măsură de siguranță: văzând că aceasta achiziție, să spunem, este una greoaie și ați văzut că s-a întâmplat același lucru și cu măștile, sunt lucruri care nu țin de noi, pur și simplu am preluat niște instituții pe care nu am avut timp să le reformăm pentru că nu avem Parlament, și atunci trebuie să ne supunem unor reguli și blocaje infernale“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Oamenii care mai gândesc știu acest lucru, numai psdiștii au uitat sau vor să uite că cei care pun frâne, și fac fraude la lictații sunt slugile lor, și ne mirăm de ce unele lucruri nu se pot face mai repede?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.