Stelian Tănase: „Iohannis ar vrea, în 2024, să-i facă ăia un loc la Bruxelles, ca lui Geoană. Dar ăștia știu că el nu face treabă. Nu cred că are o imagine bună. Acolo trebuie să și muncești!”

1
2125
Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene

Klaus Iohannis trage sforile în acest moment pentru a încerca „să prindă” un loc în structurile euro-atlantice începând din 2024, după ce i se va termina și al doilea mandat de președinte al României, afirmă politologul liberal Stelian Tănase. Acesta e sceptic însă că Iohannis va și reuși să-și atingă scopul, deoarece occidentalii „știu că nu face treabă”. Scenariul de rezervă al actualului șef de stat ar fi instalarea la Palatul Victoria, ca premier, a mai afirmat Stelian Tănase în timpul unei ediții a emisiunii „Piața Victoriei”, realizată de Adriana Nedelea la postul de radio Europa FM.

Scriitor, politolog și istoric cu simpatii liberale, dar care nu ezită să se manifeste critic față de deciziile PNL pe care le consideră greșite, Stelian Tănase a precizat din capul locului că „nu sunt un admirator“ al lui Iohannis, despre care afirmă că „ne conduce prost; de fapt, nici nu ne conduce – e absent”.

Invitatul a menționat că l-a votat însă în 2014 și 2019 doar din cauză că, „în mediocritatea lui”, Iohannis îi depășea pe Ponta și Dăncilă, care erau „submediocri”.

Tănase a afirmat că Iohannis lucrează acum cu două scenarii. Cel principal este să convingă cumva partenerii occidentali să-i facă un loc fie la Comisia Europeană, fie la NATO. Cel de-al doilea, de rezervă, este pregătirea terenului pentru a deveni premier după alegerile din 2024 – probabil, din partea PNL, în coaliție cu PSD.

Prima variantă, spune Stelian Tănase, este improbabilă, pentru că occidentalii s-au lămurit în ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, știu că „nu face treabă”, iar acolo „nu merge să stai ca un ficus la Cotroceni”.

Mai jos, fragmentul din discuția lui Stelian Tănase cu Adriana Nedelea la Europa FM.

„Acolo trebuie să și muncești! Să spună Geoană cât de alergat este de dimineață până la ora 12 noaptea!“

Adriana Nedelea: Klaus Iohannis cum ne conduce, domnule Tănase?

Stelian Tănase: Prost! Nici nu ne conduce. E absent. Își mai aduce aminte de noi câteodată. Prost! Nu sunt un admirator al lui, să știți. Și l-am votat! Pentru că ce variante am avut? Dăncilă? Ponta? Păi, ăștia sunt candidați la Președinție? Deci, el s-a detașat prin mediocritatea lui față de ăia, care erau submediocri. În 2024, sunt curios ce scenariu… Se duce să fie premier sau se duce la Bruxelles, la un organism internațional? El așa ar vrea! Să-i facă ăia un loc, ca lui Geoană, și să-i dea un fotoliu acolo. Dar ăștia (occidentalii – n. red.) știu că el nu face treabă. Nu cred că are o bună imagine. Acolo trebuie să și muncești! Să spună Geoană cât de alergat este de dimineață până la ora 12 noaptea! Nu merge acolo să stai ca un ficus la Cotroceni și să ieși așa, odată la trei luni, să zici trei vorbe pe care le citești. Și prost, de pe o foaie!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOSAR. Liviu Dragnea a plecat spre Maldive cu un avion privat, pe banii românilor, alături de concubina sa și de o colegă a acesteia din școala generală!

* Europa somează România să termine cu șmecheriile prin care favorizează spălarea banilor! Directiva a fost maltratată, la fel ca Legea avertizorului de integritate

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* George Buhnici pierde un prim contract, cel cu BCR, după refuzul de a-și retrage declarațiile sexiste. „Am crezut în a doua şansă, dar este evident că vedem diferit lucrurile”

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

1 COMENTARIU

  1. Să ne ferească Dumnezeu să fie numit PM. Ne ajunge, fie, și pentru ultimii doi ani jumătate. Cu holera asta galben-roșie și-a dat măsura lipsei de caracter.
    AJUNGE, domnule Haos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here