Poliția australiană a arestat 31 de conspiraționiști gen Cataramă & Chitic, care protestau împotriva măsurilor anti-Covid

2
2492
Conspiraționist încătușat la Melbourne

Poliţia australiană a anunţat că a arestat sâmbătă zeci de manifestanţi care au defilat în mai multe oraşe din ţară împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea coronavirusului. Au ajuns după gratii 31 de conspiraționiști: 17 din Melbourne, 14 din Sydney şi Byron Bay.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru o manifestaţie ilegală la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, ignorând avertismentele oficiale şi normele de sănătate publică, relatează Agerpres, citând France Presse (AFP).

Adunarea a fost promovată pe reţelele sociale în cadrul grupurilor care sunt adepte ale teoriilor conspiraţiei pe tema coronavirusului şi care cer încetarea măsurilor de izolare.

Poliţia a mobilizat importante forţe de ordine pentru această manifestaţie, a arestat 17 persoane şi a aplicat 160 de amenzi pentru încălcarea normelor sanitare.

Mai mulţi manifestanţi au declarat pentru AFP că protestează împotriva Guvernului şi a modului în care a fost gestionată criza sanitară. Ei susţineau că pandemia (care a ucis peste 865.000 de oameni în întreaga lume) a fost exagerată de guverne și de mass-media.

Proteste au avut loc în întreaga Australie, iar 14 persoane au fost arestate la Sydney (cel mai mare oraș al țării) şi Byron Bay.

De la începutul pandemiei, în Australia – ţară cu 25 de milioane de locuitori – s-au înregistrat 26.200 de îmbolnăviri şi 748 de decese.

Proteste de acest gen au fost organizate și în România, însă mai degrabă anemice. Agitatorii de serviciu au fost afaceristul-securist Viorel Cataramă, avocatul filorus Dan Chitic, actorul Mugur Mihăescu („Garcea”, „Leana lu’ Costel”) etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

Un fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44 de ani. A luat virusul în vacanța din Grecia. Tovarășul său de concediu a murit tot de Covid, cu 16 zile înainte

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

VIDEO. Doi nenorociți, soț și soție, bat sălbatic un copil de 13 ani. El îl dă cu capul de pământ, ea îi aplică lovituri de țață. Motivul: fetița lor ar fi fost lovită de mingea băieților care jucau fotbal

2 COMENTARII

  1. Bravo, politie australiana, si huo politie romana, exact asta e diferenta intre Australia si Romania, acolo politia isi face datoria, asadar au doar 26.000 de cazuri covid, nu peste 90.000, ca-n Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here