Trump a cerut concedierea unei jurnaliste de la Fox News, televiziunea care l-a susținut în alegerile din 2016

1
1212
Jennifer Griffin

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut concedierea jurnalistei Jennifer Griffin de la Fox News, post de televiziune conservator, de regulă favorabil republicanilor americani. Trump e furios că vedeta TV a confirmat parţial afirmaţiile sale considerate „denigratoare” la adresa americanilor morţi în război şi relatate iniţial de revista „The Atlantic”, scrie Agerpres.

„Jennifer Griffin ar trebui concediată pentru acest tip de relatare. Nici măcar nu ne-a sunat pentru o reacţie. Fox News nu mai e ce-a fost”, a scris vineri seară preşedintele american pe Twitter.

Trump a insistat că Griffin nu a confirmat „cea mai nerușinată” parte din materialul din revista „The Atlantic”. „Totul dezminţit de mulţi martori”, a mai scris preşedintele american în tweet-ul său.

Jennifer Griffin este specializată pe subiecte de securitate naţională, la postul Fox News.

Ea a căutat să confirme articolul din „The Atlantic”, conform căruia Donald Trump i-ar fi numit pe militarii americani morţi în timpul Primului Război Mondial drept „cretini” şi „losers” („învinşi, perdanţi”, dar termenul are şi alte conotaţii negative).

Jurnalista de la Fox News a declarat că, potrivit unui înalt responsabil al administraţiei Trump, preşedintele american ar fi spus, apropo de războiul din Vietnam: „A fost un război tâmpit. Oricine s-a dus acolo a fost un cretin”.

Pe de altă parte, Griffin citează doi foşti înalţi responsabili ai administraţiei Trump care confirmă că preşedintele republican nu a vrut să se deplaseze cu maşina la un cimitir din apropiere de Paris pentru a aduce un omagiu militarilor americani morţi în război.

Trump și militarii

Fox News a fost televiziunea favorită a lui Donald Trump în alegerile din 2016, precum și în primii ani ai mandatului său de președinte. Chiar și în prezent, Fox News trece drept aliata republicanilor, dar cu o anumită distanțare de Trump. Așa cum CNN și ziarele „New York Times” și „Washington Post” sunt evident anti-Trump, Fox News a fost clar pro-Trump, cu anumite rezerve în ultimul an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

* Un fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44 de ani. A luat virusul în vacanța din Grecia. Tovarășul său de concediu a murit tot de Covid, cu 16 zile înainte

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

VIDEO. Doi nenorociți, soț și soție, bat sălbatic un copil de 13 ani. El îl dă cu capul de pământ, ea îi aplică lovituri de țață. Motivul: fetița lor ar fi fost lovită de mingea băieților care jucau fotbal

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here