vineri, mai 31, 2024
AcasăJustițiePNL: "Secția de miliție politică a lui Dragnea o prigonește pe Codruța...

PNL: „Secția de miliție politică a lui Dragnea o prigonește pe Codruța Kovesi. Vor să transforme justiția într-un simulacru sovietic”

-

PNL a reacționat rapid la noua acțiune de forță a Secției Speciale (SS) împotriva Laurei Codruța Kovesi. Liberalii consideră că SS este o structură de „miliție politică” controlată de Liviu Dragnea, care a devenit instrumentul prin care toți magistrații incomozi vor fi „puși la respect” cu dosare penale.

PNL afirmă că tacticile prin care acționează fidelii politici ai PSD-ALDE din Secția Specială „nu arată decât o disperare oarbă a celor care vor să transforme justiția din România într-un simulacru sovietic”.

Comunicatul PNL

  • „Noua învinuire a candidatului la poziția de Procuror șef european, prin intermediul structurii de «miliție politică» controlată de Liviu Dragnea, arată la lumina zilei faptul că Secția Specială de Anchetare a Magistraților a depășit stadiul de proiect. A devenit instrumentul prin care toți magistrații din România vor fi «puși la respect», mai devreme sau mai târziu, cu dosare penale la comandă, în cazul în care intenționează să-i deranjeze cu anchete pe potentații zilei”.
  • „Este strigător la cer modul în care actuala guvernare înțelege să prigonească, în văzul tuturor, un român care are șansa de a ocupa o poziție de prestigiu european doar pentru a se răzbuna politic și pentru a-i da satisfacție infractorului Liviu Dragnea. Astfel de practici, prin care sunt încălcate drepturile procesuale, sunt provenite din regimul comunist, afectează grav încrederea cetățenilor în actul de justiție și compromit imaginea de care se bucură sistemul judiciar la nivel european”.
  • „Acțiunea împotriva Laurei Codruța Kovesi, deloc întâmplătoare în contextul dat de șansele de a ocupa poziția de procuror-șef european, vine tocmai din partea unei structuri de parchet față de care Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO au exprimat critici vehemente. Această Secție Specială nu ar fi trebuit să existe, iar în urma Rezoluției Parlamentului European și a Raportului Comisiei Europene privind MCV ar fi trebuit desființată, tocmai pentru că nu oferă suficiente garanții de independență față de puterea politică”.
  • „Suntem convinși că această inițiativă împotriva Laurei Codruța Kovesi nu va rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni, care vor lua la cunoștință cu surprindere despre acest fapt, la fel cum au făcut-o și în cazul prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans”.
  • „Tacticile prin care acționează fidelii politici ai PSD-ALDE din Secția Specială, prin încălcarea normelor care garantează drepturile la un proces echitabil, nu arată decât o disperare oarbă a celor care vor să transforme justiția din România într-un simulacru sovietic”.

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -